Spor Toto 2. Lig’de grupların belirlenmesi sonrası temsilcimiz Kahramanmaraşspor’da, 2018-2019 sezonuna yavaş yavaş hazırlanmaya başladı. Bu kapsamda Kulüp Başkanı Fatiih Ceyhan, Basın Mensupları ile bir araya gelerek yeni sezon öncesi durum değerlendirmesi yaptı.Takımın bu sezonki hedeflerinin neler olduğu, transferler, önceki sezon değerlendirmesi gibi birçok konuları ele alarak açıklamalarda bulunan Ceyhan, özellikle iki aydır Milletvekilliği adaylığı sürecinde siyasetin içinde olduğundan dolayı kulübü bırakmış havası yaratanlara karşı bir tepki göstererek, “Ben 4 yıldır olduğu gibi yine elimden geldiğince takımım ve şehrim için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım” dedi.
İşte Fatih Mehmet Ceyhan’ın konuşmasından satır başları;

ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM”
Ceyhan, konuşmasında ilk olarak şahsı adına bilgi kirliği olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Şahsım adına iki aydan beri bir Milletvekilliği adaylığımız vardı ondan dolayı bir süre siyaset içerisinde koşturduk. Ve o süreçte biz Kahramanmaraşspor Başkanlığından etik açıdan istifa etmiştik. Normalde teknik şartlar gereği hukuken istifa etme mecburiyetim yoktu ama etik olarak istifa etmiştim. Bugün tekrar biz Kahramanmaraşspor‘un başındayız. Bununla ilgili biraz bilgi kirliliği de var gündemde. Ben 4 yıldır olduğu gibi yine elimden geldiğince takımım ve şehrim için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.”

50. YILA ÖZEL ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK, İSTİŞARE KURULU OLUŞTURACAĞIZ”
Bu yıl Kahramanmaraşspor’un kuruluşunun 50. Yılı dolayısıyla ileriki günlerde önemli sürprizler olacağının altını çizen Ceyhan, “Bu yıl malum Kahramanmaraşspor ’un kuruluşunun 50. Yıl dönümü. Bu tür vesileler, kuruluş yıl dönümleri, takımlar için bir sıçrama anı olarak değerlendirilebiliyor. Gerçekten takıma sahip çıkıldığında doğru hamleler yapılabilir. İnşallah bizde bu 50. Yılı doğru değerlendiririz. Çünkü bu şehrin takımı bu şehrin ortak bir değeri Kahramanmaraşspor. Bununla ilgili süreçte bazı ortak projeler olacak ve onları gene sizinle paylaşacağım gerçekleştiği sürece. Öncelikle biz bu sene 50. Yılda bir istişare kurulu oluşturmayı düşünüyoruz 50 kişilik. Bu istişare kurulunun öncelikli görevi gönüllülük esası ve hukuken hiçbir sorumluluğu olmayan ama takımın yönetimin de akil insanlar dediğimiz şehrin takımının doğru yönetilmesi noktasında bir birimize katkı sağlayacağımız arkadaşlarımız olacak. Bunların içerisinde esnaf olan, iş adamı olan, avukat olan spor camiasından gelenler olacak. Bu arkadaşlar şehrin takımını yönetme noktasında bizlere destek verecekler. Düşüncemizde şu yönde; aylık periyodik olarak toplantılar yapacağız ve bu arkadaşlardan takımın gidişatıyla ilgili düşünceleri ve gidişatıyla ilgili eleştirileri, yapmamız gereken doğru olayları yapacağız. Tekrarda bu 50 kişinin içerisinden daha gönüllü, daha istekli, sporu seven arkadaşlar arasında da bir 15 tane çekirdek yönetim kurulu oluşturacağız. Bu yönetim kurulu daha sık toplantılar yapacaklar. Her yönetim kurulunda bulunan arkadaşın bir sorumluluğu olacak. Bu 50 arkadaşımız benim için çok önemli bir proje. Uzun vadeli ve takımın geleceğiyle ilgili projelerde o insanlardan fikir alacağız. Belki söyledikleri projeler ve fikirler hemen gerçekleşen şeyler olmayacak ama süreçte olabilecek ve takımın önünü açabilecek ve kalıcı şeyler olması noktasında bu projeyi fazlasıyla önemsiyorum. Bu arkadaşlarımızdan da ciddi şekilde faydalanmayı ümit ediyoruz. 50 kişilik ekip içerisinde olmak isteyen arkadaşlara kapımız her zaman açık” dedi.

ÖNEMLİ OLAN NİYETLER, BAŞLANGIÇLAR…”
Ceyhan, “Takımımızın önü açık. Bu seneki ödemeleri de yaptıktan sonra yalnızca 5 milyonluk bir senet davamız var. O süreçte başladı zaten. Dediğim gibi takımın önündeki tek süreç bu şuanda. Onun dışında da hiçbir şey kalmadı. 31 Ağustos’ta ödememiz gereken sadece normal borçlar var. Onları da ödedikten sonra takımın önü çok açık olacak. Takım bizim aldığımız günden beri torba yasayla yararlandık. Maliyeden ve SGK’dan borcu yok kâğıdı alabiliyoruz. Burada gerçekten bu noktada emeği geçen hocalarım var. Ben bu arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum. Gerçekten finansal bir başarı elde ettik ama hepimizin derdi bir taraftar olarak sportif başarı elde edemedik. Geçen yıl da kimseyi suçlamıyorum yine benim yaptığım hatalardan dolayı takım aynıydı ama ikinci yarı da takım aldığı puanlarla Play-Off oynadı. İlk yarı hocalardan, bizlerden ve futbolcuların hatalarından dolayı bazı aksaklıklar oldu. İkinci yarıda da biraz düzen geldi güzel oyun oynadık. İlk yarıda egolar, sen ben duyguları ortaya girince bazı istediklerimiz olmadı. Bu yılda 50. Yılla ilgili beklentiler de var doğal olarak. Ama burada geçen ki yaptığım hatayı yapmayacağım. Futbolun bir matematiği yok ama niyetler önemli, başlangıç önemli” şeklinde konuştu.

AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATMAMIZ LAZIM”
“Ben 4 yıldır kendi imkânlarımla bu takımı tek başıma götürüyorum iyi veya kötü. Ama en azından takım lige çıkıyor, mücadelesini veriyor ve takımın kurumsal kimliği ile ilgili algısını ve seviyesini belli bir yere getirdik. Bu işin maddi tarafında Fatih Ceyhan olarak benim imkânlarım bu kadar. Ben ünlü bir iş adamının oğlu ya da yeğeni falan değilim. Benim imkânlarımla da 50. Yılda bir takımın Play-Off oynaması ve şampiyon olması için bu da yetmiyor. Hani parayı yatırınca da bu iş olacak diye bir garantisi yok. Ama para yatırmadan da bu ihtimaller az. İyi oyuncuyla yarışa girersen kazanma ihtimalin yok. Şuan da böyle bir durum için yaklaşık bizim 4 yıldır edindiğimiz tecrübeyle 7-8 Milyon bir bütçe lazım. Ben buradan Kahramanmaraşsporlu severlere şunu söylüyorum; eğer ben bunun yarısını tek başıma kendim ve çevrem olarak karşılamaya hazırım her yıl olduğu gibi. Artı 3 ya da 4 Milyonu diğer kalan kısmını da şehrin diğer büyükleri, diğer sahipleri diğer ağabeyleri ya da iş adamları onlar karşılarsa bizi 50. Yılda bizde o zaman ciddi bir kadroyla çıkacağız. Yarısını ben koyacağım, yarısını şehrimizin diğer büyükleri koyacak. Bu noktada bir seçim süreci gelişti, destek vereceklerle ilgili sözler söylendi ama bu sözleri maalesef geçmişte de duyduk ama çok çok az oldu. Bize kalırsa biz takımı bu yıl kendi yağında kavrulan, ortalama da giden bir takım olarak oluşturabiliriz. Çünkü ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. Tekrar takımda boşluklar yaratmama noktasında gayet ciddiyiz.”

KMS AKADEMİ
Biz bu sene yine Kahramanaraşspor’un tarihinde ilk defa olarak KMS Akademi’yi kurduk. Kahramanaraşspor’un artık bir spor okulu var. Futbol branşıyla başladı ve yanına diğer branşları da ekleyeceğiz. 10 Haziran’da biz kayıtları almaya başladık. Bu noktada çocuklarınız varsa KMS Akademi’ye bekliyoruz. Malzemeleriyle, hocalarıyla ve tüm imkânlarıyla gerçekten bir akademi havasında elimizdeki imkânlarla en iyi şekilde yürütmeye çalışacağız. Kahramanmaraşspor bir marka. Bizde bu markayı doğru kullanabilirsek inşallah daha iyi olacak. Bu spor okullarındaki çocukların yaş gruplarına göre ve yeteneklerine göre hocalarımızın raporuyla bunları lisanslandıracağız be yarışmacı ruhu oluşturacağız. İki yıldır biz bölgesel akademi ligine katılıyoruz. Ve bunda da şehrimizden tek profesyonel takım olarak katılan biziz. Geçen yıl ilk yıl biz mali sorunlar nedeniyle bırakmıştık ama pes etmedik. Geçen yıl devam ettik ve sonuna kadar bu ligi bitirdik. Ama yine bizden olan arkadaşlar var ama sağdan soldan arkadaşlar toplayarak ta takımı kurmaya çalıştık. Öce yolumuzu bir gösterelim dedik. Ama inşallah bu yıl seçmelerle yaz okulundaki çocuklarla daha da kaliteli her şeyi ile Kahramanmaraşlı olan akademi ligi ve KMS Akademi noktasında çocuklar hedef koydu. Bunu da biz fazlasıyla önemsiyoruz. Bunun içinde biz birkaç tane iş adamı arkadaşımızdan destek konusunda söz aldık. İnşallah bunu da devamlı hale getireceğiz artık. Bu çocuklara Kahramanaraşspor duygusu, aile duygusu, takım sevdası aşılanacak. Bu süreçte bunlara İngilizce gibi derslerde ekleyeceğiz. Yetiştirdiğimiz oyuncu ilk önce iyi birey sonra iyi sporcu olacak. İnşallah buna da herkes sahiplenecek. Sonuçta bu memleketimizin çocuğu. Bu gençler bizim geleceğimiz.

TRANSFERLER
Profesyonel olarak sözleşmesi biten arkadaşlarımız oldu. Yakup Ramazan Zorlu’nun sözleşmesi bitti. Bizde manejleriyle görüştük ileriki günlerde kendisiyle de görüşeceğiz. Devrim var biliyorsunuz Devrim’in sözleşmesi iki yıl daha devam ediyor. Bu oyuncumuzu Beşiktaş altyapısından almıştık. Şuan da Devrim sözleşmesinde yazan bonservis gereği en dibinden gitse bile Beşiktaş’a ödediğimiz paranın 7 katı parayla gidebilecek bir oyuncu. Ama biz gitmesini istemiyoruz. Devrim giderse de belki de onun yerine gelecek Kahramanmaraşspor’un tarihinde ki en pahalı futbolcu olacaktır. Timur Özgöz devam ediyor. Mesut, Ramazan Kâhya, Evren Kilarcı ve Bilal ile son maç öncesi görüşmeleri yaparken bunların hepsinin sözleşmesi devam ediyor bizde normalde ama son süreçte biz arkadaşlarla kendi kafalarında bir şeyler kurmuşlar. Bazı oyuncularımız bizi mahkemeye vermiş ve bu oyuncularımız bizim hala kadromuzda. Ramiz ve Okan ile yollarımızı ayırdık. Gençlerden sadece Semih’in sözleşmesi bitti. Diğer oyuncularla da görüşmelerimiz devam ediyor. Bunun dışında elimizde şuan da gençlerde dâhil 15-16 tane futbolcumuz var. Görüşme yaptığımız oyuncularda var.
Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz