2014-2015 SEZONUNDAN BU YANA GEÇEN 4 YIL
2012-2013 sezonunda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor, ligi 1. Sırada bitirerek Spor Toto 1. Lige yükselmeyi başarmıştı. 2013-2014 sezonunda Spor Toto 1. Ligde mücadele etmeye başlayan Kırmızı-Beyazlı ekip, ligde kötü sonuçlar alarak alt sıralardan kurtulamamış ve küme düşmüştü. Küme düştükten sonra 2014-2015 sezonunu Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta sürdüren Kahramanmaraşspor, ligi 38 puanla 14’üncü sırada bitirerek, küme düşme mücadelesini kıl payı atlatmıştı. Son 5 haftada önemli galibiyetler alan Kırmızı-Beyazlılar, 3 puanla ligde kalma başarısı göstermişti. 2015-2016 sezonuna ise Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta başlayan Temsilcimiz, lige büyük bir umutlarla girmişti. Geçirdiği kötü günleri unutarak, lige şampiyonluk parolasıyla başlayan Kırmızı-Beyazlılar, yine lige kötü başlamıştı. Ligde alt sıralardan kurtulamayan Kırmızı-Beyazlılar, lig bitimine son 3 maç kala aldığı galibiyetle yine ligden düşmekten kıl payı kurtulmuş ve ligi 14’üncü sırada bitirmişti. 2016-2017 sezonunu yine 2. Lig Beyaz Grupta sürdüren Kahramanmaraşspor, lige büyük umutlarla başlamıştı. Oynadığı ilk 3 karşılaşmada mağlubiyet alan Kırmızı-Beyazlılar, 3 puanı 4’üncü haftada hanesine yazdırmıştı. Ligin ilk yarısında küme düşme hattında yer alan Kahramanmaraşspor, ikinci yarı müthiş bir çıkış yakalamış ve oynadığı 17 karşılaşmada 5 mağlubiyet almıştı. Alınan puanlarla küme düşme potasından kurtulan Kahramanmaraşspor, ligi 40 puanla 14’üncü sırada bitirmişti. 3 puan farkla ligden kurtulan Kahramanmaraşspor, 2013-2014, 2014-2015 ve 2016-2017 sezonunu 14’üncü sırada tamamlayarak, üst üste 3 sezonu da aynı sırada kapatmış oldu. Bu sezona ise yine 2. Lig Beyaz Grupta başlayan Kahramanmaraşspor, lige şampiyonluk ve Play-Off umutlarıyla girmişti. Geride kalan kötü günleri unutup lige büyük bir umutlarla başlayarak yeniden Spor Toto 1. Lige yükselme mücadelesine giren Kırmızı-Beyazlılar, hedefine kilitlenmişti. Ligin ilk yarısında kötü sonuçlar alan Kahramanmaraşspor, ilk yarı bitmeden 3 Teknik Direktör değişikliğine gitti. İlk yarıda istikrar yakalayamayan Kahramanmaraşspor, devre arasında ikinci yarı planları yaparak mutlak 3 puan parolasına girdi.

11 Maçta 1 Mağlubiyet
Ligin ikinci yarısına müthiş bir başlangıç yapan Kahramanmaraşspor, ikinci yarıda oynadığı 13 karşılaşmada sadece 1 mağlubiyet aldı. İlk yarıyı 14 puanla 15’inci sırada kapattıktan sonra ikinci yarı hedeflerini yerine getiren Kırmızı-Beyazlılar, ligdeki diğer 17 takımı da geride bırakarak ikinci yarının en iyi çıkış yakalayan takımı oldu. İlk yarının 15’inci haftasından itibaren 27’nci haftaya kadar sadece Altay karşısında mağlubiyet alan Kırmızı-Beyazlılar, geride kalan maçlardan ise 7 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Ligin son oynana 27’nci haftasında Karşıyaka’ya konuk olan Kahramanmaraşspor, rakibini 2-0 mağlup ederek çıkış serisini sürdürdü ve puanını 33’e çıkararak 12’nci sıraya yükseldi.

Erdal Alpaslan İmkânsızı Başarıyor
Ligin 15’inci haftasında Kahramanmaraşspor ile anlaşan Teknik Direktör Erdal Alpaslan, takıma gelir gelmez dengeleri değiştirdi. Ligin 14’üncü haftasına kadar sadece 1 galibiyeti bulunan Kahramanmaraşspor Erdal Alpaslan ile 13 maçta sadece 1 mağlubiyet aldı. Ligin 15’inci haftasında Zonguldak Kömürspor’u 2-0 mağlup ederek, ilk maçında takımına 3 puanı kazandıran Erdal Alpaslan, oyunculara büyük bir moral verdi. Ligin ilk yarısında son 3 maçta görev alan Alpaslan, 3 maçta 7 puan aldı. 14 haftada 7 puan toplayan Kırmızı-Beyazlılar, Erdal Alpaslan ile 3 haftada 7 puan toplamış oldu. Devre arasında ve ikinci yarının başında kadrosunu güçlendirerek 6 oyuncuyla anlaşmaya varan Kahramanmaraşspor, Alpaslan yönetiminde alt sıralardan kurtulmak istiyordu. İkinci yarıda da yaptığı teknik değişikliklerle takımına büyük katkı sağlayan Erdal Alpaslan, ikinci yarıda çıktığı 10 müsabakada takımına 5 galibiyet 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldırarak, küme düşme hattından uzaklaştı.


Bitime Son 7 Hafta
Pazar günü 27’nci haftayı da geride bırakan Kahramanmaraşspor, artık son 7 haftanın içine girdi. Alınan puanlarla alt sıralardan az da olsa kurtulma şansı yakalayan temsilcimiz, bitime 7 hafta kala 2 galibiyet aldığı takdirde küme düşme hattından kurtulmuş olacak. Play-Off mücadelesinde ise en yakın rakibiyle arasında 14 puan fark bulunan Kahramanmaraşspor, Play-Off’a girebilmek için kalan maçların hepsini kazanıp, en yakın rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Haber: Hakan Aydın
 

Editör: Mahmut Beyaz