Fidanspor Kulüp Başkanı Yalçın Çanakçı’nın “Ben başkanlığı bırakıyorum” demesinin ardından Kulüp Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Mazman, kulüpteki tüm sorumlulukları üzerine aldı.

Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde şampiyon olarak adını Bölgesel Amatör Lige (BAL) yazdıran Kahramanmaraş’ın köklü kulüplerinden Fidanspor, yeni sezonda BAL 2. Grupta mücadele ediyor. Temsilcimiz burada ise oynadığı 5 maçta 1 galibiyet alırken 4 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. Yeşil Sarılı ekip son maçında ise Malatya Yeşilyurt Belediyespor ile kendi sahasında karşı karşıya gelmiş ve bu maçtan 2-1’lik mağlubiyetle ayrılmıştı. Alınan bu mağlubiyet sonrası 2 yıldır başarı ile kulübün başkanlığını sürdüren Yalçın Çanakçı, kendi facebook hesabından bir paylaşım yaparak, “Fidanspor Başkanlığını bugünden itibaren bırakıyorum” demişti. Bunun üzerine kulüpte Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan Mustafa Mazman, Başkan Çanakçı ile görüşerek kulüpteki tüm sorumlulukları kendisi üstlendi.

‘BAŞKANIMIZ BİRAZ İSTİRAHATE ÇEKİLMİŞTİR’

Mustafa Mazman, gazetemize yaptığı özel açıklamada, kulüp başkanı Yalçın Çanakçı’nın kulübü bırakma gibi bir niyetinin olduğunu ancak bunun şu aşamada doğru olmadığını söyledi. Mazman, “Başkanımız, 2 yıldır bu kulübün başkanlığını başarı ile götürüyor. Kendi imkânları ile bir şeyler yapıp Fidanspor’un adını daha yukarılara taşımak istiyor. Ancak, hiç kimse başkana maddi değil, manevi destek dahi olmuyor. Diğer şehirlere gidiyoruz, kentin ileri gelenleri maçlara gelerek takımları izliyorlar. Maalesef bizim şehrimizde bu tür şeyler pek yaşanmıyor. Dolayısıyla Yalçın Başkanda bu noktada yalnız kalıyor. Hal böyle olunca en son oynanan Malatya Yeşilyurt Belediyespor karşısında alınan mağlubiyet sonrası başkanımız yalnız kaldığı gerekçesiyle kendi facebook hesabından bir paylaşım yaparak kulübü bıraktığını söyledi. Bizde takımımızın hocaları ile ve başkanımızla bir görüşme yaparak kendisinin bu takımı bırakmasının doğru olmayacağını kendisinin başkan olarak başımızda durup bütün sorumluluğu takım hocaları ile ben üsteleneceğimi söyledim. Kendisi de bunu kabul etti. Şu andan itibaren kulübün bütün sorumluluğu bendedir. Başkanımız biraz istirahate çekilmiştir. Bundan sonraki süreçte teknik kadromuzla bu işin hep beraber üstesinden geleceğiz” dedi.

Haber: Mahmut Beyaz

 

Editör: Mahmut Beyaz