Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Pazarcık Belediyesi ve Pazarcık Gençlik Spor İlçe müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen 2. Uluslararası Pazarcık Şalvar Güreşi Müsabakaları sona erdi. Festival kapsamında düzenlenen Şalvar güreşi müsabakalarında başpehlivan Samet Özarslan oldu.

‘DAHA GENİŞ ÇAPTA VE DAHA ÇOK İLÇELERDE’

Festivale katılan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Aba Güreşi ve Şalvar Güreşi Asbaşkanı Şahin Hopur, bu tür etkinliklerin dünya çapında sporcu yetiştirmek adına önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Dostluk çerçevesinde düzenlenen bu tür festivallerin arttırılması gerektiğinin önemine dikkat çeken Hopur, festivalin her sene daha geniş çapta daha çok ilçelere yapılacağını söyledi.

Festivalde konuşma yapan Gençlik ve spor ilçe müdürü Mustafa Dağlı, ilçede düzenlenen  bu yılki güreşlerin onur konuğu olarak, Şampiyon İsmail Balaban ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Dağlı, “5 bin yıllık tarihi olan bu sporu, Akdeniz’in son incisi  Pazarcık ilçemizde yer alan Atatürk parkı Dualı Çayır Er Meydanı’nda güreş izlemekten, burada bulunmaktan ev sahibi olmaktan  onur duyuyorum. Spora ve sporcuya her daim destek vereceğiz. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’e, AK Parti Milletvekili Av. Ahmet Özdemir’e, Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz’a,  Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur’a, Pazarcık İlçe Kaymakam Dr. Adil Naz Pazarcık İlçe Jandarma Komutanı Cengiz Topel’e ve bu festivalde emeği geçen tüm kişi ve kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Kıran Kırana geçen müsabakalarda dereceye giren sporcular;  55 Kg Gençler ve Büyükler Kategorisinde; 1. Bayram Esendere 2. Abdulbaki Yenice, 3. Mustafa Hürrem oldu.
60 Kg Gençler ve Büyükler Kategorisinde 1. Mehmet Yüce, 2. Eray Şimşek ve 3. Yunus Emre Ok, oldu.
65 Kg. Gençler ve Büyüklerde; 1. Ahmet Taş, 2. Ali Çam, 3. İbrahim Kar oldu.
70 Kg Gençler ve Büyükler Kategorisinde; 1. Ertuğurul Kahveci, 2. Hasan Doğan, 3. Ömer Çomruk oldu.
75 Kg Gençler ve Büyükler Kategorisinde; 1. Safa Aksoy, 2. Aslan Ekiz, 3. Halil Erbaş oldu.
80 Kg’da 1. Nuri Temur, 2. İsmet Çiftçi, 3. Fatih Karataş, 90 Kg’da 1. Musa Gürbüz, 2. Mahmut Bulut, 3. Sezai Arslan oldu.
Başpehlivanlıkta ise Samet Özarslan Festivalin birincisi seçilirken ikinciliği Tarık Ardıç, üçüncülüğü Ali Böncüoğlu aldı. Festivalin güreş ağası SANKO Holding Onursal Başkanı Adil Konukoğlu olurken, güreş ağası yöresel kıyafetini işadamı Konukoğlu’nun vekili olarak şirket yöneticisi Oktay Özsoy, giydi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz