1969 yılında kurulan ve rengini Dondurma ve Kırmızı Biber den alan Kırmızı-beyazlı takım Kahramanmaraşspor, uzun yıllar Amatör kümede mücadele etti. 1980 yılından sonra, profesyonel lige çıkma mücadelesi başlattı. Önce katılma ligi ikinciliği, arkasından Türkiye amatör futbol şampiyonluğu kazanan ve Türkiye 2. Ligi’ne adım atan Kahramanmaraşspor, 1987-1988 sezonunda yer aldığı 2. lig B grubunda şampiyon olarak Türkiye birinci futbol ligine çıkmayı başardı. Ancak yaşanan bazı olumsuzluklar yüzünden tekrar aynı sezon 2. Lige düşen temsilcimiz, o yıldan bu yıla kadar 2. Lig ve 3. Lig arasında adeta mekik dokudu.

FATURA VİZYON İLE 1. LİGE ADIM ATTI

2011 yılında 3. Ligde boy gösteren Kahramanmaraşspor, Fatura Vizyon Şirketine devredildi. Fatura Vizyon Şirketinin Kulübü sahiplenmesiyle birlikte önce 3. Lig, sonra 2. Ligde şampiyon olan Kırmızı-beyazlı temsilcimiz, yıllar sonra 1. Lige adım attı ve aynı sezon 2. Lige tekrar düştü. Takımın küme düşmesiyle birlikte Fatura Vizyon Şirketi, Kulübü Kahramanmaraşlı İşadamı Fatih Mehmet Ceyhan’a bıraktı. Fatih Mehmet Ceyhan Başkanlığında 2014-2015 sezonundan bu yana 2. Ligde mücadele eden Kahramanmaraşspor, 3 sezonda kümede kalmayı başarırken Başkan Ceyhan, kendi imkânlarıyla Kulübü ayakta tutmaya çalıştı.

YENİ SEZON 26-27 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

Kahramanmaraşspor’un yer aldığı Spor Toto 2. Lig 2017-2018 futbol sezonu karşılaşmaları 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde oynanacak müsabakalar ile başlayacak. Takım ise Haziran ayı sonu gibi Kahramanmaraş’ta toplanarak yeni sezonun hazırlıklarına başlayacak. Şuanda ise takımda henüz belirsizlik devam ederken, Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın önümüzdeki günlerde nasıl bir yol haritası çizeceği netlik kazanacak. Ağustos ayında başlayacak olan yeni sezon öncesi Kahramanmaraşsporlu taraftarlar artık şampiyon olacak ve bir üst ligde mücadele edecek bir takım görmek istiyorlar.

HERKES BU TAKIMI SAHİPLENMELİ

Kahramanmaraşspor taraftarları şöyle konuştu; “Yıllardır bu liglerde mücadele eden Kahramanmaraşspor misyonunu doldurmuştur. Şöyle geriye baktığımızda daha  önce bizle aynı ligde mücadele eden takımlar şimdi 1. Lig ve Süper Ligde mücadele ediyorlar. Çevre illerimize baktığımız zamanda yine takımları üst liglerde ama Büyükşehir olmuş bir kentin takımı 2. Liglerde geziyor. Artık bu şehrinde üst ligleri hak ettiği bir gerçektir. Başkan Fatih Mehmet Ceyhan 3 sezondur kendi imkânlarıyla bu takımı ayakta tutmaya çalışıyor ve Kulübün borçlarını da en aza indirmeye gayret gösteriyor. Tekstilin başkenti olmuş Kahramanmaraş’ta, gerek işadamlarımız, gerek Valisi, gerek Belediye Başkanları artık bu işi sahiplenmeli ve takıma destek olmalılar. Biz taraftarlar olarak takımımızı üst liglerde görmek istiyoruz. Takım üst liglerde yer alırsa şehrimize de ekonomik anlamda girdisi olacaktır.”

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz