Spor Toto 2'inci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Alpedo Kahramanmaraşspor, kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği rakibi Menemen Belediyespor'a 1-3 mağlup oldu.

 

Bu sezon ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen kırmızı beyazlı ekip bir türlü istediği istikrarı sağlayamadı. Maça iyi başlayan temsilcimiz iyi oyununu gol yollarnda gösteremeyince rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. Karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında Menderes'le golü bulan Kahramanmaraşspor, hakemin golü iptal etmesi üzerine tekrar rakibine yüklenmeye başladı. Üst üste ataklarla rakibini kendi yarı sahasına hapseden Kahramanmaraşspor, gol yollarında bir türlü etkili olamadı.
İLK GOL RAKİPTEN GELDİ
Karşılaşmanın ilk yarısında rakibine oyununu kabul ettiren kırmızı beyazlı ekip kendi kalesinde de ara ara tehlikeli ataklar atlattı. Karşılaşmanın 28'inci dakikasında ani gelişen bir atakta kalesinde golü gören Kahramanmaraşspor, golün şokunu ilk 10 dakika atlatamadı. Ilk yarının sonlarına doğru rakip kaleye yine yüklenmeye devam eden akdeniz aslanı, ileri uçta Recep, Menderes ve Hayrettin'le etkil olmaya çalıştı. İlk yarıda iyi oynmasına rağmen bir türlü golü bulamayan Kahramanmaraşspor, soyunma odasın 0-1 geride girdi.
RAKİP İKİNCİ YARIYA GOLLE BAŞLADI
İkinci yarıya yine ofansif bir oyun ile başlayan Kahramanmaraşspor, karşılaşmanın 47'inci dakikasında defansın arkasına atılan bir topla kalesinde golü gördü. Yediği ikinci golün ardından daha da rakip kaleye yüklenen kırmızı beyazlı ekip bir türlü aradığı golü bulamadı.
NET FIRSATLAR KAÇTI
İkinci yarıda daha etkili bir oyun sergileyen akdeniz aslanı elde ettiği gol pozisyonlarını cömertce harcadı. Ikinci yarının ortalarında oyuna sonradan giren Sinan Yitmez golle burun buruna gelmesine rağmen kötü bir vuruşla topu auta gönderdi. Bunun gibi birçok pozisyonu cömertce harcayan kırmızı beyazlı ekip golü penaltıdan buldu. Karşılaşmanın 52'inci dakikasında rakibin topu elle kontrol etmesi üzerine maçın hakemi penaltı noktasın gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Recep Yaşar farkı bire indiren golü kaydetti.
SKORU MENEMEN BELİRLEDİ
Recep Yaşar'ın penaltı golü ile farkı bire indiren Kahramanmaraşspor, beraberliği sağlamak için tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklendi. Bu dakikalarda defansın arkasında büyük boşluklar veren kırmızı beyazlı ekip ara ara tehlikeli pozisyonlar atlattı. Menemen Belediyespor'da sol kanattan topla hareketlenen Yasin topu hızla Kahramanmaraşspor yarı alanına taşıdı. Rakibin kontra atağı karşısında hazırlıksız yakalanan kırmızı beyazlı ekip karşılaşmanın 82'inci dakikasında kalesinde 3'üncü golü gördü. Bu dakikadan sonra moral olarak da düşen Kahramanmaraşspor sahadan 1-3 mağlup ayrıldı.
MAÇA HAKEM DAMGA VURDU
Henüz maçın ilk dakikalarında verdiği kötü kararlarla tepkileri üzerine toplayan maçın Hakemi Eser Tuna, maçın devamında da verdiği yanlış karalarla Kahramanmaraşspor'un galibiyetine mani oldu. Henüz maçın 6'ıncı dakikasında rakibin ceza sahası içinde topu elle kesmesini avantaj olarak değerlendiren Tuna, pozisyonun devamında gelen golü verdi. Rakip takım oyuncularını itirazı sonucunda yan hakemle görüşen Tuna bu seferde penaltıya hükmetti. Rakip takım oyuncuların aşarı itirazı sonucunda bir kez daha kararını değiştiren Tuna bu kezde ofsay gerekçesi ile penaltıyı da iptal ederek Kahramanmaraşspor'un galibiyetine engel oldu. Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz