Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 2. Grupta mücadele eden 1920 Maraşspor’da geçtiğimiz günlerde Kulüp Başkanı Cemal Tanrıverdi görevinden istifa ederek Kulüp ile yollarını ayırmıştı. Yaşanan bu ayrılık sonucunda ise Tanrıverdi’den boşalan koltuğu Av. Burak Yılmaz devralmıştı. Koltuğu devralmasından henüz bir hafta geçmesine rağmen kent basını ile bugün ilk toplantısını gerçekleştiren Kulüp Başkanı Burak Yılmaz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özellikle Kahramanmaraşspor ile 1920 Maraşspor arasında soğuk rüzgarların estiğini belirten Yılmaz, bu soğukluğu gidereceklerini açıkladı. 11 Ağustos’ta yapılacak olan kongrede kendisine görev verildiği takdirde, kulüp içindeki ve dışındaki sorunları çözüp Kahramanmaraş halkının ve Kahramanmaraşspor’un hep yanında duran bir takım olacaklarını ifade eden Yılmaz, özellikle takımın medya kuruluşları ile arasındaki olumsuzuklarını da bertaraf edeceğini vurguladı.

CEMAL BEY’E EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Konuşmasının başında eski Kulüp Başkanı Cemal Tanrıverdi’ye emeklerinden dolayı teşekkür eden Yılmaz, “Eski Kulüp Başkanımız Cemal Bey biliyorsunuz istifa etti. Kendisine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Cemal Bey’in istifası sonrası sonrası Yönetim Kurulu arkadaşlarımızın olağanüstü kongre sürecine kulübü götürmemiz ve işlerde aksama olmamsı nedeniyle böyle bir görev teydiye edildi bana. Onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

SIKINTILARIMIZI EL BİRLİĞİ İLE GİDERECEĞİZ”
Kulüp içinde bazı sıkıntıların olduğunun da altını çizen Yılmaz, bu sıkıntıları yönetim ile, halk ile, basın ile, el birliği ile çözeceklerini belirtti. Yılmaz, “4 Ağustos’ta ilk toplantımız, 11 Ağustos’ta da ikinci toplantımız olmak üzere olağanüstü toplantımızı yapmak istiyoruz. Burada kulübümüzü daha ileri nasıl taşırız, mali açıdan daha iyi ne noktalara gelebiliriz diye konuşacağız. Malum Bölgesel Amatör Fikstüründe planlama yavaş yavaş ortaya çıktı. Eylül ayı içerisinde ligler başlayacak ve o tarihe kadar takımımızı nasıl hazır hale getiriz bunun çalışmasını yağacağız. Tabi yönetim olarak olağanüstü kongreye gitme kararını kolay almadık. Kulübün geldiği nokta hem mali açıdan hem teknik açıdan bir takım sıkıntılarımız var fakat bunları inşallah el birlilği ile yenmeyi ve aşmayı düşünüyoruz. Burada en büyük kamuoyunu oluşturan bizleri destek sağlamasını istdiğimiz, planlarımızı ve projelerimizi aşarak bizlere desteğini ilk aşamada sorgusuz sualsiz vermesini istediğimiz kişiler basın mensuplarımızdır. Biz kulübümüzün özeleştiri yapmak gerekirse, birkaç dönemdir basın ile ilişkisinin kulübümüz ile pekte memnun edici olmadığının farkındayım. Bu ilişkileri düzeltmek, bu ilişkilere yeniden bir ivme kazandırmak, tabiri caiz ise beyaz bir sayfa açmak istiyoruz. iBu beyaz sayfayı sadece basın alanında değil, Kahramanmaraşspor camiasıyla da, Kahramamaraş halkıyla da Kahramanmaraşspor ve 1920 Maraşspor’a gönül veren taraftarlarımızla da hepsiyle ayrı ayrı tekrar sıfırdan ilişkilerimizi dizayn etmek istiyoruz. Bu dizayn çerçevesinde duygu ve düşüncelerimizi samimi bir şekilde öncelikle sizlere, daha sonra ilgili kurum ve kuruluşlara, sanayici, tekstilci, Maraşspor’una, Maraş adı altında yapılan tüm faaliyetlere gönül veren herkese hitap etmek istiyoruz. Bu anlamda Kahramanmaraşspor’umuzun 50. Yılını tebrik ediyorum. 50. Yılında şampiyon olmasını temenni ediyorum. Ben bunu gönülden istiyorum. Ben çok iyi bir Kahramanmaraşspor taraftarıyım. Bence benim fikrim; her Kahramanmaraşlı, futbolla, ilgisi olsun olmasın, Kahramanmaraşlı olduğu için Kahramanmaraşsporludur. Biz bu anlamda Kahramanmaraşspor’umuzun başarılı olmasını, ikinci ligden birinci lige, oradna da süper lige çıkmasını istiyoruz. Burada da 1920 Maraşspor olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu deklare etmek istiyorum. 1920 Maraşspor ile Kahramanmaraşspor arasında bilinmeyen kötü duygu ve düşüncelerin olduğundan bahsediliyor ama ben buna da son vermek istiyorum. Burada elimizi taşın altına sokmadığımız müdedetçe Kahramanmaraşspor’un, 1920 Maraşspor’un birlikte aynı gemide yolcu olduğunu beyanını vermediğimiz sürece başarılı olmamız bence mümkün değil. Kahramanmaraşspor bu şehrin bir markasıdır, bir değeridir ve buna herkesin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

BİZ, KAHRAMANMARAŞSPOR’UN PİLOT TAKIMI OLMAYA ADAYIZ”
Yılmaz, son olarak şunları kaydetti: “Ben 1920 Maraşspor Başkanı olarak olağanüstü genel kurulumuz eğer görev verirse bana, bu duygu ve düşüncelerimin devam edeceğini, hatta ve hatta bir tık ileri götürüyorum, biz Kahramanmaraşspor’umuzun pilot takımı olmaya adayız. Biz Kahramanmaraşspor’umuzun pilot takımı olalım. Kahramanmaraşspor’umuzun 2. Ligde oynayacağı veya oynatacağı futbolcuların o kalitede olmadığını düşünüyorsa bizim onlara kapımız açık. Bunu çok samimi bir şekilde söylüyorum ve Allah nasip ederse bunu da uygulayalım. Kahramanmaraşspor’umuzun belli bir ücret verip te oynatamadığı oyuncuların daha az ücretle başka büyük kulüpleri daha büyük kulüplerin altyapısıyız diyen kulüplere daha az paraya imza attıklarına şahidiz. Bunun nedeni de futbolcunu kariyer planlaması ve futbolcunun Konyaspor camiasına kendimi o kulübe nasıl kabul ettiririmin kayısı. Bizde aynı yöntemle Kahramanmaraşspor’un da futbolcu havuzunu, 1920 Maraşspor’unda havuzunu genişletebiliriz. Bu anlamda çok samimi ve çok nitelikli bir çalışma yapmak gerkiyor. Biz Kahramanmaraşspor’umuzun ikinci ligden birinci lige çıkarken omuz verirken, bizde haklı olarak Kahramanmaraşspor’umuzun bizi BAL liginden üçüncü lige çıkarken elini uzatmasını bekliyoruz. Biz onlara omuz verelim onlar bizim elimizden tutsun.”

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz