Toplam 151 sporcunun uzman antrenörler eşliğinde eğitim aldığı ve aynı zamanda çok sayıda etkinlikle eğlenceli ve verimli zamanlar geçirdiği 2017 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Ulusal Takım Havuzu Genel Kampları  Ağustos ayı programı Ankara da yapıldı. Başkent Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen; TSF Başkanı Gülkız Tulay, Başkan

Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı'nın sporcu ve antrenörlerle bir araya geldiği kamp programı 13-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşti. Çok üst düzey bir eğitim kadrosuna sahip olan kamp programında; Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda Ulusal Takım Havuzuna girme başarısı gösteren 74 küçük, 29 yıldız sporcu yoğun ve disiplinli bir programla yeteneklerini geliştirecek dersler aldılar.

Kamp programı süresince sporcular için, Psikolog Aytaç Ongun tarafından "Satrançta Motivasyonu Sürdürme ve Performansı Artırma Yolları" İlker Pazarcıoğlu tarafından "Satrancın İş Hayatına Etkileri-Başarının Anahtarı" ve MHK Başkanı IA Güran Ünal tarafından "Yeni FIDE kuralları" konularında seminerler verildi.

Her sabah güne sabah sporu ile zinde ve mutlu başlayan sporcular, film gösterimleri, bisiklet etkinliği ve söyleşiler ile son derece eğlenceli bir hafta geçirdiler. İlimiz adına katılan tek satranç milli sporcumuz olan ve Üstad Satranç Spor Kulübü sporcusu 8 yaşındaki  Defne Göçer katıldı. 8 yaş Türkiye 9.luğu olan Defne kamp boyunca çok eğlenceliği geçtiğini ve çok güzel çalışmalar yaptığını belirtti. Sporcumuz  son olarak Kasım ayında da kampa katılacak.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz