Kahramanmaraş’ta birçok branşta faaliyet gösteren ve aldığı başarılarla adından sıkça söz ettiren Maraşgücüspor, bu kez saha dışında bir iftar programında kendini gösterdi. Batıpark’da bulunan Lokal’de düzenlenen iftar yemeğine Kahramanmaraş protokolünün yanı sıra, kentin sporuna yön veren önemli isimler ile çok sayıda futbolcu ve aileleri katıldı.

“GENÇLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

İftar davetinin ardından açıklamalarda bulunan Maraşgücüspor Kulüp Başkanı Mustafa Dağlı, iftar programlarını geleneksel hale getireceklerini söyledi. Sporun gençlerin kötü alışkanlıklar kazanmamasında büyük rolünün bulunduğunu belirten Dağlı, “Gerçekten çok samimi bir ortam var, gönül isterki bazı şeyler daha güzel olsun ama bundan da mutluyuz. 11 ayın sultanı Ramazan’da, futbolcularımızla, aileleri ve yöneticilerimizle samimi bir ortamda bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Futbolun taban birliklerinin hepsi burada, dosthane, kardeşane güzel bir ortamda hem iftarımızı yapıyoruz hemde muhabbet ediyoruz. Bundan sonra da İnşallah iftarlarımızı geleneksel hale getirirek devam ettireceğiz. Biz bir organizasyonu hemen yapıp bırakma taraftarı değiliz. Zira altı yıldır verdiğimiz mücadele bunun en önemli örneği. Bayan futbol olsun, erkek futbol olsun güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Bunlar tabiki devam edecek. Kahramanmaraş olarak Kahramanmaraşlı tüm iş adamları ve STK’larımızın bu konuya duyarlı olmasını ve Kahramanmaraş’ın gençlerine sahip çıkılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

“215 FAAL FUTBOLCUMUZLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Maraşgücüspor takımı hakkında bilgilerde veren Dağlı, “Bu sene 215 faal futbolcumuzla yolumuza devam ediyoruz. Aynı şekilde İnşallah gelecek sene ve daha sonraki senelerde bu gençlerin Türk futbolunun ilacı olacağını düşünüyorum. Maraşgücü olarak Kahramanmaraş’ta U13 takımız erkeklerde finale kaldı. Eğer galip gelirlerse ilimizi dışarıda temsil edecekler, bayan takımımız da 2. Lig’de mücadele ediyor. Aynı şekilde Erkekler 1. Amatör Küme’de de takımımız yoluna başarılı bir şekilde devam ediyor. Burada iftarımıza katılan İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü ve Ali Aytemiz’e, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hüseyin Karagöz’e, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener’e, Onikişubat Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Kadir Gemci’ye, TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı’ya çok teşekkür ediyorum. İnsanlar dostları ile vardır. Biz sizlerle varız, gerçekten çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

“MARAŞGÜCÜSPOR’U TAKİP EDİYORUZ”

Mustafa Dağlı’nın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ise Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Maraşgücüspor’u yakından takip ettiklerini söyledi. Yener, “Çünkü Maraşgücüspor’un yaptığı faaliyetler tam da bizim istediğimiz faaliyetler. Biz sürekli diyoruz, hareketli bir yaşam, hayatımızın her anlamında spor olsun, 7’den 70’e hareket edelim diyoruz. Hareketsizlik bir çok hastalığa sebep olduğu için dikkat edilmesi gereken bir husus. Aynı zamanda çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmesini önlemek için spor güzel bir faaliyet. Hepsini Maraşgücüspor’umuz gerektiği gibi yapıyorlar. Emeklerine sağlık diyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Davetliler, iftar yemeğinin ardından birbirleri ile hasbihal ederek günün geri kalan kısmını değerlendirdi.

Haber : Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz