Bayram ziyareti için memleketi Kahramanmaraş’a gelen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, basın mensupları ve güreş camiası ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda geçen buluşmaya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcileri, TOHM ve Güreş Eğitim Merkezi antrenörleri, Kahramanmaraş Güreş İhtisas Kulübü, SGK Spor Kulübü ve Kahramanmaraş Spor Kulübü yöneticileri, il ve ilçe güreş antrenörleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Mado Evi’nde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, ekip arkadaşlarıyla birlikte yoğun bir çalışma içerisine girdiklerinin altını çizerek, “Alacağımız başarılarla milletimizi ve büyüklerimizi mutlu etmek, Türk sporunun gururu olan Ata sporumuz güreşi her daim zirveye taşımak istiyoruz” dedi. Eroğlu, Türk güreşini ve Kahramanmaraş güreşini daha üst noktalara taşıyacaklarını söyledi. Macaristan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda rekor kırdıklarını söyleyen Eroğlu, bu turnuvada gümüş ve bronz madalya kazanan güreşçilerin ilerleyen turnuvalarda çok daha büyük başarılar elde edeceklerini belirtti.

HERKESİN DESTEĞİNE VE KATKISINA İHTİYACIMIZ VAR

Başkan Eroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türk güreşinin 50. federasyon başkanı olarak, bir şampiyon olarak şu anda buradayım. Hayatımda hep iddialı oldum. Güreş yaparken de iddialı oldum, güreşi bırakıp yöneticilik yaptığım sırada da hala iddiam devam ediyor. Fikirleri geciktirebilirsiniz ama asla engelleyemezsiniz. Dünya şampiyonlukları, olimpiyatlardaki başarılar kolay olmadı. Bunları devletim ve milletim adına kazandım. Ben zor zamanların adamıyım. Güreşirken yalnız olmadığımı, tüm Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın yanımda olduğunu biliyordum. Her zaman manevi desteklerini hissettim. 6 Kasım’da yapılan seçimlerde Türkiye Güreş Federasyonu seçimlerini kazandık. Hayatta hiç kimse tek başına bir şeyleri başaramaz. Muhakkak yanında abileri, dostları vardır. Bizim başardığımız işler kolay işler değil. Türkiye’de belki birçok makama gelebilirsiniz ama Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı kolay kolay olamazsınız. Ne mutlu bize ki 50. Güreş Federasyonu Başkanlığı Kahramanmaraş’a nasip oldu. İlk defa olimpik bir branşta bir Kahramanmaraşlı federasyon başkanı oldu. Kahramanmaraşlılar beni yalnız bırakmasın. Bu benim tek başıma yapacağım bir şey değil. Herkesin desteği, katkısı benim için çok önemli ve anlamlı olacaktır. Bugüne kadar girdiğim bütün yüklerin altından mahcup olmayarak kalktım. Bundan sonrada bu kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bizleri Kahramanmaraş büyüttü. Hepimiz eğitim alarak bir yerlere geldik. Biz artık şehrimize yük olan değil, yük alan insanlar olacağız. Bizler güreş alanında bunu yapıyoruz. Başka arkadaşlarımız, başka alanlarda bir yerlere gelsin ve hep birlikte Kahramanmaraş kendi değerleriyle, kendi evlatlarıyla hak ettiği yere gelsin. Bizde buraya yük almaya yük almaya geldik. Beni aramayan siyasi figür kalmadı. Bizlere ve Türk güreşine katkılarından dolayı hepsine minnettarım. Onların desteği ve varlığı bize güç veriyor. Dolayısıyla güreş ailesi olarak gururlandık. Güreş Milli Takımı olarak gururlandık. Türkiye Güreş Federasyonu olarak gururlandık.

İLK DEFA MİLLİ TAKIMA GİREN KARDEŞLERİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Macaristan’daki Avrupa Şampiyonası’nda toplam 17 madalya aldık. Bu Cumhuriyet tarihinde en fazla altın madalya kazandığımız bir turnuva oldu. Rekor bizim dönemimizde gelmiş oldu. 18 madalyayı kim alırsa rekor ona geçecek. Şu anda bu rekor Kahramanmaraş’tadır. Ben Kahramanmaraşlı federasyon başkanı olarak, Kahramanmaraş’ı temsil ediyorum. Bunun yanında 7 altın, 3 gümüş ve 7 tane de bronz madalya kazandık. Bu Türk güreşinde bugüne kadar olmadı. Bayan serbest stil takımımız tarihte ilk defa Avrupa Şampiyonu oldu. Bayan takımlarımız 23 Avrupa Şampiyonası’na katılmış. İlk defa bu sene takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. Hem serbestte hem de grekoromende takım halinde 2. olduk. Bunun yanında ilk geldiğimde söylediğim gibi Türk güreşini gençleştirdik. Yerli ve milli Türk Milleti’nin öz çocuklarıyla milli takımları oluşturduk. İlk defa bir takıma giren bu kardeşlerimiz Avrupa şampiyonu oldu. Feyzullah Aktürk, Kerem Kamal, Murat Fırat ve Evin Demirhan Yavuz altın madalya kazandı. Bunun yanında gümüş ve bronz kazanan kardeşlerimiz ilerleyen yıllarda Avrupa ve Dünya’da derece yapacaklar. Gururlandık ve göğsümüz kabardı. Ben Dünya Güreş Federasyonu’nda da yöneticiyim. Dünya Güreş Federasyonu Başkanı şaşkınlıkla başarılarımızı izledi ve beni tebrik etti.

TÜRK GÜREŞİ KENDİ ÖZ EVLATLARIYLA BÜYÜYECEKTİR

Daha önceden yabancı antrenörler getiriliyordu. Bizim çocuklarımız dururken yurtdışından güreşçi getiriliyordu. Biz o kapıları kapattık. Ben göreve geldikten sonra tamamen yerli antrenörlere döndük. Türk evlatları Türk güreşini bir yerlere taşıyacak ve temsil edecektir. Bunu burada bir kez daha ifade ediyorum. Güreş kendi öz evlatlarıyla yürüyecektir.

KAHRAMANMARAŞ GÜREŞİ ARTIK EMİR VEREN DURUMDA

Kahramanmaraş güreşinin neye ihtiyacı varsa, ne yapmamız gerekiyorsa hep birlikte bunu başaralım. Bu fırsat elimize geçti. Bunu iyi değerlendirelim. Günlük siyasi konuşmalarda, günlük sohbetlerde daha dikkatli olalım. Kahramanmaraş güreşi olarak hep emir aldık. Hiç emir veren tarafta olmadık. Bugünden sonra artık emir veren konumundayız. Ne yapacaksan birlikte yapalım. Kahramanmaraş güreşini şu anki bulunduğu durumdan daha yukarı çıkaralım. Benim hepinize ihtiyacım var. Hoca olarak, hakem olarak, sporcu olarak, bürokrat olarak hepinize ihtiyacım var. Kahramanmaraş güreşi yıllarca ihmal edildi. Turnuvalardan, uluslararası organizasyonlardan uzak kaldı. Bu konunun üzerinde çalışmak gerekiyor.”

Editör: Mahmut Beyaz