Kahramanmaraşspor’un, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Süper Lig’in dev takımlarından Atiker Konyaspor’u ağırladığı ve rakibini 3-0’lık net bir skorla kupanın dışına ittiği karşılaşmanın ardından iki takımın teknik direktörleri düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un Teknik Direktörü Mehmet Erdal Alpaslan, alınan galibiyetten memnun olduğunu belirtirken, Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise ağırlıkla ligde oynatmadığı oyunculara fırsat verdiğini, oyuncularının ise verdiği fırsatı değerlendiremediğini söyledi. Çalımbay, artık Süper Lig’deki maçlara konsantre olacaklarını söyledi.

“SÜPER BİR GOL YEDİK”

İlk olarak basın toplantısında konuk ekip Atiker Konyaspor’un Teknik Direktörü Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraşspor’u aldığı galibiyetten dolayı tebrik eden Çalımbay, “Her şeyden önce Kahramanmaraşspor’u tebrik ediyorum. İnşallah liglerinde de aynı başarıyı gösterirler. Biz ligde Medipol Başakşehir maçımızı oynadıktan sonra bu maça odaklanmıştık. Bu maçın da zor olacağını ve hakikaten zor geçeceğini arkadaşlarımıza söyledik. Biz genelde oynamayan arkadaşlarımızı ve oynamadıkları için üzülenleri veyahut ta az şans verdiğimiz arkadaşlarımızın hepsini oynattık. Onlardan da çok şey bekliyorduk ama maalesef istediğimiz gibi olmadı. Ama bir de şöyle bir olay var, hakikaten çok şanssız başladık. Yediğimiz iki gol, ilk golün oyuncuya çarpıp girmesi, ikincisinde de arkadaşımız gerçekten çok güzel vurdu, hiç beklemediğimiz süper bir gol oldu. Ondan sonra da zaten hem oyunda dengeyi kurduk, ikinci yarı ben oyuncularımı almak istemiyordum ama maalesef 11’de oynattığımız arkadaşları oynatmak zorunda kaldık. Biraz olsun denge kurduk. Şimdi burada beklediğimiz şey, oyuncu arkadaşlarımıza sürekli anlattık, ondan önceki maçını takip ettik Kahramanmaraşspor’un ve kendi sahasında 2-0 yenilmişti. Tabi ki o takım 2-0 yenildi ama bizim maça farklı bir şekilde çıkacaktı. Böyle bir şeyi biz bekliyorduk, arkadaşlara da anlattık ama maalesef bugün şans verdiğimiz arkadaşlarımız maalesef şanslarını iyi kullanamadılar. Daha iyi bir şekilde kullanmaları gerekiyordu” dedi.

“MÜKEMMEL DEFANS YAPTILAR”

Kahramanmaraşspor’un ikinci mükemmel bir defans yaptığına dikkat çeken Çalımbay, “Biz yenilebiliriz, her şey olabilir, futbol bu hele ki kupada sürprizler oluyor, bu sene üç dört tane süper lig takımı elendi. Futbol ciddi bir iştir, disiplin ister, yürek ister. Bugün Kahramanmaraş takımı çok arzulu ve istekli oynadılar, özellikle bizim baştan gol yememiz onlar için de bir avantaj oldu. Zaten ikinci yarı tamamen kapanarak oynadılar, onlarda mükemmel defans yaptılar. Bizim arkadaşlarımızdan beklediğimiz şeyler alamadık. Tabi ki iyi tarafından bakmamız gerekiyor, bazı şeyleri görmemiz açısından. Yenilgi olarak üzgünüz ama önümüze baktığımız zaman ileriyi görmemiz gerekiyor ve biz de görüyoruz. Şuan da bizim tek yapacağımız şey ligimize dönmek ve ligde de oynayacağımız bir sürü maçımız var. Ligdeki maçlara daha fazla odaklanmamız gerekiyor. Onun için mağlubiyet üzücü ama iyi şeyler çıkaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“MUHTEŞEM TARAFTARIMIZIN SAYESİNDE”

Rıza Çalımbay’ın ardından Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Mehmet Erdal Alpaslan basın toplantısı düzenledi. Takımını galibiyetten dolayı tebrik eden Alparslan, “Bu maçın sonunda konuşmak son derece mutluluk verici. Takımımı canı gönülden kutluyorum. Özellikle bu muhteşem taraftarımızın vermiş olduğu enerji ve coşku, galibiyette önemli bir rol oynadı diyebilirim. Hocamın da bahsettiği gibi iç sahadaki mağlubiyetten sonra böyle bir tepki verilmesi buradaki seyircinin durumunu iyi analiz etmek lazım. Ligde de iyi oyunlarımız oldu, tabelayı değiştiremeyince sıkıntılı anlar yaşadık. Bazı durumlarda protestolar da gördük ama başkanımız da serzenişte bulundu. Bir teknik adam olarak bunlara girmek istemem ama Türkiye liginin en mütevazi takımıyız, bazı arkadaşlar ne bekliyor, ne hayal ediyor anlayamıyorum. Çünkü geçen sene başarılı bir takımımız vardı, kaybettik. Yeniden bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Onu da eldeki imkanlarla yaptık. Ben ligde vermiş olduğumuz mücadelede de bazı maçlarda puanlarımızı artırabilirdik. Ama bir kupa maçında Türkiye’nin önemli bir takımı, Süper Lig takımını böyle bir oyunla, böyle bir mücadeleyle ve en önemlisi taraftarıyla bütün olan takımıyla alınan net bir sonuz gerçekten çok takdir edilmesi gereken bir sonuç. O yüzden takımımı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

“FUTBOLUN KARŞILIĞI PARADIR”

Atiker Konyaspor’a karşı oynanılan oyunu lige de yansıtacaklarına dikkat çeken Alpaslan, “İnşallah bunu da lige yansıtabilirsek, biz mevcut durumda temsiliyetimizle şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Fakat profesyonel futbolun karşılığı paradır. Bu olmadan diğer sosyal durumlar yerine gelmeden, bir yere kadar getirebiliyorsunuz. Ben size şunu samimi olarak söyleyeyim, tanıyanlarınız da var, 24 saat mesai yapan bir insanım. Ne kadar cesaretli olduğumu da görmüşsünüzdür. Benim Kahramanmaraşspor’a kazandırdığım oyunculara bir bakın, geldiğimde yaptıklarıma bir bakın, sonuçta eldeki mevcut bu. Biz bu takımla ligi de Allah nasip ederse başarılı bir şekilde bitireceğiz. Tabi takım çok yıprandı, kadromuzda çok dar. Önümüzdeki Sivas Belediyespor maçı da bizim için çok zorlu geçecektir. Doğal olarak da biz bu sorunların bir an önce giderilerek daha ileriki günlerde hem takımımızın hem de başkanımızın sağlıklı olmasını temenni ediyoruz. Bir teknik adam olarak takımımızı en iyi şekilde hazırlamak noktasında bütün inisiyatifimi kullanıyorum biliyorsunuz” açıklamalarında bulundu.

“SİVAS BELEDİYESPOR MAÇI ZOR GEÇECEK”

Hafta sonu oynayacakları Sivas Belediyespor maçının zor geçeceğini belirten Alpaslan, “Bizim takımımızda en az 7-8 tane oyuncu bizle ön hazırlık geçirmedi, onlar transferin son günü ve lig başladığı zaman geldi. Doğal olarak biz bunun handikabını yaşıyoruz. En önemlisi takımın bu maçta verdiği mücadelenin Pazar gününe yansıtılması. Bu konuda mağdur olmamak için gerekli şeyleri yapacağız tabi ki. Ön hazırlık yaşamamış oyuncularımızı belki bir iki değiştirerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz ama gerçekten çok zor bir maç olacak” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz