Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezona istediği gibi başlayamayan fakat geçtiğimiz hafta sonu rakibi Tokatspor’u mağlup ederek 3 puanla tanışan Kahramanmaraşspor’da, taraftarlar hem çıkışın sürmesi hem de takımlarının daha iyi seviyede olması amacıyla çağrıda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yine gazetemiz aracılığıyla ‘Başka Kahramanmaraşspor yok’ sloganıyla birlik ve beraberlik çağrısı yapan Kahramanmaraşspor taraftarı Ökkeş Ekberoğlu, bu kez ise takıma otobüs alınması noktasında çağrıda bulundu. Ekberoğlu, hem Kahramanmaraş’taki siyasilere, hem iş adamlarına hem de kentteki sivil toplum kuruluşlarına destek çağrısı yaparken, Kahramanmaraşspor’un maçlarına ve idmanlara halk otobüsüyle gitmesinin taraftarları rahatsız ettiğini söyledi.

KAHRAMANMARAŞSPOR’A OTOBÜS ŞART”

Kahramanmaraş’ta birçok önemli firmanın olduğuna dikkat çeken Ekberoğlu, “Biz Milliyetçi Gençlik Platformu olarak Kahramanmaraşspor’a bir otobüs alınması talebinde bulunacağız. Tabi ki bunu iş adamlarımız, valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, gönüllü kültür kuruluşları, esnaf ve sanatkarlar odası, ilçe başkanları ve daha sayamadığım derneklerden bu konuda destek amaçlı bir açıklama yapıyoruz. Kahramanmaraşspor şuanda idmanlarına bile Kahramanmaraş Belediyesi’nin halk otobüsleriyle gidiyor. Ben azından 2-3 tane idmana gittiğimizde takımımızın belediyenin arabasıyla geldiğine şahit olunca ister istemez bu konuda Milliyetçi Gençlik Platformu olarak ve milliyetçi bir insan olarak bütün devlet büyüklerimizi, Kahramanmaraşlı olup Ankara’da yaşayan Kahramanmaraş derneklerini de içiresine kapsayan, valimizin ve belediye başkanımızın önderliğinde bir otobüs alınmasını talep ediyoruz. Tabi bunla ilgili bizim ilerleyen günlerde bu konuda sessiz kalındığı zaman Kahramanmaraş’ta imza kampanyası da başlatacağız. Kahramanmaraşspor’a bir otobüs şart. Bunu Mado, Kervanhan, Akdo daha sayamadığımız birçok dondurma festivallerimiz çok güzel gerçekten bizi gururlandırıyorlar. Tahmin ediyorum 500-600 bin civarında iyi bir otobüsü Kahramanmaraşspor’a alınması şart” dedi.

KOMİSYON KURULMALI VE OTOBÜS ALINMALI”

Kahramanmaraşspor’a otobüs alınması noktasında komisyon kurulması gerektiğini dile getiren Ekberoğlu, “Bölgesel Amatör Ligi’nde gurur duyduğumuz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un maçına gittim. Belediyesporumuzun kendi otobüsü olması gerçekten bizi gururlandırıyor. Kahramanmaraş’ın tek profesyonel takımı olan Kahramanmaraşspor’un otobüsünün olmaması gerçekten bizi üzüyor. Biz yine üstüne basa basa söylüyoruz, gerektiği takdirde kulüp başkanımızı, ,valimizi, belediye başkanlarımızı, gönüllü kültür kuruluşlarını da ziyaret edip Kahramanmaraş’a şart olduğunu söyleyeceğiz. Yani diğer illerden gelen takımların otobüsüne baktığımız zaman onların firmalarının reklamlarını görüyoruz. Bizde en azından bu otobüsü alındığı takdirde her yıl bir firmamız sponsor olsun, parası da en azından o konuda geçsin istiyoruz. Geçenlerde yaptığım basın açıklamasında iş adamlarımızın destek çıkması konusunu ifade etmiştim. Hadi Kahramanmaraş sende Kahramanmaraş’a bir otobüs al dersek, esnaf ve vatandaşlarımızda yardım eder. Bize bu konuda bir komisyon kurulmalı ve komisyon üzerinden yapılmalı diyebilirler. Sadece 2-3 adamla yapılacak bir iş değil. Bunu sayın valimiz profesyonelce yapacağı inancındayım. Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç gerçekten sporu seviyor ve spora destek veriyor. Dulkadiroğlu belediye başkanımız, Onikişubat belediye başkanımızda spora destek oluyor ve belediye başkanlarımızdan biz destek bekliyoruz. Biz her zaman Kahramanmaraşspor’un yanındayız” ifadelerini kullandı.

(Haber: Aziz Çevlik-Abdullah Hançer)

Editör: Mahmut Beyaz