Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan 6 takım adını Play-Off’a yazdırmıştı. Play-Off maçlarında geçtiğimiz Pazar günü ikinci hafta karşılaşmaları geride kaldı. Batıpark Futbol sahasında oynanan müsabakalarda Onikişubat İdmanyurdu’nu 4-2 mağlup eden ATC Maraşspor lider konumda bulunurken, gruptaki diğer maçlar ise Helete Demirspor, Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor ile 0-0 berabere kaldı. Karaziyaretspor  ise, Afşin Belediyespor’u 4-1 mağlup etti.

ATC GÜMBÜR GÜMBÜR

24 Nisan Pazar günü saat 13.00’da Batıpark futbol sahasında oynanan karşılaşmada ATC Maraşspor, Onikişubat İdmanyurdu’nu 4-2 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. 17. Dakikada Alâeddin Erkaplan ile Onikişubat İdmanyurdu 1-0 öne geçti, bu golün ardından çabuk reaksiyon gösteren ATC Maraşspor, 30. Dakikada Fatih İnce cevap verdi ve durumu eşitledi. Golün ardından etkinliğini daha da artıran ATC Maraşspor 36. dakikada Mehmet Ali Ay’ın ayağından bulduğu gol ile 2-1 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı. İkinci yarının başında Onikişubat İdmanyurdu’ndan Enes Tekin gördüğü kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı. 48. Dakikada İlker Akkaya ile skoru 3-1’e getiren ATC Maraşspor rahatladı. Onikişubat İdmanyurdu, 68. Dakikada Furkan Altıparmak ile farkı indirdi ancak Emre Kızıl’ın kendi kalesine attığı gol durumu 4-2’ye getirdi ve karşılaşma bu sonuçla sona erdi. ATC Maraşspor bu sonuçla grupta puanını 6’ya çıkardı ve liderliğini korudu.

 

DEV MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI

Kahramanmaraş Nihat Bozdağ 1.Amatör ligi C grubunu Namağlup lider bitiren Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor ile A grubunu puan kaybı yaşamadan bitiren Helete Demirspor 24 Nisan Pazar günü saat 16.00’da Batıpark futbol sahasında karşılaştı. Kıran kırana geçen mücadele de kazanan çıkmadı 0-0. Bu sonuçla, Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor puanını 4’e çıkarırken Helete Demirspor ise puanını 2 yaptı.

KARAZİYARET RAHAT KAZANDI

Kahramanmaraş Nihat Bozdağ 1.Amatör ligi B grubunu lider tamamlayan Karaziyaretspor, A grubunu Helete Demirspor’un ardından 2. Sırada tamamlayan Afşin Belediyepor ile 24 Nisan Pazar günü saat 16.00’da Kahramanmaraş merkez sahasında karşılaşan Karaziyaretspor, rakibini 4-1 mağlup etti. Karşılaşmanın 5. Dakikasında kazandığı penaltıyı Celil Karatut ile gole çeviremeyen Afşin Belediyespor büyük bir fırsat tepti. 28. Dakikada Oktay Aydemir’in ayağından gelen golle 1-0 Karaziyaretspor öne geçti, İlkyarı bu skorla sona erdi. 70. Dakikada Mehmet Kalay’ın golü ile durumu 2-0’a getirdi. 88. Dakikada Onur Yanmış’ın ve 90. Dakikada Muhammed Durmaz’ın attığı gollerle durumu 4-0’a getirdi. Maçın duraklama dakikalarında Afşin Belediyespor’da kazanılan penaltıyı Kürşat Akdağ gole çevirdi ve maç bu golle sona erdi.  Bu galibiyetle gruptaki ilk galibiyetini alan Karaziyaretspor puanını 4 yaparken Afşin Belediyespor ise puansız son sırada yer aldı.

2. hafta sonunda oluşan puan durumu

Takım

O

G

B

M

A

YY

Av.

P

Form

1.

ATC Maraşspor

2

2

0

0

7

3

4

6

2.

Karaziyaretspor

2

1

1

0

5

2

3

4

3.

Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor

2

1

1

0

2

0

2

4

4.

Helete Demirspor

2

0

2

0

1

1

0

2

5.

Onikişubat İdman Yurdu

2

0

0

2

2

6

-4

0

6.

Afşin Belediyespor

2

0

0

2

2

7

-5

0

3. Hafta karşılamaları ise şu şekilde 

Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor- ATC Maraşspor

Helete Demirspor- Afşin Belediyespor        

Onikişubat İdmanyurdu-Karziyaret

Editör: Mahmut Beyaz