Spor Genel Müdürlüğünün organize ettiği 2017/2018 sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi Grup Müsabakalarıyla Kahramanmaraş’tan il birincisi olarak çıkıp daha sonra Karaman’da çeyrek final oynayıp daha sonra Konya’da yarı finali geçen masa tenisi oyuncuları geçtiğimiz gün Denizli’de Final haftasına katıldı. 81 ilden 82 takımın katıldığı finalde Kahramanmaraş karması kız takımı tüm musabalar  boyunca namağlup olarak rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Final müsabakasında geçen senenin şampiyonu Bursa ile karşılaşan Kahramanmaraş, rakibini 3-2 mağlup ederek kupayı kaldırdı. Masa Tenisi takım kaptanları Gözde Dilara Temiz ise turnuvanın Fair-Play ödülünü almaya hak kazandı. Alınan şampiyonlukla ilgili oyuncularını tek tek kutlayan masa tenisi antrenörü Gürsel Karaöğen, Türkiye şampiyonluğunu Kahramanmaraş’a getirmenin gurur verici olduğunu söyledi.


“EN HIZLI OYNANAN PSİKOLOJİK BİR OYUNDUR”
Masa tenisi hakkında açıklama yapan antrenör Gürsel Karaöğen, şu ifadelere yer verdi: “Masa tenisi  hobi ve performans sporu olarak bakıldığında aslında dünyanın en kolay ayni zamanda da en zor spor branşlarından birisidir. Ülkemizde 1966 yılında Türkiye Masa Tenisi Federasyonunun kurulmasıyla gelişerek ilerledi. Değişen kuralların kullanılan malzeme ve taktiksel bir mücadeledir. Dünyanın en küçük sahasında en küçük topuyla en hızlı oynanan psikolojik bir oyundur. Reaksiyon suresinin 0.30 gibi sürelere düştüğünü, 1 saniye gibi bir zamanda 3 kez topa  vurulabildiğini, uygun sporcu seçimi ve doğru planlama ile başarıların hem ilimizde hem ülkemizde arttığını, sporcuyu yetiştirecek olan antrenörlerin sürekli olarak gelişen bu sporda kendilerini yenileme, her başarı ve her mağlubiyetten sonra planlamada uygun değişlikler yaparak çalışmalarını arttırdıklarını bilmekteyiz.”

OLİMPİYAT KOTASINA YAKIN SPORCULARIMIZ VAR”
Karaöğen, “Şuan olimpiyat kotasına yakın olan Türk sporcularımız var. İlerleyen turnuvalar sonucunda ilimizden de  bu tür sporcuların yetiştirilebilecek ancak sporcuların masa tenisine en geç 6, 7, 8 yaşlarında başlanması gerek. Haftada en az 5 gün günde en az 2 saat antrenman yapılması gerek. Uygun sporcu adayının uygun branşa yönlendirilmesinin ardından  hem eğitim hem maddi hem manevi yönden desteklenmesi gerek. Örnek vermek gerekirse başarı seviyesi yüksek bir çalıştırıcı bir grup sporcu secimi yaparak spora başlattır ancak öğrencilerin eğitim süreçleri yoğundur. Bu nedenle okuldaki eğitmenlerin büyük bir kısmı öğrencileri  sadece derse odakladıkları için sporu ikinci hatta üçüncü plana atarlar ve desteklemek yerine engel olmaya başlarlar. Oysaki ülkemizde öğrencilerin tamamı doktor, avukat veya savcı olarak hayat ve hayallerini sündürmezler. Yine örnek vermek gerekirse öğrencilere ne olacaksın diye sorulduğunda kendi düşüncelerinden çok aileden veya okuldan alınan kelimeleri sizlere aktarırlar. İyi bir gazeteci, sporcu,  antrenör yada baterist olmak istiyorum demezler. Söyleseler de tepki görür ve fikirleri değiştirilir. Oysa üniversitelerden mezun olmuş ve branşında gayet başarılı birçok öğretmen, mühendis, iç mimar maalesef atanma engeline takılmaktadır ve hayatlarını iş bulma konusunda sorunlar yaşayarak geçirmektedirler. Bu sebeple öğrencilerimin öncelikle vatanını milletini seven, dinine bağlı, ailesine ve bizlere ve ülkemize hayırlı evlatlar olmasını temenni ediyor, çocuklarımızın mesleklerini seçerken kültürel ve kişisel kararlarla değil bireylerin fikirlerinin daha çok öne planda tutulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
Karaöğen son olarak şunları söyledi: “Göreve başladığım günden bu yana takım ve ferdi okullar, kulüpler, kız erkek tüm kategorilerde gerek il gerekse grup ve Türkiye kupalarında toplam 400 kadar madalya, 40 kadar kupa kazanmış ve son müsabakamızda Türkiye şampiyonu olmuştur. Sporcularımın ve bizlerin her zaman yanında olan başarının baş mimari il müdürümüz Ali İhsan Kabakçı’ya başta olmak üzere, şube müdürlerimize, kurum ve spor salonu çalışanlarımıza tüm sporcularımın  ailelerine, aileme, bizlere inanan güvenen herkese ve en çokta bu meşakkatli yolda evlatlarım saydığım ileride meslektaşım olarak beklide birlikte çalışacağım kız - erkek tüm sporcularıma, teşekkür ederim.”

Haber: HAKAN AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz