Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler ligi Play-Off heyecanı, hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile start aldı.
Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler ligi, Play-Off heyecanının ilk hafta maçları oynanan karşılaşmalarla başlarken, Fidanspor ve Sakaryaspor takımları aldıkları galibiyet ile haftaya 3 puanla başladı.14-15 Kasım 2015 tarihleri arasında başlayan toplam 17 takımın katıldığı 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B grubu olmak üzere 2 grupta oynanmış gruplarında ilk 2'ye giren takımlar Play-Off'a yükselmiş, son sırada bulunan takımlarda küme düşmüştü. A grubunda Sakaryaspor, Dumlupınarspor, B grubunda Fidanspor ve Afşin Belediyespor takımları Play-Off'a adını yazdırmıştı. Bu doğrultuda 1. Amatör Küme Büyükler Ligi'nde Play-Off maçlarının ilk hafta karşılaşmaları hafta sonu oynanan maçlarla başlarken, maçlar ise oldukça çekişmeli ve heyecan içerisinde geçti.
 
İLK MAÇ SAKARYASPOR, AFŞİN BELEDİYESPOR ARASINDA OYNANDI
Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler ligi Play-Off maçının ilk karşılaşması Sakaryaspor ve Afşin Belediyespor arasında oynandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Sakaryaspor Başkanı Yaşar Pekel'in istifa etmesinden sonra takımda olumsuzluklar ön plana çıkmıştı. Ancak buna karşın Tarık Üçgün Başkanlığında Antrenör Hasan Balkan yönetiminde Play-Off'un ilk maçına çıkan Sakaryaspor, taraftar desteğinide arkasına alarak rakibini 4-1 yendi. Batıpark futbol sahasında oynanan ve binlerce taraftarın izlediği maçta sarı-siyahlı ekip, daha maçın ilk dakikalarından itibaren sağlı sollu ataklar geliştirerek rakibini kendi yarı sahasına habsetti. Daha maçın 18. dakikasında kornerden gelen topta golü bulan Sakaryaspor, maçta 1-0 öne geçti. En azından beraberliği yakalamak için rakip kaleye yüklenen Afşin Belediyespor, aradığı golü bulamadı ve maçın ilk yarısı Sakaryaspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısına 1-0'lık skorun verdiği avantaj ile iyi başlayan yine sarı-siyahlı ekip oldu. Maçın 47. dakikasında Sakaryaspor, 2-0 öne geçti. Aradaki farkı indirmek için Sakaryaspor kalesine gol için yüklenen Afşin temsilcisi, kendi yarı sahasında da açıklar bırakmaya başladı. Bu bıraktığı açıklardan birinde ise maçın 80. dakikasında kalesinde 3. golü gördü. Yediği goldan 3 dakika sonra Afşin Belediyespor, aradığı golü buldu ve maç 3-1 oldu. Maçın son dakikalarında Sakaryaspor, rakibi kalesinde 1 gol daha bularak 90 dakika sonunda maçtan 4-1 galip gelmesini bildi. Alınan bu galibiyet sonrası soyunma odasında büyük sevinç yaşayan sarı-siyahlılar, galibiyeti davul zurna ile oynayarak kutladılar.
 
İKİNCİ MAÇ FİDANSPOR, DUMLUPINARSPOR ARASINDA OYNANDI
Bu sezon hedeflerini Bölgesel Amatör Lig (BAL) olarak belirleyen Kahramanmaraş'ın köklü Kulüplerinden Fidanspor ve Dumlupınarspor, Play-Off'un ilk hafta maçında karşı karşıya geldi. Maçı Fidanspor 2-1 kazandı. Sakaryaspor ve Afşin Belediyespor maçından sonra yine Batıpark futbol sahasında bu kez Fidanspor ve Dumlupınarspor takımları kozlarını paylaştı. Maç öncesinde ise iki takımında taraftarı takımlarını çağırarak destekde bulundular. Oynanan bu maçı ise Ulusal Hakem Ali Karadutlu yönetti. Karşılaşma Dumlupınarspor'un vuruşu ile başladı. Maçın ilk 10 dakikalık bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, Dumlupınarspor maçın 14. dakikasında maçta 1-0 öne geçti. Öne geçmenin avantajı ile üst üste girdiği pozisyonları ise değerlendiremedi. Maçın 20. dakikasında beraberliği yakalamak için rakip kaleye yüklenen Fidanspor, aradığı golü bu dakikada buldu ve 1-1 eşitliği yakaladı, bu sonuç aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. İkinci yarıda ise her iki takımda girdiği pozisyonları cömertçe harcarken, Fidanspor maçın son dakikalarında serbest vuruştan kazındığı gol ile maçı 2-1 kazandı. Aldığı bu galibiyetle Fidanspor, Play-Off'un ilk maçında 3 puanı alan taraf oldu.
 
BİRİNCİ OLAN TAKIM DOĞRUDAN BAL'A ÇIKACAK
Bu yıl Pazarcıkspor’un Bölgesel Amatör Ligi’ne katılmamasından dolayı Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Play-off maçlarında şampiyon olan takım doğrudan BAL'a yükselecek. BAL'da mücadele eden diğer temsilcimiz Elbistan Belediyespor'da ligde son sıralarda yer alırken, Elbistan Belediyespor'unda küme düşmesi halinde Play-Off'u ikinci sırada tamamlayan takımda BAL'a yükselecek.
 Haber: Mahmut Beyaz
 
Editör: Mahmut Beyaz