1988-1989 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden ve aynı sezon küme düşen şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor,  2012-2013 futbol sezonunda PTT 1. Lig’e yükselme başarısı göstermiş ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle yine aynı sezon bu lige de veda ederek TFF 2. Ligde boy göstermeye başlamıştı. Geçmiş dönemlerden gelen borçlar nedeniyle maddi çıkmaza giren Kırmızı-beyazlılarda o dönem Başkanlığa Fatih Mehmet Ceyhan getirilmişti. Başkan Ceyhan, takımı yaklaşık 10 milyon TL borçla alırken son 5 sezonda ise takım kümede bırakmayı başararak borçları da en aza indirmeyi başardı. Gerek işadamlarından, gerekse de siyasilerden beklenen desteği alamamasına karşın ligde kalma başarısı göstererek kent halkının futbol tutkusunu yaşamasını sağlayan Kahramanmaraşspor, ilerleyen dönemlerde daha büyük başarılar için şimdi ise maddi destek bekliyor.

GÖRÜŞMELERİN SONUCU MERAK EDİLİYOR

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal başta olmak üzere TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ile görüşmeler gerçekleştiren Başkan Ceyhan, yeni sezonda takım destek verilmesi noktasında taleplerini iletti. Yapılan görüşmelerin Kahramanmaraşspor’a ne kadar katkı sağlayacağı merak ediliyor.

BAŞKAN CEYHAN’IN BIRAKACAĞI KONUŞULUYOR

Takıma bu sezon destek verilmemesi halinde Başkan Ceyhan’ın Kulüp Başkanlığını bırakacağı, ya da özellikle Kahramanmaraşlı futbolculardan oluşan bir kadro kurarak ligde yoluna devam edeceği spor kamuoyunda konuşuluyor. Önümüzdeki günlerde Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın basın karşısına çıkarak son gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor. Şu ana kadar Kulüpten konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, belirsizlik kendini koruyor.

15 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ BİTTİ

Öte yandan geçen sezon kadrosunda 32 profesyonel futbolcuyu barındıran temsilcimizde,  Aytürk Halil Hocaoğlu, Aziz Kızılgün, Burak Cankut, Efe Karaoğlu, Emrah Tuncel, Ethem Ercan Pülgir, Furkan Demir, Hurşit Taşcı, Lider Koç, Mehmet Fırat Demir, Oğuz Özden, Özkan Karabulut, Servan Taştan, Yusuf Emre Kasal ve Zeki Korkmaz gibi futbolcuların sözleşmesi sona erdi.

Haber: Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz