7-13 Nisan 2017 tarihleri arasında Antalya Side'de Tenis Sporcu Gelişim Kampı yapıldı. Türkiye genelinden 13 farklı şehirden 25 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen kampta  sporcuların son durumları tespit edilerek; teknik-taktik, sandalye  çalışmaları yapılarak eksikleri tamamlandı. Bu kampla beraber Milli Takım seçme ve değerlendirmelerinin ilk ayağı gerçekleştirilirken, düzenlenen bu kampa Kahramanmaraş’tan ferdi sporcu Pelin Doğan’da katıldı. Pelin, burada gösterdiği performans ile 21-22 Nisan tarihleri arası İstanbul TED spor tesisinde yapılan tekerlekli sandalye tenis branşına da katıldı. Pelin şimdi ise, 17-21 Mayıs tarihlerinde Bodrum’da yapılacak olan şampiyonaya hazırlanıyor.

‘KENDİME SPONSOR BULAMIYORUM’

Tekerli sandalye tenis sporunun Kahramanmaraş’ta ki tek sporcusu olan Pelin, 3 yıldan bu yana bu sporla uğraştığını belirterek, şöyle konuştu: “Tenis sporuna Arman Özmen akademik spor Kulübünde başladım. Engelli olmam spor yapmama engel değil. Hocamın sayesinde iyi bir mesafe kat ederek buralara kadar geldim. 21-22 Nisan tarihleri arası İstanbul TED spor tesisinde yapılan tekerlekli sandalye tenis branşına da katıldım ve burada da başarı elde ettim. Şimdi ise 17-21 Mayıs tarihlerinde Bodrum’da yapılacak olan şampiyonaya hazırlanıyorum. Sonuçta bu şampiyonaya Kahramanmaraş adına katılacağım. Maalesef kentimizde spora ve sporcuya sahip çıkılmıyor. Ben mesela kendime bir sponsor dahi bulamıyorum.”

TEKERLEKLİ SANDALYE SPORU

Tekerlekli sandalye tenisi standart tenis kortunda, özel tekerlekli sandalyeler ile yapılan bir spor dalıdır. Tekler, çiftler, karışık vs. tüm tenis türleri engelli sporcular arasında oynanabilmektedir. Klasik tenis kurallarından tek farkı tenis topunun 1 defa yerine 2 defa sekebilmesine izin verilmesidir. Bu kural servis kullanımında da geçerlidir. Topun ikinci sekişi kort dışında da olabilir. Dünyada bu spor dalının 30 yıla yakın bir geçmişi olmasına karşın, Türkiye'de 2005 Haziran ayında Bedensel Engelliler Spor Federasyonu resmi olarak Tekerlekli Sandalye Tenis branşını açmıştır. Çeşitli turnuvalar düzenlenmektedir. Az sayıda kulübün bulunduğu spor dalı Türkiye'de gelişme aşamasındadır. Ayrıca bu sporu yapmak isteyen kişiler Antrenör Arman Özmen ile irtibata geçebilirler. [email protected]

Haber: Maliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz