Kahramansarayspor, tamamen kendi alt yapısından yetiştirdiği futbolcularla bu sezon 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A grubunda mücadele etmiş ve ligi 5. Sırada tamamlanmasına karşın oynadığı futbol ile gelecek yıllar için ümit vermişti. Sezonun tamamlanması nedeniyle MADO sarayında Kulüp yönetimi ve futbolcular yemekte buluştu. Düzenlenen yemeğe, kentin önde gelen işadamlarından Ömer Özkan, Murat Çakıroğlu, Ökkeş Bastırmacı, Maşallah Çınarlıdere ve eski futbolculardan Mesut Öngel’de katıldı.

‘HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ TANIDI’

Burada futbolculara dair bir konuşma yapan Kulüp Başkanı Yahya Canlı, şöyle konuştu: “Futbolda galibiyette var, beraberlikte var, mağlubiyette var. Biz geçmişte futbolun her kademesinde bulunduğumuz için onun olgunluğuna erişmiş kişiyiz. Bunu sizde yaşadınız, defalarca futbol oynadığımız dönemlerde de yaşadık. Ama bizim önümüzde ki yıl üst sıralarda, olmamız gerektiği inancındayım. Bir çatımız oluştu. Herkes birbirini daha iyi tanıdı. Daha bir üst seviye de bulunduk. Ben hepinizden memnunum. Futbolda her şey olur. Hatalarda olur, iyi hareketler de olur. Hiç kimse art niyetli değildi. Başta takım kaptanımız elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı. Bir tane kırmızı kartımız var. Yine de centilmen takım olabiliriz. Biz gönüllerde ki centilmen takımız. Coşkulu oynadık, centilmence oynadık. Sporcuya karşı her hangi bir art niyetimiz olmadı. En önemlisi kendi aramızda kalp kırma gibi bir olay olmadı. Birbirinizle daha samimi olun. Dostluğunuzu daha iyi pekiştirin. En önemli olan şey budur. Ben bunu yaşadığım için söylüyorum.”

‘AMACIMIZ ÖRNEK BİR KULÜP OLMAK’

Örmek bir Kulüp olmak istediklerini söyleyen Canlı, “"Kahramanmaraş seyircisine bir futbol takımı fair-play çerçevesinde nasıl oynanır bu sezon onu gösterdik. Biz yenildiğimiz maçlarda bile hakemi tebrik etme olgunluğunu sporseverlere gösterdik. Aynı zamanda rakibi de tebrik ederek mağlup olduğumuz bir maçta da bu olgunluğu bütün herkese gösterdik, bu takdiri herkesten aldık çok şükür. Biz burada rakibe bile sevgi saygı çerçevesinde hitap etmeyi futbolcu kardeşlerimize öğrettik. Böylelikle en büyük amacımıza ulaştık. Kahramanmaraş'ta bu yönde çok önemli şeyler yaptığımıza inanıyorum. Bunu da zaten önümüzdeki yıllarda aynı şekilde herkes görecek. Bizim amacımız Kahramanmaraş'ta örnek bir kulüp olmak” dedi.

‘KAHRAMANSARAYSPOR KULÜBÜ HEDEFİ OLAN BİR TAKIMDIR’

 Kulübe bu sezon önemli destekte bulunan İşadamı Ömer Özkan’da, gelecek yıllarda da desteğinin devam edeceğini ifade etti. Özkan, “Spor bir gönül işidir, bizde bu gönül işine elimizden geldiği kadar destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Kahramansarayspor Kulübü hedefi olan bir takımdır, inşallah gelecek yıl desteklerimizle belirlenen hedefe ulaşılacaktır” şeklinde konuştu.

Haber : Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz