Kahramanmaraş Spor Lisesi, rakibi Önsen Çok Programlı Lisesi'ni ilk yarıda ve ikinci yarıda bulduğu goller ile 15-0 mağlup etti.
Kahramanmaraş'ta Okullar arası Genç Erkekler Futbol Turnuvası, tüm hızıyla devam ediyor. 2015-2016 Okul Sporları faaliyet programı kapsamında yer alan Futsal, Güreş, Basketbol, Hentbol, Halter, Atletizm, Voleybol, Hentbol ve Masa Tenisi müsabakaları geride kalırken, şimdi ise Genç Erkekler Futbol Turnuvası ile devam ediyor.
4 Ocak 2016 tarihinde start alan ve yoğun kar yağışı nedeni ile ertelenen Genç Erkekler Futbol Turnuvası, bir hafta sonra kaldığı yerden tekrar başladı. Vali Saim Çotur Futbol sahasında oynanan karşılaşmalar, bir birinden heyecanlı ve çekişmeli maçlara sahne oluyor. A, B ve C grubu olmak üzere 3 grupta oynanan karşılaşmalar puan usulüne göre oynanıyor. Dün önemli karşılaşmadan biri Kahramanmaraş Spor Lisesi ve Önsen Çok programlı Lisesi arasında oynandı. Voleybol ve Güreş branşlarında gösterdiği başarı ile adından söz ettiren Spor Lisesi, futbola da damga vurmak istiyor. Dün oynadığı rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan ve karşılaşmanın ilk yarısını 8-0 önde kapatan Kahramanmaraş Spor Lisesi, ikinci yarıda da bulduğu gollerle rakibini 15-0 mağlup etmeyi başardı.
 
'BİZ KENDİ OYUNUMUZU SERGİLEMEYE ÇALIŞTIK'
Farklı galip geldikleri maçı değerlendiren Kahramanmaraş Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni İhsan Erkan, başarılarının devam edeceğini kaydetti. Kahramanmaraş Spor Lisesi olarak özellikle futbolda bu yaş grubunda bir Türkiye finalleri hedefi koyduklarını belirterek şöyle konuştu: " Kısmet olursa bu yolda da ilerleyebilmek için tabiki basamakları tek tek geçmemiz lazım. Bu oynadığımız maçta onlardan bir tanesi idi. Rakibimizin biraz kırsal kesimden gelmiş olması, öğrenci sayısının fazla olmaması onlar için bir dezavantaj olabilir ama, biz kendi oyunumuzu sergilemeye çalıştık. Tabiki de rakibede saygı duyarak bunları yapmak istedik. Oyun anlaşıyından dolayı öğrencilerimi kutluyorum, inşallah hergeçen gün daha iyiye gidecektir. Önümüzdeki oynayacağımız maçlarıda alarak şampiyon olup Spor Lisesi'ne bir başarı daha katacağız."
 
'SPOR LİSESİ OLARAK KAHRAMANMARAŞ'IN SPORUNA YÖN VERMEK İSTİYORUZ'
Erkan, "Bizim hedefimiz Kahramanmaraş'ı en işi şekilde temsil etmek, Türk futboluna kazandırabileceğimiz kadar yetenekli, kaliteli, ahlaklı sporcu ve öğrenci yetiştirmek.
Hangi branşta olursa olsun Spor Lisesi olarak Kahramanmaraş'ın sporuna yön vermek istiyoruz. Güreş takımımız geçen yıl Türkiye şampiyonu oldu, ancak bu yıl ise onların hedefi Dünya şampiyonluğu. Onun için biz Kahramanmaraş'ın hentboluna, futboluna, güreşine, voleyboluna, atletizmine yetiştirebileceğimiz kadar kaliteli sporcular yetiştirmek. Kahramanmaraş'ın alt yapısında ki yetenekli gençleri bünyemize alarak bunları iyi birer sporcu olarak yetiştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz