Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, sezonun son maçı olan deplasmanda oynanacak Pendikspor karşılaşması öncesinde, futbolcuları, yönetimi ve taraftarları birlik ve beraberlik yemeğinde buluşturdu.

Profesyonel liglerdeki tek temsilcimiz Kahramanmaraşspor, mücadele ettiği TFF 2. Lig Kırmızı grupta sezonun ilk yarısına oranla ikinci yarıda daha fazla puan toplayarak alt sıralardan kurtulmayı başarmıştı. Aldığı puanlarla ligde kalmayı garantileyen Kahramanmaraşspor, ligin son hafta maçında ise yarın Pendikspor’a konuk olacak ve perdeyi kapatacak. Karşılaşma öncesi futbolcular, yönetim ve taraftarlar Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan tarafından organize edilen yemekte bir araya geldi. Hem ligde kalmanın sevinci hem de birlik ve beraberliği artırmak amacıyla düzenlenen yemekte, oluşturulan aile ortamı gelecek yıllar için umut verdi. Yemek öncesi ise yeni sezonun hayırlar getirmesi temennisiyle Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan tarafından kurban kesildi.

“KOCA BİR SEZONU KAZASIZ BELASIZ BİTİRDİK”

Yemek sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, sportif anlamda sezonu kazasız belasız bitirdiklerini belirterek, “Yarın sezonun son maçına deplasmanda çıkacağız. İstanbul’da oynayacağımız karşılaşmanın ardından İstanbul’da ya da diğer başka şehirlerde yaşayan futbolcularımız geri dönmeyecekler. Onlar için veda demeyelim de, aile havasında sezonunun sonunda birlikte olmak istedik. Diğer futbol paydaşlarımızla, taraftarlarımızla ve bu takıma sezon boyu gönlünü, yüreğini vermiş arkadaşlarımızla aile ortamında yemek programı düzenledik. Bu tür programlar insanları kaynaştırmada, bir olmada güzel etkinlikler. Kurbanımızı da keserek kan akıttık, inşallah bela ve sıkıntıların def edilmesi noktasında cenab-ı Allah bize vesile kılar. Memleketimizin de bekası ve geleceği her zaman önemli. Sportif manada koca bir sezonu kazasız belasız bitirdik. Sezon başında hedeflerimiz play-off du, onu da yakalar gibi olduk ama maalesef birkaç kırılma maçını alamayınca olmadı. Takdiri ilahi, bu sezonu da bu şekilde bitirdik. Ama dediğiniz gibi Kahramanmaraşspor’un kurumsal kimliği, kamuoyunda tanınmış, bilinen, finansal alt yapısıyla, kendi alt yapısından yetiştirdiği Kahramanmaraşlı gençlerle iyi bir noktaya geldik. Şuan da profesyonel takımda 5-6 tane Kahramanmaraşlı genç arkadaşımız var ve son haftalarda forma şansı buldular. İnşallah bunun sayısın daha da artıracağız” dedi.

“BUNDAN SONRA EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ PTT 1. LİG”

Bir üst lige çıkmayı başaramadıklarını ama eskiden borçlarıyla gündeme gelen Kahramanmaraşspor’u finansal anlamda düzlüğe çıkardıklarını kaydeden Ceyhan, “Belki bir üst lige çıkmayı beş yıldır başaramadık ama takımı ciddi finansal sıkıntılarla devralmıştık. Kurumsal yapı noktasında da çok önemli sıkıntılar vardı. Bunları en azından düzlüğe çıkardık. Bu bir bayrak yarışı, yeni sezonda biz olalım ya da olmayalım bundan sonraki süreçte bence Kahramanmaraşspor, alt yapı, finans, kurumsal yönetim, personel, TFF ile ilişkiler, marka değeri gibi her türlü kriterle bir üst ligi fazlasıyla hak ediyoruz ve takımımız buna hazır. Borçlarını belli bir ölçüde bitirdik, hep bahsediyorum sadece bir dosyamız kaldı. O dosyada da hukuk savaşımız devam ediyor. Borçlarını sıfırlamış bir takım oluşturduk. Bundan sonra üst lig için gerekli olan bütçeler biliniyor, bu saatten sonra takımımızın direkt hedefi belli. En önemli hedefimiz PTT 1. Lig. Başka yolu yok artık ama burada da şehrimizin büyüklerine iş düşüyor. Bu rakamlar noktasında biraz destek lazım, bütçemizi biraz daha büyütmemiz lazım. İnşallah bu saatten sonra şehrimizin büyükleri de bu konuda takıma sahip çıkarlar. Hep söylüyorum bizim burada olup olmamamız önemli değil, bu takım bu şehrin önemli bir değeri. Binlerce insanın ilgilendiği, yenildiğinde üzüldüğü, yendiğinde de sevindiği bir değer. İnşallah büyüklerimiz de bundan sonra gerekli hassasiyeti gösterirler. Yeni sezonda İnşallah Kahramanmaraşspor, ilk çıktığı maçtan son maça kadar şampiyonluk parolasıyla yola çıkar ve tüm Türkiye’de biz Kahramanmaraşlıları mutlu eder” ifadelerini kullandı.

“YÖNETİCİLERİMİZİN TAKIMA KARŞI BİR SEMPATİ VE YAKINLIĞI OLUŞTU”

Kahramanmaraş’ın üst düzey yöneticilerinin son günlerde Kahramanmaraşspor’a yakınlaştığını vurgulayan Ceyhan, “Son günlerde üst düzey yöneticilerimizle önemli görüşmeler yaptık, Kahramanmaraşspor’un durumunu konuştuk. Bu süreçte büyüklerimizin Kahramanmaraşspor’a karşı bir sempati ve yakınlığı oluştu. Çünkü onlar da dört-beş yıldır bizleri gördüler, bizlerin neler yapmaya çalıştığını, neyin mücadelesini verdiğimizi gördüler. Bizim niyetimiz üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Bu noktada İnşallah bu yakınlaşmayı ve birlikteliği yeni sezonda daha somut adımlarla, hem maddi hem de manevi desteklerle sürdürürüz. Kahramanmaraşspor, şuan ki durumuyla TFF 1. Lig’e hazır bir takım” şeklinde konuştu.

“ÇOK YORULDUM, BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığı görevini bırakmayı düşündüğünün altını çizen Ceyhan, “31 Mayıs’a kadar sözleşmeler var, biz de genel kurulu yapacağız. Ankara’da babamın hafta içi ameliyatı var, müsait olursa Ankara’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal ile de görüşeceğim. Ben bırakmayı düşünüyorum, onların bırakmamam noktasında bazı düşünceleri var ama ben yoruldum. Bu bir bayrak yarışı, yeni bir yönetim olursa yönetimde yer alıp bilgilerimizi anlatırız ama çok farklı bir olay olmazsa ben bırakmayı düşünüyorum. Bu düşüncemi de Pendikspor maçından sonra açıklayacağım. Biz takımı belli bir noktaya getirdim, bundan sonra artık daha farklı arkadaşlarla, daha az yorgun olan insanlar gelmeli. Ben beş yıl boyunca çok ciddi mücadeleler verdim, çok yoruldum. Maddi ve manevi olarak, ailesel sıkıntılarımız var ayrıca kendi iş yerim ve siyaset noktasında da son 2-3 seneyi çok yoğun geçirdim. Takımın durumu, maddi yükü tek başımıza sırtımızda. Kahramanmaraş Valimizle konuşuyoruz, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Celalettin Güvenç’le, Mahir Ünal’la, Emniyet Müdürümüzle konuşuyoruz, onlara da bu fikrimi söylüyorum. Son bir kez daha değerlendireceğiz ama benim şahsi kanaatimde çok farklılık olmazsa sezon sonu bırakacağım” dedi.

“TAKIMA BELLİ BİR DESTEK VE HERKESİN SAHİPLENMESİ LAZIM”

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığı için ciddi anlamda talip olmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu vurgulayan Ceyhan, sözlerine şu şekilde devam etti; “Bayrağı yeni bir arkadaşımıza devredeceğiz. Buna talip olmak isteyen varsa, tabi ki ciddi olarak, gayri ciddi bir talep istemiyoruz. Çünkü takımımız artık spor kamuoyunda konuşulan, tartışılan, sevilen ve futbolcular açısından da tercih edilen bir takım. şehir olarak zaten güzel bir şehiriz, beş yıldır takımın ismini de değiştirdik. Beş yılda takım uçakta kaldı, otelde kaldı, kampta kaldı gibi bir olumsuzluk duyulmadı çok şükür. Tüm borçlarını sıfırladık. Geçmiş yönetimden çıkan sahte bir senetten dolayı bir dosyamız var, mahkeme sürecindeyiz. Onu da bitirdiğimiz takdirde sezon başında Kahramanmaraşspor’un hiçbir borcu yok. Kendi güncel işletme gider, gelirleri var. Bu noktaya getirdik, her yönüyle gelişen bir takım oluşturduk. Tek eksiğimiz şampiyonluk, bunun için de belli bir bütçe, belli bir destek ve herkesin sahiplenmesi lazım. Bu işler birkaç kişinin sahiplenmesiyle olmuyor, İnşallah bu noktada büyüklerimizde bu önem ve hassasiyeti gösterirler.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz