Kahramanmaraş 1’inci Amatör Küme Büyükler liginin ilk hafta maçında Pazar günü Batıpark futbol sahasında Ferhuşspor’la karşılaşan Kahramansarayspor, rakibini 2-1’le geçti.

Kahramansarayspor, rakibi Ferhuşspor’u 2-1’le geçti. Kahramanmaraş 1’inci Amatör Küme Büyükler liginde heyecan hafta sonu oynanan karşılaşmalarla başladı. Geçen yıl 2’inci Amatör Küme Büyükler liginde şampiyon olarak, 1’inci Amatör Küme Büyükler ligine yükselen Kahramansarayspor, ligde ilk maçına çıktı. B grubunda Ligin ilk maçında Ferhuşspor’la karşılaşan sarı-kırmızılı ekip, maçın ilk yarısında bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup ederek, lige 3 puanla başladı.

İLK YARIDA KAHRAMANSARAYSPOR ÜSTÜNLÜĞÜ VARDI
Pazar günü Batıpark futbol sahasında Ferhuşspor’un vuruşu ile başlayan karşılaşmada Kahramansarayspor, maça etkili başladı. Daha maçın ilk dakikalarından itibaren sağlı sollu ataklar geliştiren Sarı-kırmızılı takım, rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. Karşılaşmanın 3’üncü dakikasında sağ kanattan Emre’nin ortasında kale önünde Gürkan Altun topla buluştu, sert şutu kaleci de kaldı. Karşılaşmanın 13’üncü dakikasında Kaptan Gürhan Dedeoğlu, ceza sahası dışında topla buluştu, kaleye gönderdiği sert şut filelerle buluştu. Kahramansarayspor karşılaşmada 1-0 öne geçen taraf oldu. Bulduğu golle rakip kalede daha da gol bulma adına ataklar geliştiren Kahramansarayspor, maçın 17’inci dakikasında, Gürhan Dedoğlu’nun orta sahadan uzun pasında ceza sahası içinde sol çaprazda Hüseyin topla buluştu, Hüseyin yerden sert ve düzgün bir vuruş yaparak, topu filelerle buluşturdu. 2-0 Sarı-kırmızılı ekip, 2-0’ın verdiği rahatlıkla zaman, zaman rakip kalede gol arasa da etkili olamadı ve karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde kapattı.

FERHUŞSPOR’UN ÇABASI YETMEDİ
Karşılaşmanın ikinci yarısında da ilk yarıda olduğu gibi rakip kaleye zaman zaman gol bulmak için yüklenen Kahramansarayspor, bu ataklardan sonuç alamadı. Özellikle ikinci yarıda Kahramansarayspor, Gürkan Altun’la birçok pozisyonu değerlendiremedi. Karşılaşmanın 85’inci dakikasında Ferhuşspor korner atışı kullandı. Kornerden gelen top kale önünde karambolde kaldı, topa sert ve düzgün bir vuruş yapan Ferhuşspor’lu oyuncu Erhan golü kaydederek aradaki farkı bire indirdi. BU dakikadan sonra Ferhuşspor rakip kaleye gol için yüklendi ama istediği golü bir türlü bulamadı. 90 dakika sonunda gülen taraf Kahramansarayspor oldu. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Kahramansarayspor lige 3 puanla başlamış oldu.

STAT: Batıpark

HAKEMLER: Selahattin Abacı, Ümit Barış Ayhan, Saltuk Buğrahan Koca

KAHRAMANSARAYSPOR: Veysel, Hüseyin, Fikret, Abdulsamet, Beytullah, Mehmet, Hüseyin, Emre, (dk. 35 Ali), Çetin, (dk. 80 Harun), Gürhan Dedeoğlu, Gürkan Altun

FERHUŞSPOR: Adem, Akif, (dk.77 Mustafa Atıcı), Hakan, Emin, Adem, İlyas, Kemal, Onur, Hasan, Erhan, Sedat

SARI KARTLAR: Fikret, Ahmet, Mehmet Kahramansarayspor

GOLLER: Dk. 13 Gürhan Dedeoğlu, Hüseyin Kahramansarayspor Erhan, Ferhuşspor

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz