Kahramanmaraş’ın köklü Kulüplerinden biri olan ve sezon başında İşadamı Volkan Çanakçı’nın Başkanlığa getirilmesi ile birlikte hedefini Bölgesel Amatör Lig (BAL) olarak belirleyen Kahramanmaraş 1. Amatör Küme takımlarından Fidanspor, şampiyonluğunu ilan etti.

Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler ligi Play-Off karşılaşmasının 4. hafta maçında rakibi Dumlupınarspor’u 5-1 mağlup eden Fidanspor, BAL’a yükseldi.
14-15 Kasım 2015 tarihlerinde başlayan 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B grubu olmak üzere 2 grupta 17 takımın katılımı ile başlamıştı. Lig sonunda grubunda ilk iki sırayı alan A grubunda Sakaryaspor, Dumlupınarspor, B grubunda Fidanspor ve Afşin Belediyespor takımları Play-Off maçları oynamaya hak kazanmıştı. Hafta sonu da Play-Off karşılaşmalarının 4. Hafta mücadelesi oynandı. Play-Off maçlarında 0 puanı bulunan Afşin Belediyespor, geçtiğimiz hafta İl Tertip Komitesine yazılı bir dilekçe vererek ligden çekildiğini beyan etmiş, Play-Off grubunda Afşin temsilcisinin ligden çekilmesi sonrası Sakaryaspor haftayı maç yapmadan geçirdi. Play-Off grubunun diğer takımları olan Fidanspor ve Dumlupınarspor, Batıpark futbol sahasında karşı karşıya geldi. Her iki takımında mutlak galibiyet için çıktığı maçta Fidanspor, karşılaşmanın her iki yarısında da bulduğu goller ile rakibini 5-1 mağlup ederek adını BAL’a yazdırdı. Alınan galibiyet sonrası futbolcular, şampiyonluk sevincini taraftarları ile paylaştı.

‘FİDANSPOR’U KURUMSAL BİR YAPIYA KAVUŞTURMA PEŞİNDEYİZ’
Elde edilen şampiyonluğu gazetemize değerlendiren Fidanspor Kulüp Başkanı Volkan Çanakçı, Gelecek yılların planlamasını yaparak bu işin içine girdiklerini ifade etti. Çanakçı, “Sezon başında takım için öncelikle 2 tane futbolcuları taşıyacak servis aldık. Saçaklızade mahallesi içerisine 2 kattan oluşan ve toplam alanı 2 bin metre kare olan bir Kulüp binası yaptık. Burada futbolcularımızın soyunma odaları ve kalacakları odalar bulunuyor. Futbolcularımız her türlü burada barınma ihtiyaçlarını gideriyorlar. Kulüp binamızın hemen yanı başına bir alışveriş mağazası açarak, buranın gelirini Fidanspor’a sağlayacağız. Bir nevi takıma gelir getirici kalıcı bir çalışmanın içindeyiz. Geçtiğimiz günlerde Pınarbaşı Mahallesi’nde yine takım için bir antrenman sahasının çalışmasına başladık. Takımız kendi sahasında çalışmalarını sürdürsün. Ben Kahramanmaraş futbolu için bir şeyler yapmaya çalışıyorum, spor bir gönül işidir. Şehrimizde profesyonel takımlarımızın sayısı ne kadar çoğalırsa kent futbol şehri olarak anılır. Çok para harcamakla futbol yürümez, gerektiği yerde ve gerektiği zamanda para harcayacaksın, uzun vadede bu işi nasıl götürebilirim bunun hesabını yapacaksın. Biz Fidanspor’u kurumsal bir yapıya kavuşturma peşindeyiz” dedi.

‘GELECEK SEZON HEDEFİMİZ 3. LİG’
İlk belirledikleri hedef olan Bölgesel Amatör Lige çıktıkları için mutlu olduklarını kaydeden Çanakçı, “Sezona başlarken taraftarımıza bir şampiyonluk sözü vermiştik ve o şampiyonluğu taraftarımıza armağan ediyoruz. Taraftarımız bizleri hiçbir maçta yalnız bırakmayarak destekte bulundular, bu şampiyonlukta taraftarımızın büyük emeği var. Dumlupınarspor maçında takım olarak iyi futbol sergiledik ve sonucunda 5-1’lik galibiyetle ayrılarak BAL’a yükselen ilk takım olduk. Bunun için mutluyuz. Bu şampiyonlukla ilk hedefimize ulaşmış olduk. Şimdiden gelecek yılın planlamasını yapacağız, çünkü ne kadar erken yol alırsak o kadar başarılı oluruz. İnşallah gelecek yılda hedefimiz 3. Lig diyoruz”
 
TAKIMIN EN GOLCÜ İSMİ CEMAL DELİKTAŞ
Sezon başında Fidanspor’un Yozgatspor’dan transfer ettiği 23 yaşındaki golcü futbolcu Cemal Deliktaş, attığı goller ile takımının şampiyonluktaki ön önemli mimarlarından birisi oldu. Süper Lig takımlarından Osmanlıspor’da başarı ile forma giyen ve attığı gollerle adından sıkça söz ettiren Serdar Deliktaş’ın kardeşi olan Cemal Deliktaş, Fidanspor forması ile bu sezon 37 gole imza attı. Deliktaş daha önceki yıllarda Kahramanmaraşspor ve Büyükşehir Belediyespor, Körfez İskenderunspor ve Yozgatspor takımlarında forma giydi.

BAL’A 2 TAKIM ÇIKACAK
Bu sezon BAL’da mücadele eden ve aldığı başarısız sonuçlar nedeni ile küme düşen temsilcimiz Elbistan Belediyespor, gelecek sezon 1. Amatör Küme’de mücadele edecek. Elbistan Belediyespor’un küme düşmesi dolayısı ile bu sezon 1. Amatör Küme Play-Off grubundan BAL’a ise iki takım çıkacak. Bu iki takımdan birinin Fidanspor olduğu kesinleşirken, diğer takım ise Sakaryaspor ya da Dumlupınarspor olacak.
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz