Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, yeni sezon öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek takımın son durumu hakkında bilgiler verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile Kahramanmaraşspor’a yardımlar noktasında görüşme yaptığını anlatan Ceyhan, önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’a toplantı yapacaklarını söyledi. Vali Özkan ile yapılacak görüşmenin ardından yeniden Mahir Ünal ile görüşeceklerini kaydeden Ceyhan, takımın yeni sezondaki yol haritasını çizeceklerini belirtti. Başkan Ceyhan, takımda iki yıldır Sportif Direktör olarak görev yapan Adnan Erkan’ı yeni sezonda da Teknik Direktör görevine getirmeyi planladıklarını fakat son dakika gelişmesiyle Adnan Erkan’ın Ankaragücü ile anlaştığını da duyurdu. Adnan Erkan’ın Ankaragücü ile anlaşmasıyla birlikte yeni hoca arayışlarına başladıklarını kaydeden Başkan Ceyhan, iç ve dış transfer hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. 

“ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ YAPACAĞIZ DEDİLER”

Basın mensuplarının Kahramanmaraşspor’a yapılacak yardımlar hakkında sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal sağ olsun bizimle ilgilendi, sayın Valimizin bizimle görüşmesi gerektiğini ve Kahramanmaraşspor ile ilgili bir çalışma yapmasını, kendisinin de kente gelmesinin ardından bir yol haritası çizilmesi için çalışma yapalım dedi. Sayın Valimiz de bizi aradı, izne ayrıldığını belirtti ve önümüzdeki günlerde bir görüşme yapacağız. İnşallah o görüşmeden sonra detayları sizinle daha net bir şekilde paylaşacağım. Sayın Valimiz telefonla yaptığımız görüşmede çok olumlu konuştu, Kahramanmaraş’a destek olmak noktasında elimizden geleni yapacağız dedi. İnşallah bu somut hale dönüşür, Vali beyle görüştükten sonra olan bitenleri açıklayacağız” dedi.

“7 ARKADAŞLA GÖRÜŞME TALEBİMİZ OLDU”

İç ve dış transfer hakkında bilgiler veren Başkan Ceyhan, “A takımdan geçen yıl hocalarımızın görüşleri doğrultusunda Adnan hocam ve yönetimimizle oturduk, devam etmeyeceğini düşündüğümüz arkadaşlara takım bulmalarını söyledik. İç transferde de 7 tane arkadaşımızla görüşme talebimiz oldu, geçtiğimiz gün Hurşit ile görüştük, bugün akşama kadar müsaade istedi. Bir üst ligden bir takımla görüşmesi olduğunu belirtti. Yusuf Emre ve Fırat ile bir görüşmemiz oldu, ikisiyle de olumlu geçti. Onlar kendi şartlarını, biz de kendi şartlarımızı söyledik. Aytürk ve Özkan ile önümüzdeki günlerde görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde İnşallah sayın Valimizden de olumlu bir cevap alırsak iç transferi de o şekilde yönlendireceğiz. Sonuçta bu takım şehrin takımı, aslanlar gibi şehrimizi temsil edeceğiz. Biz elimizdeki imkanlarla süreci yönetiyoruz, Valimizle yapacağımız görüşmeden sonra eğer nasıl bir yol haritası çizersek ona göre sizlerle de paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

“YENİ HOCA ADAYLARINA KAPIMIZ AÇIK”

Teknik Direktör olarak düşündükleri Adnan Erkan’ın Ankaragücü ile anlaştığını da duyuran Ceyhan, yeni hoca arayışlarına girdiklerini belirterek, “Bugüne kadar yaz boyunca birçok hoca beni aradı, bunların hepsini bekletiyorduk ama Adnan hocam ile devam etme düşüncemiz vardı ve bu arkadaşlarımızı nazik bir şekilde askıya aldık. Bu süreçte biz Adnan hocamla hatta Fırat ile toplantı yapmıştık. Çok ani bir gelişme oldu, hocam Ankaragücü ile anlaştı. Ankaragücü ile anlaşmasaydı birlikte devam edecekti ama bundan sonra yeni hoca adaylarına kapımız açık” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE İLK OLABİLECEK SEÇMELER YAPTIK”

A takıma ve alt yapıya yönelik seçmeler yaptıklarını da anlatan Ceyhan, “Bu arada biz her ihtimale karşı A takıma ve alt yapıya yönelik seçmeler yaptık. Türkiye’de belki de bir ilki yaptık, bir hafta boyunca süren bir seçmeler oldu. Şehir dışından da gelen gençler oldu, onları da misafir ettik ve bir hafta boyunca ilgilendik. Çocuklar 14-15 saatlik yoldan geliyorlardı, hemen maça çıkıyorlardı 10 dakikada elenip gidiyorlardı. Böyle olsun istemedik, çocuk belki de yetenekliydi, bunu görmek istedik. Her futbolcuya en az iki üç maç yapabilme imkanı verdik. Bunu dev takımlar bile yapmıyor, belki de ilk olduk” dedi.

“ÇORBADA TUZ DEĞİL, GÜVEÇTE ET OLDU SAĞ OLSUN”

Kahramanmaraşspor Sportif Direktörü Adnan Erkan ise oldukça duygulu anlar yaşadığını belirterek, “Gerçekten benim açımdan çok zor bir durum. 35 yıllık profesyonel bir futbol hayatım var. Bunun 20 yılı futbolculuk, kalecilik diğer 15 yılı da direktör, yönetici gibi konumlarda geçti. Bu tarzda başlangıçlar ve bitişlerde çok fazla basın toplantılarımız oldu. Belki de duygu yoğunluğu anlamında en duygusal ortam şu an. Yaşlandığımız için de olabilir ama şaka bir yana başkanımın kullandığı söz beni gerçekten çok onure etti. Arkadaşlıklar çok fazla ama dostluklar sayılıdır. Bu hepimiz için geçerli. Bana dostum diye hitap etmesi benim 2 yıllık kazanımlarımın üzerinde bir tabir oldu. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. Öncesinde de tanışıyorduk ama buraya gelmeme o vesile oldu. Her insanın hayatında zor veya güzel günler olur. Çorbada tuz değil, güveçte et oldu sağ olsun. Burada bize bir şans verip hep arkamızda durdu. Detaylara girmek istemiyorum ama kendi veya benim adıma rahatsız oldu ki bunu kamuoyuna paylaşmakta. Arkamızda dönem dönem hatalarımız veya pasif zamanlarımız olduğunda bile arkamızdaydı. Bu bir güvendir. Burası tekrardan kendimi belirli açılardan gösterdiğim bir köprü oldu. Önce başkanımı ve ailesini tanıdım, Kahramanmaraş'ı tanıdım ve bunları kazandım. Üzülerek söylüyorum ki benim tanıdıklarımla dışarıya yansıtılanlar arasında çok farklı ve eksik yönler var. Öncelikle bunun çözümünü bulmamız lazım. Ben mesleğim gereği çok fazla yerleri, ülkeleri gezdim ama burası farklı bir şey. Bunlar güzel hasretlerimiz tabii ki. O ince çizgiyi kaçırdığımız zaman bu güzel duygular birden rekabete veya kötü bir duruma geçebiliyor. Bunlar işin sosyal boyutları” ifadelerini kullandı.

“BİZ KONTRATLARA İMZAMIZI GÖNÜLDEN ATTIK”

Kahramanmaraşspor’a aidiyet duygusunu hissettiğini dile getiren Erkan, “Ankaragücü'nde de 7 senelik birikimimde aynı duyguları hissetmiştim bu yüzden onlara da teşekkür ediyorum. Aslında yıllık olarak yaptığımız bütün planları sizinle paylaşacaktık ama bu ani gelişme çok olası bir şey değildi. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum fakat başkanım hoşgörü ile karşıladı, halkımız da öyle. Biz kontratlara imzamızı gönülden attık. Belki de en başarılı olduğum nokta şu oldu: çok iyi niyetle kulübümü, başkanımı, şehrimi temsil ettim. Yani bu konuda çok mütevazilik yapamayacağım. Buraya gelmek isteyen oyuncu arkadaşlarımla ilgili görüşlerim ve yorumlarım her zaman olumlu olmuştur. Sanırım konuşulacak çok konu var ama özetlerim bu kadar. Tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Mustafa Bilgiç)

Editör: Mahmut Beyaz