Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, ilk yarının bitmesiyle birlikte ikinci yarı hazırlıklarına başlamıştı. İkinci yarı hazırlıklarını ilk etapta kendi tesislerinde sürdüren Kırmızı-Beyazlılar, daha sonra çalışmaları Antalya kampıyla devam ettirmişti. 1 Ocak’ta başlayan Antalya kampı yaklaşık 13 günlük bir aranın ardından son bulmuştu. Antalya Kampında 3 hazırlık maçı oynayan Kırmızı-Beyazlılar, ilk etapta Ödemişspor’u 5-2 mağlup etmişti. Daha sonraki karşılaşmalarda ise Sivas Belediyespor ile 1-1 beraber kalan temsilcimiz, son olarak Sancaktepe Belediyespor’a da 5-2 mağlup olmuştu. Bu sonuçlarla birlikte Antalya kampını 13 Ocak’ta bitiren ve 14 Ocak’ta Kahramanmaraş’a dönen Aslanlar, 1 günlük bir aranın ardından önce ki gün çalışmalara başladı.

NAZİLLİ MAÇININ ÖNEMİ BÜYÜK
İkinci yarı hazırlıklarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraşspor, 21 Ocak’ta başlayacak olan ikinci yarı maçında Nazilli Belediyespor ile karşılaşacak. Kendi sahasında Nazilli’yi konuk edecek olan Kırmızı-Beyazlılar, bu maç için büyük bir mücadele gösterecek. İlk yarının son 3 maçındaki sergilediği çıkışı Nazilli maçında da sürdürmek isteyen Kırmızı-Beyazlılar, bu maça 3 puan parolasıyla çıkacak.

SOSYAL MEDYADA ETKİNLİK OLUŞTUTULDU
21 Ocak’ta başlayacak olan Kahramanmaraşspor - Nazilli Belediyespor maçı öncesi takımına destek vermeyen isteyen Kahramanmaraşlı bazı taraftarlar, sosyal medya hesaplarında, Nazilli maçı için etkinlik oluşturdu. Etkinlikte takımına destek vermesi için sporseverlere Nazilli maçında tribünde olması gerektiklerini anlatan paylaşımlarda yoğun ilgi oldu. Bu nedenle Kahramanmaraşspor – Nazilli Belediyepsor maçında tribünlerde yoğun bir taraftar olması bekleniyor.

TEKNİK SORUMLU ALPARSLAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Erdal Alparslan, ikinci yarı hazırlıkları, Antalya kampı, devre arsında yapılan transferler ve Nazilli maçıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Nazilli maçının kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Teknik Adam Alparslan, Nazilli ve diğer haftalardaki maçlardan maksimum puanla ayrılacaklarını söyledi.


“YOĞUN BİR ÇALIŞMA TEMPOSU GERÇEKLEŞTİRDİK”
1 Ocak’ta başlayan ve 13 Ocak’ta sona eren Antalya Kampının kendileri için önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Teknik sorumlu Erdal Alparslan, bu kampın lig maçları için önemli bir işaret verdiğini aktardı. Alparslan, “Burada ilk kez Maraş’ta fiziksel gelişimimizle ilgili çalışmalar yaptıktan sonra Antalya kampında geçtik. Antalya Kampı hem fiziksel hem de teknik çalışmaların oyunsal formumuzu geliştirecek çalışmaların yoğun olduğu bir çalışma temposuydu. Orada günde çift idmanla çalıştık ve 3 tanede hazırlık karşılaşması oynadık. Çalışmalar ve ortamımız çok sağlıklı geçti. Hazırlık müsabakalarında da takımımızın bütün oyuncularını görerek hem lige en iyi şekilde nasıl girebiliriz hem de oyuncularımızın gelişimini takip ederek, onlarla ilgili kararlarımıza göre hareket etme pozisyonu ve şansı bulduk. O yüzden çok iyi bir hazırlık dönemi geçti diyebiliriz. Oynadığımız müsabakalar içerisinde sadece Sancaktepe maçında biraz kötü geçti. O da yan hakemlerin gelmemesi, orta hakemin tek kalması gibi saçma sapan bir görüntü olmasıyla, maçtan başka her şeye benziyordu o yüzden o maç biraz sıkıntılı geçti. Ama diğer maçlarda da oyunsal olarak ta olsun takımımızın lige hazırlanması açısından da önemli bir işaret verdiğini düşünüyorum” dedi.

NAZİLLİ MAÇIYLA ÇIKIŞI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ”

İkinci yarının ilk maçı olan Nazilli Belediyespor’la ilgili konuşmasını sürdüren Teknik Direktör Alparslan, Nazilli maçının kendileri için önemli olduğunu söyleyerek, “Nazilli maçıyla son haftalarda ki yaptığımız çıkışı sürdürmek istiyoruz” dedi. Alparslan, “Bizim üzüntümüz şuydu; özellikle ligin bizim lig de bizim formumuzu, çıkışımızı yakaladığımız dönemde olması biraz bizi bu konuda talihsiz yaptı ama sonuçta bunlar futbolda süreleri ve maç sayısı belli olan bir ligde çalışıyoruz. Nazilli maçıyla biz çıkışımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz çünkü Nazilli’de bizim en önemli rakiplerimizden birisi. Lige baktığımız zaman ilk 6 hafta çok önemli maçlar oynayacağız. Doğal olarak bunlardan da maksimum puanlar almamız gerekiyor. Bundan sonra zaten rakibin ismi, cismi önemli değil. Şuan ki takımımızın durumu, biran önce buradan kurtulabilmesi için bir tepki vermesi lazım. bu yönden de 4 oyuncuyla anlaştık ve merkez forvet arayışlarımız da devam ediyor. Bu konuda baya bir handikap yaşadık, genelde bulmakta ve anlaşmakta gücük çektik. Onu da bulur ve tamamlarsak lige hazırız diyebiliriz” şeklinde konuştu.


“ALDIĞIMIZ OYUNCULAR İSTEDİĞİMİZ OYUNCULAR”
Devre arasında yapılan transferlerle ilgili de açıklamalar yapan Alparslan, aldıkları 4 oyuncunun takıma çok iyi şeyler katacağını söyledi. Alparslan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “4 tane transfer yaptık devre arasında. Özellikle cemal benim talebem. O da ve Mert’te çok büyük fedakarlık yaparak geldiler. Ramiz’de yıllardır bildiğimiz bir sağbek oyuncu Pendik’ten, onu da ihtiyacımız olduğu için takımımıza kazandırdık. Okan’da, ligde ilk yarıda bize rakip olarak oynayan Şanlıurfaspor’dan aldık. O da yine diğerleri gibi takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Burada Okan ile Ramiz kampın sonlarında geldiği için bazı çalışmalarımız da beraber olamadık. Onu da tamamlamayı düşünüyoruz ama Mert ile Cemal’in durumu gayet iyi. Eğer forma şansı verirsek oynayacak düzeydeler. O yüzden de önümüzde ki Nazilli maçına yetiştirmeye çalışıyoruz.”

TARAFTARLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”
Ligin ilk devresindeki maçlarda taraftarların çok iyi destekler verdiğini söyleyen Erdal Alparslan, Taraftarların özellikle Nazilli maçında olması gerektiğini ve desteklerini esirgememelerini söyledi. Alparslan, “Özellikle geldiğimiz günden bu yana bize büyük bir desteği ortaya koyan, büyük taraftarımızın Nazilli maçıyla başlangıç yapıp, ligin sonuna kadar bize 12. Adam olarak itici bir güç olarak desteklemesini istiyorum. Bu meşakkatli yolda çok sıkıntılı süreçler yaşanmıştır, yaşanacaktır. Burada bu takımı ayakta tutan en büyük unsur taraftardır. Benimde taraftardan beklentim şartlar ne olursa olsun, kayıtsız şartsız Kahramanmaraşspor’a destek çıkarak, Kahramanmaraşspor’u hak ettiği yere taşıması için bize yardımcı olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Hakan Aydın


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz