10 ile 20 yaş arası kız ve erkeklerin yoğun olarak katıldığı turnuvalarda sporcular birbirleriyle müsabakalar yaparken, salonda adeta tekvando şöleni yaşandı.Türk sporcularının dünya çapında aldığı başarıları sonuçların bir kat daha arttırmak isteyen Türkiye Taekwondo Federasyonu Antrenör Kurulu Üyesi, Türkiye şampiyonu Kerim Delle, 14 ilin katılımı ile büyük bir organizasyona imza attı.

Hacı Bayram Veli Spor Salonu’nunda düzenlenen turnuvada açıklama yapan Tekvando Federasyon Başkanvekili Oktay Duymaz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı Türkiye Taekwondo Federasyonu Antrenör Kurulu Üyesi, Türkiye şampiyonu Kerim Delle ve 14 ilden gelen antrenörler ile sporcular katıldı.

TÜRKİYE DÜNYANIN EN BAŞARILI FEDERASYONUDUR

Her kesimden insanın tekvando sporu yapabileceğini söyleyen Taekwondo Federasyon Başkanvekili Oktay Duymaz, “Türkiye dünyanın en başarılı federasyonudur” dedi.

Duymaz, “Biz sadece gençler değil, 7’den 70’e herkesi tekvando sporunu yapmaya çağırıyoruz, herkesin yapabileceği bir spor dalıdır. Burada değişik bölümlerimiz var ‘Kiroki’ dediğimiz müsabaka tarzında karşılıklı vuruşların olduğu, bir diğeri ‘Pumse’ dediğimiz bir alanımız var, artı ‘Paratekvando’ alanımız var. Türkiye dünyanın en başarılı federasyonudur. Başarılı olmaya da inşallah halkımızın duasıyla devam edeceğiz. 376 tane sporcumuz var. Yaklaşık 14 ilden gelen antrenörlerimiz ve hocalarımız var. Bu tür çalışmalar özellikle bizim, milli takım ve ulusal çalışmalarımıza çok ciddi katkılar sağlıyor. Çünkü buralar pişilen yerledir, buralarda farklı sporcular buluşur kaynaşır ve farklı antrenmanlar yapalar. Bu yapılan antrenman onların gelişmelerine katkılar sağlar. Sonra da Türkiye şampiyonalarında daha iyi dereceler almalarını ve akabinde ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmemizi sağlar" şeklinde konuştu.

ÜLKENİN YÜZDE 1’İ 2023 YILINDA TAEKWONDO SPORU İLE TANIŞACAK

Taekwondo Federasyon Başkanvekili Oktay Duymaz şunları kaydetti: “Ülkede yaklaşık ülkede 420 bin adet lisanlı sporcumuz var. Amatör branşlar içerisinde en yüksek sayıya ulaşan federasyonuz. Bunun 80 bini aktif olarak Taekwondo sporu ile devam ediyor. Özellikle bu yıl içerisinde yaptığımız Güney Kore’de ki 183 ülkenin katıldığı dünya şampiyonasında takım halinde dünya ikincisi olduk. Gençlerde, yıldızlarda her kategoride dünyaya her yerde adımızı yazdırıyoruz. Bu başarının sebebi iyi bir ekip çalışması, sürdürülebilir bir ekip, sürekli inovasyon var, sürekli uyum var. Bu çalışmaları yapmaya devam ediyoruz.

FUTBOLDAN BİLE DAHA RİSKSİZ BİR SPOR

Bazen insanlar şöyle düşünebiliyorlar? Ya bu vurdu kırdılı, çocuğumuzu gönderirsek ayağı kırılır? Başına bişey gelir. Bilakis dünyada yapılan araştırmada futboldan ve bir çok branştan daha az tehlikeli ve daha korunaklı bir spor dalı olduğu ve sakatlanmanın çok azo lduğu bir spor dalıdır. Halkımızı ve çocukluklarımızı mutlaka bekliyoruz. 2023 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Taekwondo ile tanışacak. Bunu da ilk kez burada söylüyorum”

SPORCULAR ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ise şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız bizi davet ettiler. Bölgesele olarak Taekwondo takımlarımızın bugün burada çalışma yapacaklarını ve bizimde bu çalışmaya katılmamızı istediler. Bizde bu çocuklarımız ile beraber olabilmek için bugün buradayız. Sporun güzelliği burada, 14 vilayetimizden sporcularımız burada. Birbirleri ile tanışıp görüşüyorlar, karşılıklı olarak dostluklarını perçinleştiriyorlar. Sağlıklı sporcular olarak gelecekte ülkemizi temsil edecekler. Çok çalışacaklar, başarılı olacaklar ve ülkemizin adını uluslararası alanda duyuracaklar. Bayrağımızı gönlere çektirecekler”

AMACIMIZ DAHA ÇOK BAŞARI SAĞLAMAK

Milli takım antrenörü ayrıca Kahramanmaraş İl Antrenörü Kerim Delle ise amaçlarının daha çok başarı kazanmak olduğunu belirterek: “Burada bir faaliyet düzenledik. 14 il katıldı. 376 sporcu 46 kulüp katıldı. Bu müsabakayı düzenlememizdeki amaç, sporcularımızın gelişmesi için, Türkiye şampiyonası, Avrupa ve dünya şampiyonalarında daha iyi performans göstermeleri için ayrıca Taekwondo müsabaka kademesinin nerede olduğunu gösterebilmek için düzenli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Spor salonunda bulunan Balkan Şampiyonu ikiz tekvandocular Özge Özbey ve Öykü Özbey hedeflerinin Avrupa ve Dünya şampiyonluğuna katılmak olduğunu söyledi. Özge Özbey, “3 yıldır bu sporu yapıyoruz, küçüklüğümden beri müsabakalara katılıyoruz. Bu şekilde çok çalışıyoruz ve önceki hafta Balkan Şampiyonu olduk. Hedefimiz 2018’de Avrupa ve Dünya şampiyonasına katılmak” dedi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz