Okul Sporları Yıldız Kızlar Voleybol turnuvasının final karşılaşması yapıldı, şampiyon Şekeroba Yunus Emre Ortaokulu oldu. 
2015-2016 Okul Sporları faaliyet programı kapsamında yer alan Yıldız Kızlar Voleybol turnuvasının final müsabakası, Şekeroba Yunus Emre Ortaokulu ve Elbistan Şehit Teğmen Harun Kılıç Ortaokulu arasında oynandı.22 Okulun iştirak ettiği ve rakiplerini bir bir eleyerek, finale kadar yükselen Şekeroba Yunus Emre Ortaokulu ve Elbistan Şehit Teğmen Harun Kılıç Ortaokulu Batıpark Spor salonunda karşı karşıya geldiler. Karşılaşma boyunca rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan ve 3 setide kazanan Şekeroba Yunus Emre Ortaokulu,Yıldız Kızlar Voleybol turnuvasının şampiyonluğunu elde etti. Okul öğrencileri de, takımlarına maç boyunca tribünden destek verdiler.
Turnuvada, ikinciliği Elbistan Şehit Teğmen Harun Kılıç, üçüncülüğü 80. Yıl Ortaokulu, dördüncülüğü ise, Özel Kahramankent Ortaokulu elde etti.Turnuva sonunda dereceye giren takımlara başarı belgesi, kupa ve madalyaları takdim edildi.  



GENÇOĞLAN: 'VOLEYBOL SPORU ŞEHRİMİZDE YAYGINLAŞTI'
Kahramanmaraş Voleybol İl Temsilcisi İsmail Gençoğlan, Son yıllarda şehrimizde Voleybol sporunun yaygınlaştığını belirtti. Gençoğlan, "Daha geçen yıllara kadar Kahramanmaraş'ta Voleybol takımı parmakla sayılacak kadar azken, ama şimdi bakıyoruz nerede ise 10 kulüp Voleybol sporuna katılıyor. İnşallah bu sayılar gelecek yıllarda katlanarak devam edecektir. Okul sporlarında da geçmiş yıllara nazaran bu yılda büyük bir artış oldu. Aslında okul sporlarının yapılması gerçekten alt yapı için iyi bir seçenek. Çünkü okul sporlarında gençler sporla tanışma fırsatı buluyorlar, hem yeteneklerini ortaya koyuyorlar, hem de antrenörler tarafından sporcular izlenme fırsatı buluyorlar. İnşallah önümüzdeki yıllarda Kahramanmaraş Voleybol'da söz sahibi olan iller arasında yerini alacaktır" dedi.
 Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz