Sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinesinde, her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında ‘Avrupa Spor Haftası’, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttırmayı amaçlayan proje kapsamında bugün Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak açılış programı düzenlendi. Bu bağlamda Kahramanmaraş’taki açılış programı da Milli İrade Meydanı’nda düzenlenirken, programa Kahramanmaraş Vali Yardımcıları Fatih Damatlar ve Rıza Gençoğlu, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arif Şen, AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, TÜFAD Başkanı Mesut Çanak, antrenörler ve sporcular katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, selamlama konuşmaları ve kurdele kesimiyle devam etti. Ardından açık alan etkinlikleri çerçevesinde Jimnastik, Güreş, Taekwondo, Kick Boks, Wushu branşlarındaki sporcular gösteri gerçekleştirdi. Program stantların ve parkurların gezilmesiyle son buldu.

“SPOR YAPAN ÇOCUK DERSİNDEN GERİ KALMAZ”

Açılış programında konuşan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, spor yapmanın öneminden bahsederek, spor yapan çocukların derslerinde daha başarılı olduklarına dikkat çekti. Damatlar, şunları kaydetti: “Herkes İçin Spor Federasyonu’nun yaptığı çalışmalar ilgi uyandırmış dikkatle izlenmiş ve Avrupa Parlamentosu tarafından 23-30 Eylül tarihleri arasında Avrupa Spor Haftası olarak belirlenmiştir. Bugünde ilimizde bu güzel Sonbahar günü, kışa girmeden önce güneşi hala hissettiğimiz, gördüğümüz cıvıl cıvıl bir ortamla karşı karşıyayız. Spor da bayrağımızı dalgalandıran, göndere çeken İstiklal Marşı’mızı okutan sporcularımızı kutluyorum. Gençlerimizin de bu yolda ilerlediklerine inanıyorum. Ailelere bir mesaj vermek istiyorum: Spor yapan çocuk dersinden geri kalmaz. Şimdi bir yanlış algı var, ‘Aman spora gitmesin, sürekli ders çalışsın.’ Spor yapan çocuk derslerinde daha başarılıdır. Spor hayatın vazgeçilmez bir parçası olmalıdır. Her yaşta da spor yapılır. Herkesin de her yerde yapabileceği hareketler vardır. Spor yapan insanlara destek verilmesi gerekir. Yerel yönetimlerimizin, kamu idarelerinin spor yapanları desteklemesi gerekir. Öyle çok zor bir şey değildir, çok masraflı bir şey değildir. Spor yapan insan daha sağlıklı düşünür, daha zinde olur, daha özgüvenli olur. Bol sporlu günler diliyorum.”

“AVRUPA SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ İLİMİZDE BÜYÜK BİR HEYECANLA KUTLANIYOR”

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, ise Avrupa Spor Haftası’nın hareket bilincini artıran önemli bir proje olduğuna vurgu yaparak, şunları ifadelere yer verdi: “Öncelikle yakın zamanda Tokyo’da elde ettikleri büyük başarı ile bizleri gururlandıran sporcularımızı kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Bu şehir, kahraman olduğu kadar azimli, çalışkan ve başarılı insanlarının olduğu bir şehirdir. Bu şehirde çok sayıda başarılı sporcu yetişmiştir. Avrupa şampiyonası, dünya şampiyonası dahil birçok şampiyonada çok önemli başarılar elde eden sporcularımız bulunmaktadır. İnşallah bundan sonrada başarılı sporcularımız Kahramanmaraş’ı gururlandırmaya, bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceklerdir.  Avrupa Spor Haftası, her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında hareket bilincinin her bireyin günlük rutini haline getirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından hareket bilincini arttıran önemli bir projedir. Avrupa Spor Haftası etkinlikleri ilimizde de büyük bir heyecanla kutlanmakta olup, birçok spor branşında kendini yetiştirmiş olan gençlerimizle birlikte bu coşkuya ortak olmaktayız. Bu haftanın amacı, tüm yurttaşlarımıza spor yapma alışkanlığı kazandırma, spor branşlarını tabana yaymak, spor ve fiziksel faaliyetler alanında farkındalık yaratmaktır.

“SPOR YAPMAK SİZLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTACAKTIR”

Sevgili Gençler..! Spor yapmak sizleri günümüzün en büyük bağımlılığı olan teknolojinin esiri olmaktan kurtaracak, bunun dışındaki kötü alışkanlıklardan da uzak tutacaktır. Ayrıca, sporu tarif ederken onu rekabet üzerine sadece kazanmak olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir. Sağlımız için toplumumuzda her yaştan ve her statüden bireyin hareketsiz kalmaması gerekmekte ve kaliteli bir yaşam için sporu hayatımızın bir parçası haline getirmemiz gerekmektedir. Avrupa Spor Haftası etkinlikleri vesilesiyle öncelikle anne ve babaları sonrasında da onları örnek alacak olan gençlerimizi spor yapmaya ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün bütün tesislerini kullanmaya davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle spora ve sporcuya her zaman destekleri ile büyük güç veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Muharrem Kasapoğlu’na, Milletvekillerimize, Valimize, Belediye Başkanlarımıza,  Herkes İçin Spor Federasyonu’na şükranlarımı sunuyor.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz