Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraşspor yönetimini makamında kabul ederek, sonrasında kahvaltı yaptı.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden kentin tek takımı Kahramanmaraşspor’a sezon başında verdiği destek ile transfer yasağının açılmasında önemli payı bulunan Başkan Erkoç’a, Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan ve yönetim kurulu üyeleri bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. İlk olarak Kahramanmaraşspor yönetimini başkanlık makamında kabul eden Başkan Erkoç, daha sonra Büyükşehir Belediye Restaurant’ına geçerek kahvaltı yaptılar. Burada bir konuşma yapan Başkan Erkoç, kentin tek takımı olan Kahramanmaraşspora her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

‘BÜYÜK GAYRET GÖSTEREREK SEZON BAŞINDA GEREKLİ DESTEĞİ VERDİK’

Sezon başında Kahramanmaraşspor’un transfer yasağının açılması konusunda büyük gayret gösterdiklerini belirten Başkan Erkoç, “Sezon başında ekonomik bir kriz olmuştu, Valimiz başta olmak üzere birçok iş adamımızla yardım konusunda görüşmeler yaptım. Başkanımızda biliyor, en az on-onbeş defa telefonla görüşerek yardım kampanyasının düzenlenmesinde yoğun bir gayret gösterdik. Bu vesile ile söylemek istiyoruz, maddi olarak üzerimize düşen bir görev. Tabi resmi bir kurum var, birde manevi bir görevimiz var. Kahramanmaraşspor tabi ki tüm Kahramanmaraşlıların. Tüm Kahramanmaraşlıları temsilen de bizim, şehr-ül emin olarak. Bu konuda da geçmişte ve gelecekte de maddi ve manevi konuda üzerimize düşen ne ise yapmaya devam edeceğiz. Sadece maça gelmek değil, maça da geliriz bunda bir sıkıntı yok. Genelde programlar şehir dışına çıktığımızda denk geldi, çakıştı. Geçtiğimiz hafta İstanbulspor maçına gelecektim fakat, Bursa’da Belediye Başkanları toplantısına katıldım” dedi.

‘SPORA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ’

Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle spora önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başkan Erkoç, “Takım Kahramanmaraş’ın, imkanı olan maddi-manevi herkes takıma sahip çıkmalı. Şu an Belediye kanununda bir profesyonel, amatör durumu var. Kanuna göre resmi olarak amatör kulüplere yardımcı olunabiliyor. Bizler profesyonel kulüplere fahri olarak, nazımız geçtiği insanlara ulaşarak yardımcı oluyoruz. Şimdi bu takıma tüm Kahramanmaraş’ın sahip çıkması gerektiği inancı var, 7’sinden 70’ine, karınca kararınca herkesin belli bir noktaya, işte başkanımızın da dediği gibi beraberce dernek haline getirmemiz gerek. Tabi ki takımımızı bir üst lige çıkartmak gerektiği inancındayım. Bizler de gençliğinde futbol oynayan kişileriz, şu anda yoğun bir alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Spora çok yoğun yatırımlar yapıyoruz, halı sahalar, kapalı spor salonları olmak üzere. Gençlerimizi ve toplumumuzu daha dinamik hale getirmek amacındayız. Mahallelerde takımlar kurduruyoruz, gençleri lisanslı sporcu haline getirmek istiyoruz. Burası 1 milyon 100 bin nüfuslu bir şehir, taşıma suyla değirmen dönmez. İzlanda’nın nüfusu 350 bin, İzlanda dünya kupalarında oynamakta. Kahramanmaraş’ın nüfusu daha büyük, İzlanda ile kıyaslarsak buradan üç tane milli takım çıkması lazım. Türkiye’de Kahramanmaraş’ı tanıtan, temsil eden bir takım Kahramanmaraşspor, buna da hep beraberce tüm şehir halkı olarak sahip çıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘MAÇLARIMIZDA SİZİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ’

Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’da, Başkan Erkoç’un takıma gösterdiği yakın ilgi ve alakadan ötürü teşekkür etti. Başkan Ceyhan, Belediye Başkanı Erkoç’un kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını kaydederek şunları söyledi, “Şehir bazında bizim kapımız her zaman açık, o takım benden önce sizin. Kahramanmaraşspor başkanı olarak her zaman söylüyorum. Biz bugün varız yarın yokuz, bırakabiliriz hiç önemli değil. Aile içerisinde kol kırılır yen içinde kalır derler. Bu kahvaltıya bizi çağırdınız, bunu çok önemsiyorum. Kahramanmaraşspor ve taraftarı adına teşekkür ediyorum. Şehrimizin kurtuluşunun yıldönümü olan 12 Şubat’ta güzel bir tesadüf oldu, 12 Şubat Stadyumunda Zonguldak Kömürspor ile karşılacağız. O maçta sizi de yanımızda görmek istiyoruz. Sizin orada bizim yanımızda olmanız manen bize büyük güç verir. Birlik ve beraberlik resmini biz Kahramanmaraş bazında da göstermek adına üzerimize düşeni yapacağız İnşallah. Memleketimiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu gösterdiğimiz birlik ve beraberlik İnşallah dosta düşmana ders verir.”

‘TAKIMI DERNEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ’

Kahramanmaraşspor’un borcunu sıfırlayarak dernek yapmak istediklerine de vurgu yapan Bakan Ceyhan, “Şu anda takımın borcunu belli bir seviyeye getirdik. Bunu bitirdiğim anda biz bu takımımızı dernekleştireceğiz. Bugün borcu olan bir yönetimden, siz bir hisse alsanız, burası A.Ş. çünkü, bir arkadaşımız 3 milyona %10 hisse alsa, 300 bin lira borca imza atacak. Bütün yük benim üzerimde, tek imza yetkisi bende. Burayı A.Ş. yapan ben değilim, biz bu takımı A.Ş. olarak kucağımızda bulduk. Ben bu takımı tekrar eski haline getirmeye çalışıyorum. Bir mücadele verdim ve inanın belli bir yere de getirdik. Bu durumu ıslah ettiğimizde tekrar ben bunu kamuya ait dernek haline dönüştüreceğim, bu sözü sizin yanınızda bir kere daha veriyorum. Çünkü bazı kesimler bunu kullanıyor, Fatih Mehmet Ceyhan’ın şirketi neden destek verelim diyorlar. Bugün devlet tabiri caizse kayyum atıyor ya, sizin tarafınızdan oraya tayin edilen ortak, objektif bir adam gelsin, bu paralar Fatih Ceyhan’ın cebine mi gidiyor yoksa takımın borçlarına mı gidiyor bakılsın, ben bunların hepsine açığım. Söylenen şehir dedikodularına ve spekülasyonlara meydan vermemek açısından bunu söylüyorum” açıklamalarında bulundu.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz