Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Kahramanmaraşspor’un golcü futbolcusu Yakup Ramazan Zorlu, Kahramanmaraşspor’da mutlu olduğunu belirterek, uzun süre Kırmızı-beyazlı formayı terletmek istediğini söyledi.

Bu sezon Kahramanmaraşspor forması ile çıktığı 12 maçta 8 gol atarak rakip takımların korkulu rüyası haline gelen Yakup Ramazan Zorlu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Süper Lig takımlarında forma giyen Burak Yılmaz’a benzerliği ile dikkat çekiyor. Zorlu Kahramanmaraşspor taraftarları içerisinde de Kahramanmaraşspor’un Burak Yılmaz’ı olarak anılıyor. Kahramanmaraşspor’un sezon başında İstanbulspor’dan transfer ettiği golcü futbolcu Yakup Ramazan Zorlu, oynadığı futbol ve attığı gollerle Kahramanmaraşspor’lu taraftarların da sevgisini kazanıyor. Kahramanmaraş’ın tüm bayilerinde bulunan Manşet Gazetesi haftanın belirli günlerinde kentin takımı olan Kahramanmaraşspor’da oynayan futbolcuları tanıtarak, futbola nasıl başladığından hangi takımlarda oynadığına kadar futbolcuya dair ne varsa sayfa sütunlarına taşıyor. Manşet Gazetesi olarak Kahramanmaraşspor’un yetenekli futbolcusu Yakup Ramazan Zorlu ile bir röportaj gerçekleştirdik. Zorlu ile yaptığımız röportaj şu şekilde;

Futbola kaç yaşında, hangi takımda başladın?

Futbol eğitimimi Fransa’da aldım. 17 yaşıma kadar Fransa’da altyapıda oynuyordum. Daha sonrada Türkiye’ye gelerek Kartalspor’un genç takımıyla idmanlara çıktım. 2 yıl burada oynadım ve A takıma yükselerek profesyonel oldum. Daha sonra ise Darıca Gençlerbirliği, Giresunspor, Almanya’da 4’üncü ligde oynadım.

İlk profesyonel maçına çıktığında neler hissettin?

İlk profesyonel maçıma Kartalspor’da çıktım. İzmir’de Altay’a karşı oynamıştım. İlk profesyonel maçıma çıktığımda çok heyecanlıydım ve güzel bir duyguydu. Çünkü o kadar çok sayıda taraftarın karşısında futbol oynamak kolay değildi. Ama bu heyecanımı çabuk üzerimden attım.

Kahramanmaraşspor’a gelişin nasıl oldu?

Kahramanmaraşspor’a gelişim, menajerim aracılığıyla oldu. Menajerim Fatih Başkan’la görüştü ve beni burada görmek istediklerini söylediler. Daha önce de zaten İstanbulspor’daydım. Şu anki sportif direktör Mustafa Dalcı ile görüştüm ve buraya geldim. Kahramanmaraşspor ile 2 yıllık bir sözleşmem var ve şuan mutluyum.

Kahramanmaraşspor taraftarı hakkında neler düşünüyorsun?

Buraya gelmeden önce çeşitli il takımlarında oynadım. O takımlarda da seyirciler takımlarına destek veriyorlar ama Kahramanmaraşspor taraftarı daha farklı. Çünkü takımın iyi ve kötü zamanlarında tribünleri dolduruyorlar. Buranın taraftar kitlesi gerçekten çok güzel.

HABER:MahMut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz