Elmalarspor, Fidanspor’un yenilmezlik ünvanına son verdi 3-2

Kahramanmaraş Amatör Küme U19 Liginde, Elmalarspor haftayı 3 puanla kapattı. Kahramanmaraş Amatör Küme U19 Ligi B grubu takımlarından grubunda 3’üncü sırada bulunan Elmalarspor ve lider durumda bulunan Fidanspor Ligin 9’uncu hafta mücadelesinde karşı karşıya geldiler. Batıpark futbol sahasında oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada, Elmalarspor, maçın ilk yarısında üst üste bulduğu gollerle rakibini 3-2 mağlup ederek, Fidanspor’un yenilmezlik ünvanına son verdi.

‘BİZ ALT YAPININ TEMELLERİNİ GEÇEN SEZON ATTIK’
Elmalarspor Antrenörü Ceyhun Çolakkaya, yaptığı açıklamada hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Liglere geçen sezon katıldıklarını ve kısa zamanda iyi ekip oluşturduklarını belirten Çolakkaya şöyle konuştu: “Başkanımız takıma her türlü desteği veriyor. Bizde bu doğrultuda yaptığımız çalışma ile Elmalarspor’u hak ettiği noktaya getirmek istiyoruz. Biz alt yapının temellerini geçen sezon attık ve bu sezonda bu attığımız temellerin meyvesini almaya başlıyoruz. Sezon başında U19 takımımız iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Sezon başında bir kaç maç mağlup olduk ama, artık kaybetmeye tahammülümüz kalmadı. Bu bilinçle de her maçımıza galibiyet parolası ile çıkıyoruz. Bu günkü oynadığımız Fidanspor maçı da bizim için gerçekten şampiyonluk yolunda en büyük engellerden biriydi. Hepinizin bildiği gibi Fidanspor futbol adına iyi yatırımlar yaparak kaliteli bir takım kurdu. Her kategoride iddialı bir takım olarak ilerliyorlar. Biz bugün onların yenilmezliğine son verdik. Bu da hem bizim için hem de takımdaki arkadaşlarımız için büyük bir moral oldu. İnşallah bu maç bizim dönüm noktamız olacak ve bundan sonraki maçları da alarak şampiyon olacağız” dedi.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR:
Elmalarspor’un vuruşu ile başlayan karşılaşmanın ilk 10 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçerken Elmalarspor, orta sahadan geliştirdiği bir atakta bir anda ceza sahası çizgisi üzerinde Sezgin topla buluştu, Sezgin rakiplerini de çalımlayarak, kaleci ile karşı karşıya kaldı, yerden düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Bu golden sonra Fidanspor rakibi kalesine gol için yüklenmeye başladı. Fidanspor, Elmalarspor ceza sahası içinde geliştirdiği bir atakta Elmalarspor savunma oyuncusu topu eli ile kesti, hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Fidanspor futbolcusu Uğur Can topu dışarı göndererek takımını bir golden etti.

Karşılaşmanın 38’inci dakikasında Fidanspor futbolcusu Osman, ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruşla takımının beraberlik golüne imza attı. 1-1

Yediği golü üzerinden çabuk atmak isteyen Elmalarspor, Fidanspor kalesine gol bulma adına yüklenmeye başladı. Karşılaşmanın 41’inci dakikasında Elmalarspor, orta sahadan bir faul atışı kullandı. Ceza sahası içine gönderilen topta Fidanspor kelecisi topu elinden kaçırdı, topu iyi takip eden Sezgin kendisinin ve takımının 2’inci golüne imza attı. 2-1

Maçın 43’üncü dakikasında Fidanspor atağında Abdurrezzak ceza sahası içinde kaleye bir şut attı, top kaleciden döndü, dönen topu Uğur Can iyi takip ederek düzgün bir vuruyla takımının beraberlik golünü kaydetti. 2-2

Karşılaşmanın ilk yarısının herkes 2-2 berabere biteceğini tahmin ederken, Elmalarspor, sağ kanattan bir faul atışı kazında, ceza sahası içine gönderilen top bir anda karambolde kaldı, topu iyi takip eden Veli, düzgün bir vuruşla Elmalarspor’u 3-2 öne geçiren gole imza attı. Karşılaşmanın ilk yarısı Elmalarspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

2’NCİ YARIDA FİDANSPOR’UN ETKİLİ OYUNU SONUCU DEĞİTİRMEDİ
Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Fidanspor, ilk yarıya göre daha derli toplu oynayan taraf oldu. Yaptığı oyuncu değişiklikleri ile Elmalarspor kalesine gol için yüklenen Fidanspor, üst üste geliştirdiği ataklarda Elmalarspor kalesinde tehlikeli olmaya başladı. Fidanspor üst üste bulduğu ataklarda rakip kalede iki topu direkten döndü. Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol olmayınca karşılaşma Elmalarspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile sona erdi. Alınan galibiyet sonrası Elmalarspor’lu futbolcular, büyük bir sevinç yaşadılar.


Stat: Batıpark

Hakemler: Ökkeş Gönen, Mehmet Özer, Ömer Özdemir

Fidanspor: Aydın, Alihan, Fatih, Selahaddin,(dk. 25 Abdurrezzak), Furkan Onur, Furkan, Balık, Uğur, Mustafa, Uğurcan, Akif, Osman

Elmalarspor: Mahsum, Gökhan, (dk. 85 Abdussamet), Bayram, Veli, Can, Harun, (dk. 60 Cihat), İbrahim, İsmail, Enver, Sezgin, Muhammet, (dk.67 Durdu)

Sarıkart: İsmail, Veli Elmalarspor, Abdurrezzak Fidanspor

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz