Bu sezon A ve B grubu olmak üzere 15 takımın katılımıyla gerçekleşen Büyükler liginde gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar Play-Off’a yükselmişlerdi. Liglerin tamamlanmasıyla birlikte geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İl Temsilcisi Ali Kazancı Başkanlığında toplanan Tertip Komitesi Üyeleri, Büyükler Ligi’nin kurasını çekerek Play-Off karşılaşmalarının hafta sonu başlamasını kararlaştırmıştı. Bu doğrultuda Play-Off’un ilk maçları Pazarcık ve Afşin statlarında oynanırken karşılaşmalar beraberlikle tamamlandı.

DUMLUPINARSPOR- PAZARCIK KARTALKAYASPOR 0-0

Pazarcık Celal Tekşen stadından Dumlupınarspor ve Pazarcık Kartalkayaspor takımları karşı karşıya geldi. Maçta her iki takımında taraftarı tribünde yerini alarak takımlarına destekte bulundu.

Karşılaşma ev sahibi ekip Pazarcık Kartalkayaspor’un vuruşuyla başladı. Maçın ilk yarısında Dumlupınarspor, rakibine oranla iyi futbol ortaya koyarken, ikinci yarıda ise Pazarcık Kartalkayaspor, daha derli toplu futbol oynadı. 90 dakika sonu 0-0 eşitlikle tamamlanırken, takımlar ilk haftayı birer puanla kapattı.

AFŞİN BELEDİYESPOR-TÜRKİĞLU BELEDİYESPOR 1-1

Günün bir başka maçında ise Afşin ilçe stadında Afşin Belediyespor ve Türkoğlu Belediyespor ilk hafta maçında karşılaştı. Nefesleri kesen maça Afşinli sporseverlerde yoğun ilgi gösterirken karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarının başlamasıyla birlikte taraftarının da desteğini arkasına alan Afşin Belediyespor, maçın 49. Dakikasında rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra her iki takımda girdiği pozisyona değerlendiremezken maçın 90. Dakikasında Türkoğlu Belediyespor, durumu 1-1’e getirdi ve maçta bu skorla sona erdi.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz