Kahramanmaraş Amatör Mahalli lig U17 kategorisinde, Play-off heyecanı oynanan ilk hafta maçları ile başladı.
Sezon başında 22 takımın katılımı ile 2 grupta oynanan maçlarda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, Play-off maçları oynamaya hak kazanmış, A grubunda Kahramansarayspor, AELspor, B grubunda Kahramanmaraşspor ve Maraşspor takımları Play-Off'a yükselen takımlar olmuştu. Hafta içerisinde Kahramanmaraş İl Futbol Tertip Komitesi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu toplantı salonunda Kulüp temsilcilerinin katılımı ile U17 kategorisi Play-off kura çekimi gerçekleştirilmişti.
Tek devreli lig usulüne göre oynanan Play-off maçları sonunda birinci olan takım, Kahramanmaraş U17 İl şampiyonluğuna imza atacak. U17 Play-off maçlarının ilk hafta karşılaşmaları Maraşspor, Aelspor ve Kahramansarayspor, Alpedo kahramanmaraşspor arasında oynandı.
 
İLK MAÇ BERABERLİKLE TAMAMLANDI
Play-Off'un ilk maçı Cumartesi günü Batıpark Futbol sahasında Maraşspor, ve Aelspor arasında oynandı. Her iki takımında kıyasıya mücadele ettiği karşılaşma, 2-2 beraberlikle tamamlandı.
Daha maçın ilk dakikalarından itibaren Maraşspor, Aelspor kalesinde peşpeşe tehlikeli ataklar geliştirdi, ancak bunlardan sonuç alamadı. Aelspor, rakibinin baskısı karşısında geliştirdiği bir atakta penaltı atışından gol bularak maçta 1-0 öne geçti. Yediği golü üzerinden çabuk atmak isteyen Maraşspor, bu gole çabuk karşılık verdi ve durumu 1-1'e getirdi. Her iki takımda eşitliği bozmak adına rakip kalede gol ararken, maçta ilk golü bulan Aelspor, bir kez daha rakibi karşısında öne geçti ve durum 2-1 oldu. Maraşspor, maçta geriye düşmesine rağmen ilk yarının bitimine dakikalar kala rakibi kalesinde golü bularak maçı 2-2'ye getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısıda bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda ise her iki takımında gol için çabaları sonuç vermedi ve maç sonu 2-2 beraberlikle tamamlandı.
 
Stat: Batıpark
Hakemler: Serkan Gürbüz, Mehmet Deveci, İsmail Gedemenli
Maraşspor: Deniz, Doğukan, Ali Rıza, Mustafa, Mustafa Binici, İsmail, Hüseyin, Berkant, Ömer Faruk, Onurhan, Mücahit
Aelspor: Murat, Mumammet, Hüseyin, Oğuzhan, Ahmet Çabalbaş, Ahmet Sönmez, Mehmet, Furkan, Taha, Batın, Mehmet
Goller: Mustafa dk. 29, Ömer Faruk dk. 34 Maraşspor, (dk. 20 Oğuzhan, dk. 40 Ahmet Aelspor)
 
Kahramansarayspor'dan 5'lik tarife
U17 Ligi'nin diğer bir karşılaşmasıda, Kahramansarayspor ve Alpedo Kahramanmaraşspor arasında oynandı. Saim Çotur Futbol sahasında oynanan maçın ilk yarısı 0-0 tamamlanırken ikinci yarıda üst üste bulduğu goller ile Kahramansarayspor, rakibini 5-0 mağlup etmesini bildi.
Geçtiğimiz sezon U17 kategorisinde finale kadar yükselen Kahramansarayspor, finalde de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'a mağlup olarak elenmişti. Ancak bu sezon işi daha sıkı tutan sarı-kırmızılı ekip, Play-Off'un ilk maçında sahadan galibiyetle ayrılarak büyük bir averaj elde etti.
 
GOLLER İKİNCİ YARIDA YAĞMUR GİBİ GELDİ
Karşılaşma, Alpedo Kahramanmaraşspor'un vuruşu ile başladı. Maçın ilk 15 dakikalık bölümünde Alpedo Kahramanmaraşspor, rakibi kalesinde cılız ataklarla gol aradı, ancak bu ataklardan sonuç alamadı. Bu dakikadan sonra sağlı sollu ataklar ile rakibini pozisyona boğan Kahramansarayspor, girdiği birçok pozisyonu gole çeviremedi. Maçın 30. dakikasında ceza sahası içinde Tugay ile gole yaklaşan Kahramansarayspor, bu pozisyondan sonuç alamadı. 32. dakikada Sarı-Kırmızılı ekip, bu kez Ali ile golden oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı. İkinci yarıya daha derli toplu başlayan Kahramansarayspor, yine ilk yarıda olduğu gibi pozisyon üstüne pozisyon bulurken bunlarda da sonuçsuz kaldı. Maçın 47. dakikasında gelişen Kahramansarayspor atağında sağ kanattan Sefa, topu ceza sahası içine taşıdı, yerden pasında Ali topla buluştu, Ali arka direkte bekleyen Tugay'a pasını aktardı, Tugay'ın vuruşu 1-0 oldu. Öne geçmenin avantajını elinde bulunduran Kahramansarayspor, 2. gole 60. dakikada yine Tugay ile ulaştı, bu dakikada orta sahadan atılan uzun topta, Toğay sol kanattan topu içeri taşıdı, kaleciyide geçen Tugay, boş kaleye topu gönderdi. 2-0 Bu golden 2 dakika sonra yani 62. dakikada penaltı kazanan Sarı-kırmızılı ekip, Enes Karagöz'le 3. golü buldu. Artık maçtan iyice kopan Alpedo Kahramanmaraşspor, rakibinin ataklarını kesmekte güçlük çekti. Maçın 72. dakikasında yine orta sahadan atılan uzun pasta Tugay, yine kaleci ile karşı karşıya kaldı, kaleciyide geçen Tugay kendisinin 3. takımının 4. golüne imza attı. Maçın 78. dakikasında Sefa'nın ara pasında yine ceza sahası içinde Tugay, topla buluştu, yerden düzgün vuruşu 5-0 oldu. Maçta başka pozisyon olmayınca Kahramansarayspor, ilk maçından galibiyetle ayrıldı. Alınan bu sonuca göre Kahramansarayspor, 3 puanla liderliği elinde bulunduruyor.

Stat: Vali Saim Çotur
Hakemler: Mustafa Barman, Mustafa Onur Özgenç, Sefa Öztürk
Kahramansarayspor: Alperen, Emin, Enes Karagöz, Samet, Talha, (dk. 77 Osman), Enes Dağ, (dk. 71 Mustafa), Uğur Mazı, Enescan, Ali Karabulut, Sefa Telli, Tugay
Alpedo Kahramanmaraşspor: Mehmet Konar, Abudulkadir, Mehmet, Oğuzhan, (dk. 50 Umut), Ökkeş, Ali, Volkan, Alper, Esad, (dk. 55 Abdulgani), Ramazan, Volkan Can
Sarıkart: Talha, Enes Dağ (Kahramansarayspor),
Goller: Dk. 47, 60, 72 ve 78 Tugay, dk. 62 Enes Karagöz (Kahramansarayspor)
Haber: Mahmut Beyaz
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Editör: Mahmut Beyaz