Kahramanmaraş Amatör Mahalli Lig U17 Ligi’nde Kahramansarayspor, rakibi Anadolu Gençlikspor'u 3-1 mağlup ederek, Play-Off'a adını yazdırdı.
Bu sezon U17 kategorisi A grubunda hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Kahramansarayspor, ilk basamağı geçti. Sarı-Kırmızılı ekip, hafta sonu Batıpark Futbol sahasında ligin son maçında grubun güçlü bir başka takımı olan Anadolu Gençlikspor ile karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamlayan Kahramansarayspor, ikinci yarıda bir gol daha bularak 90 dakika sonunda sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu. Rakibi karşısında maçın her iki yarısında da güzel bir oyun ortaya koyan Sarı-kırmızılılar, aldığı bu galibiyetle Play-Off'a adını yazdıran ekip oldu.
 
KAHRAMANSARAYSPOR, MAÇ BOYUNCA ÜSTÜN OYUN ORTAYA KOYDU
Maçın başlama düdüğü ile birlikte rakip kalede tehlikeli ataklar geliştiren Kahramansarayspor, daha maçın ilk dakikalarında Anadolu Gençlikspor kalesinde peş peşe pozisyonlar buldu, ancak bu pozisyonları değerlendiremedi. Maçın 18. dakikasında gelişen bir atakta golü bulan Sarı-kırmızılılar, 1-0 öne geçti. Maçta önde olmanın avantajı ile rakibi karşısında sağlı sollu ataklarına devam eden Kahramansarayspor, karşılaşmanın 35. dakikasında 2. golüde bularak rakibi karşısında 2-0 öne geçen taraf oldu. Kalan dakikalarda her iki takımında pozisyonları gol için sonuç vermezken karşılaşmanın ilk yarısı Kahramansarayspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Anadolu Gençlikspor oldu. Aradaki farkı indirmek için Kahramansarayspor kalesine yüklenen yeşil-beyazlılar, aradığı golü maçın 60. dakikasında buldu ve aradaki farkı 1'e indirdi. Yediği golden sonra adeta sahada farklı bir Kahramansarayspor vardı. Yediği gol sonrası bir çok pozisyona giren Kahramansarayspor, adeta gol kaçırma rekoru kırdı. Aradaki farkı açmak isteyen Kahramansarayspor, maçın 80. dakikasında durumu 3-1'e getiren golü buldu. Artık bu dakikadan sonra her iki takımında çabaları gol için yetersiz kaldı ve Kahramansarayspor, sahadan 3-1 galip ayrılmasını bildi. Galibiyet sonrası Play-Off'a adını yazdıran Kahramansarayspor'lu futbolcular, hep birlikte büyük bir sevinç yaşadılar.
 
CANLI: 'İNŞALLAH PLAY-OFF MAÇLARINI DA BİRİNCİ BİTİRECEĞİZ'
Alınan galibiyet sonunda gazetemize açıklamalarda bulunan Kahramansarayspor Kulübü Başkanı Yahya Canlı, 2 yıl önce Kahramansarayspor kulübünü kurduklarını ve kısa zamanda Kahramanmaraş futboluna çok şeyler kattıklarının altını çizdi. Başkan Canlı şöyle konuştu; “Biz bir ekip ruhuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle İyi insan, iyi birey, iyi sporcu felsefesiyle hareket ediyoruz. Yeni sezonda da fair-play içerisinde, mücadelesinde tempolu, coşkulu, yenmenin de, yenilmenin de ne olduğunu bilen bir takım hüviyetinde mücadelemizi verdik. Kulübümüzün temel amacı, daha fazla çocuk ve gencin spor yapmasını sağlamak. Biz maç kazanınca değil, çocuk ve genç kazanınca mutlu olan bir misyona sahip olmak istiyoruz. Bugün futbolcularımız güzel bir oyun karşısında rakibini mağlup ettiler ve Play-Off'a adımızı yazdırdık, bundan dolayı teknik ekibimizi ve futbolcularımı kutluyorum. İnşallah Play-off maçlarını da birinci bitirerek U17 ligi Kahramanmaraş şampiyonu oluruz, bunu yapacak gücümüzde var."
 
KAYADİBİ: 'GALİBİYETİ HAK ETTİK'
Kahramansarayspor'un Antrenörü Ramazan Kayadibi'de, galibiyeti hak ettiklerini kaydetti. U17 takımlarının geçen yılda iyi bir takım olduğunu ifade eden Kayabidi: "Geçen yılda U17 liginde Play-off maçlarında final maçında kaybettik. Ancak bu yıl geçen yıla oranla takımımız daha iyi bir performans sergiledi. Oynadığımız son maçta galibiyeti hak eden taraf olduk ve adımızı Play-Off'a yazdırdık. Öncelikle futbolcularımı tebrik ediyorum. Play-Off maçlarında da üstün oyunumuzu sahaya yansıtarak bu ligin şampiyonu olacağız" dedi.
 Haber: Mahmut Beyaz
 
Editör: Mahmut Beyaz