Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, ligde istediği sonuçları alamasa da kupada fırtına gibi esmeye devam ediyor. Atiker Konyaspor galibiyetinin ardından yakaladığı rüzgarla ligde de iyi sonuçlar alan Kahramanmaraşspor, son haftalarda mağlup olarak taraftarlarını üzse de kupaya moralle bakıyor. Türk futbolunda Anadolu takımlarının kupası olarak bilinen Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Tur heyecanı bugün başlıyor.

ASLAN SÜPER LİG EKİBİNE BİLENİYOR!

Kupanın 3. Tur maçında Kemerspor ile eşleşen ve rakibini 3-0 mağlup ederek 4. Tur’a adını yazdıran temsilcimiz, 4. Tur maçında ise Süper Lig’in dev takımlarından Atiker Konyaspor’u sahasında ağırlamıştı. Güçlü rakibine 12 Şubat Stadyumu’nu adeta dar eden temsilcimiz Cerem Talha (2) ve Yusuf Emre’nin ayağından bulduğu gollerle 3-0 mağlup ederek kupanın dışına itmişti. Aslanlar’ın bu zaferi yerel ve ulusal medyada gündem olurken, 5. Tur’da ise Kahramanmaraşspor’un rakibi yine Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor olmuştu. Meraklanan beklenen karşılaşma geldi çattı ve temsilcimiz bugün Aytemiz Alanyaspor’un konuğu olacak. Bugün Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda saat 18:30’da başlayacak olan karşılaşmayı Süper Lig hakemlerinden Kutluhan Bilgiç yönetecek. Bilgiç’in yardımcılıklarını ise Gökmen Baltacı ve Murat Şener yapacak. Aytemiz Alanyaspor-Kahramanmaraşspor maçı Türkiye'nin dört bir yanından naklen ve şifresiz olarak A Spor’dan canlı yayınlanacak.

ASLAN TEKNİK DİREKTÖRSÜZ SAHAYA ÇIKIYOR!

Özellikle son haftalarda alınan kötü sonuçlar nedeniyle Kahramanmaraşsporlu taraftarlar, Teknik Direktörü Erdal Alparslan’a maçlarda yoğun tepki gösteriyordu. En son oynanan Etimesgut Belediyespor maçında takımın mağlup olması sonrası taraftarlar Alparslan’ı istifaya çağırmıştı. Maç sonrası ise Erdal Alparslan taraftarın istifa çağrısına duyarsız kalmayarak, yönetime istifasını sunmuş, görüşme sonrası ise iki taraf da karşılıklı olarak ‘istifa’ konusunda anlaşmıştı. Etimesgut Belediyespor maçının ardından takımı Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasına Sportif Direktör Adnan Erkan hazırladı. Erkan, oyuncularını eksik oldukları noktalar da sık sık uyarırken, daha çok geçmiş maçlarda yapılan hatalar üzerinde durdu. Bu maça galibiyet parolasıyla hazırlanan temsilcimiz hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

Kupada rövanşlarda galibiyet ve beraberlikte eşitlik olursa, deplasmanda daha fazla gol atan takım tur atlayacak. Normal sürede eşitliğin bozulmaması halinde 15’er dakikalık iki devre halinde uzatma oynanacak. Uzatmada da eşitlik bozulmazsa tur atlayan takım, seri penaltı atışları sonucunda belirlenecek.

KUPANIN PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE;

Bugün:

13.00 Sivas Belediyespor-Trabzonspor (Sivas Muhsin Yazıcıoğlu)

14.45 Gençlerbirliği-Hatayspor (OSTİM)

14.45 Nazilli Belediyespor-Göztepe (Nazilli İlçe)

16.45 Antalyaspor-Darıca Gençlerbirliği (Antalya)

18.30 Aytemiz Alanyaspor-Kahramanmaraşspor (Bahçeşehir Okulları)

20.30 Çaykur Rizespor-Balıkesirspor Baltok (Çaykur Didi)

5 Aralık Çarşamba:

13.00 Keçiörengücü-Galatasaray (Aktepe)

14.45 Ümraniyespor-1461 Trabzon (Ümraniye Belediye Şehir)

17.00 Boluspor-Van Büyükşehir Belediyespor (Bolu Atatürk)

18.30 Altay-Kayserispor (İzmir Atatürk)

20.30 Adana Demirspor-Medipol Başakşehir (Adana 5 Ocak Fatih Terim)

6 Aralık Perşembe:

13.00 Bodrum Belediyesi Bodrumspor-MKE Ankaragücü (Bodrum İlçe)

15.00 Fatih Karagümrük-Akhisarspor (Atatürk Olimpiyat)

17.00 Menemen Belediyespor-Kasımpaşa (Menemen İlçe)

18.30 Evkur Yeni Malatyaspor-Etimesgut Belediyespor (Yeni Malatya)

20.30 Fenerbahçe-Giresunspor (Ülker-Seyircisiz)

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz