Kahramanmaraş’ta kent futboluna yön veren önemli değerlerden biri olan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi’nin başkanlık görevini yürüten Mesut Çanak, 2019-2020 Futbol Sezonu’nun başlaması sebebiyle yönetimiyle birlikte Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ı ziyaret ederek başarı dileklerini iletti. Ziyarette Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Osman Bozkurt ile yardımcıları Ömer İnce, Çetin Canlı, Paşa Ali Haydaroğlu ve Halil İbrahim Ölmez de bulundu. Ziyarette yeni sezonun Kahramanmaraşspor’a hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Çanak, son haftalarda Kahramanmaraş’ta futbol adına yaşanan gelişmelerin sevindirici olduğuna dikkat çekti. Çanak, kentin profesyonel liglerdeki tek takımı olan Kahramanmaraşspor’un antrenör kadrosunun Kahramanmaraşlı hocalardan oluşmasının kendilerini mutlu ettiğine dikkat çekti. Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan ise ziyaretlerinden dolayı Mesut Çanak ve yönetimine teşekkür etti. 

“KAZANAN KAHRAMANMARAŞ OLACAK”
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Mesut Çanak, “2019-2020 Futbol Sezonunun ülkemize ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca profesyonel liglerdeki tek temsilcimiz Kahramanmaraşspor’a başarılar diliyorum.TÜFAD Kahramanmaraş şubesi olarak temel amaçlarımızdan bir tanesi ve en önemlisi profesyonel ve amatör takımlarımızda yerli antrenörlerimizin ve oyuncularımızın başarılı bir şekilde yer aldığını görmektir. Yerli antrenörlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak ve başarılı olmaları için gerekli her türlü desteği vermek temel ilkemizdir. Bilindiği gibi başarılı olmanın temel unsuru istikrardır. İstikrarın temini için en büyük görev Kahramanmaraşspor yönetimine, taraftarlarımıza ve değerli medya mensuplarına düşmektedir. Bu sezon Cemil Usta Süper Lig ve 1. Ligde mücadele eden 36 takımdan 35 tanesi Türk antrenörleri ile çalışmaktadır. Bu da bizim kendi şehrimizin antrenörlerine güvenmemiz konusunda ne kadar haklı olduğumuzu açık olarak göstermektedir. Keşfet, yetiştir, sat felsefesiyle yerli antrenörlerimizinde, yerli futbolcuların sayısını artırma noktasında özel gayret göstererek özellikle profesyonel takımlarda Kahramanmaraşlı genç oyuncularımıza daha fazla destek ve şans vermeleri gerekmektedir. Bu sayede kazanılan gençlerimiz ile takımın iskelet kadrosunun oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Bu birlikteliği yakaladığımız zaman kazanan sadece bir takım değil Kahramanmaraşlı antrenörlerimiz, oyuncularımız ve şehrimiz olacaktır” dedi. 

“KENDİ ÖZ ÇOCUKLARIMIZLA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK” 
Kahramanmaraşlı teknik ekip ve futbolcularla sezona başladıklarını kaydeden Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan ise ziyaretlerinden dolayı Mesut Çanak ve ekibine teşekkür ederek, “2019-2020 futbol sezonunda kendi öz çocuklarımızla, memleketimizin çocuklarıyla bir yola baş koyduk. Bu yıl Kahramanmaraşspor’un kuruluşunun 50’nci yıl dönümü. Bu sene artık olması gerekeni yapmak adına bir yoldayız. Bunda da inançlı, başarıya aç, gerçekten isteyen ve Kahramanmaraşla özdeşleşen ve bu toprakların bağrından çıkan arkadaşlarla bu yola çıktık. Rabbim bizi utandırmasın. Bu sene kendi öz çocuklarımız olan hem futbolcularımız hem de teknik ekibimizle çalışmalara başladık. Osman hocam ve yardımcı antrenörleriyle birlikte karşınızdayız. Biz yönetim olarak sonuna kadar onların arkasındayız, iyi günde ve kötü günde. Sizlerden de ricam Kahramanmaraş’tan çıkan bu değerlere sahip çıkmanız. Bu arkadaşlarımızın sorumluluğu çok fazla, kendi konuşmalarımızda da bunu söylüyoruz. Onlar büyük bir sorumluluğu üstlendiler ama aynı anda gerçekten başarılı olmak zorundalar her manada, çünkü bundan sonra arkadan gelecek genç hoca adaylarımıza da ışık tutmak adına artı bir sorumlulukları var. Ama tüm bunları birlikte başarabilir miyiz, başarabiliriz. Rabbim inşallah çıktığımız bu yolda bizleri utandırmayacak, onlar da herkese Kahramanmaraş çocuğunun neler yapabileceğini gösterecek” dedi.
Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)
 

Editör: Mahmut Beyaz