Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Alpedo Kahramanmaraşspor'un başarılı orta saha futbolcusu Ramazan Durdu, "Kahramanmaraşspor beni takımında görmek istediği sürece bende bu şehir de bu formayı terletmek isterim" dedi.
Alpedo Kahramanmaraşspor'a geçen sezon Konya Anadolu Selçukspor'dan transfer edilen ve Kahramanmaraşsporlu taraftarların "Kasap Rambo" lakabını taktıkları tecrübeli futbolcu Ramazan Durdu, oynadığı futbol ile herkesimin beğenisini kazanıyor.
Kahramanmaraş'ın tüm bayilerinde bulunan Manşet Gazetesi haftanın belirli günlerinde kentin takımı olan Kahramanmaraşsporlu futbolcuları tanıtarak, futbola nasıl başladığından hangi takımlarda oynadığına kadar futbolcuya dair ne varsa sayfa sütunlarına taşımaya devam ediyor. Daha önce Volkan Bekçi, Mesut Balkan gibi futbolcularla röportaj gerçekleştiren Manşet Gazetesi, şimdide Kahramanmaraşspor'un tecrübeli orta saha futbolcusu "Kasap Rambo" lakaplı Ramazan Durdu ile bir röportaj gerçekleştirdi. Durdu ile yaptığımız röportaj:  
 
Futbola kaç yaşında, hangi takımda başladın?
Futbola 17 yaşında 1999 yılında Kayseri Ağırnas Şimşek amatör takımında başladım. Burada gösterdiğim performans ile Kayserispor'a transfer oldum ve 2 yıl sonra burada profesyonelliğe imza attım. Sonrasında Kayseri Erciyesspor, Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor, Giresunspor, Çaykur Rizespor ve Konya Anadolu Selçukspor takımlarında forma giydim.
 
Futbola kimin desteğiyle başladın?
Futbola başlarken bana kimse destek olmadı, ben kendi becerim ile futbola bir başlangıç yaptım.
Fazla destekçim olmadı şans, kısmet meselesi.
 
Futbola başlayışın nasıl oldu?
Ben küçüklüğümde futbolu seven biri idim. Sevmediğin bir işte başarılı olma şansın yoktur. Onun için çocukluğumda futbolla yattım, futbolla kalktım. Okul takımında futbola başladığım en büyük gündü.
 
Kahramanmaraşspor'a gelişin nasıl oldu?
Kahramanmaraşspor'un geçen yılki Teknik Sorumlusu Yavuz Hastoprakçılar burada Antrenörlük yapıyordu, oda beni daha öncesinden bildiği için onun vesilesiyle transfer oldum.
 
Futbolu kaç yaşında bırakmayı düşünüyorsun?
Özellikle şu yaşımda tecrübe ve fiziksel olarak en iyi dönemimdeyim diyebilirim. Özellikle futbol vazgeçilmez bir spor dalıdır, onun için şu sıralar futbolu bırakma gibi bir niyetim yok, gidebildiğim yere kadar gideceğim, belki 2, belki 3 yıl bunu zaman gösterecek.
 
Kahramanmaraş'ta unutamadığın anıların var mı?
Evet, geçen sezon ben bu takıma katıldım, yaklaşık iki yıldır bu takımın formasını giyiyorum. Geçen yıl son maça kadar küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya geldik ve ligin bitimine 5 maç kala kendi evimizde grupta şampiyonluğu kovalayan Bandırmaspor ile karşılaştık, bu maçı 1-0 kazanarak küme düşmeme adına bir başlangıç yaptık ve 5 haftalık bir seri sonunda Kahramanmaraşspor küme düşmekten kurtuldu. Onun için Kahramanmaraş'ta unutamayacağım en önemli hatıralardan birisi Bandırmaspor'u yenmemizdi.
 
Profesyonel bir futbolcu olarak sahaya adımını attığında neler hissettin?
Profesyonel anlamda ilk olarak Kayserispor'da başladım. Kayserispor büyük bir taraftar kitlesine sahip. Orada onca taraftarın önünde ilk defa profesyonel olarak sahaya çıkmak beni çok heyecanlandırdı, ancak daha sonra zamanla bu heyecanı üzerimden attım.
 
Diğer oynadığın takımlarda böyle taraftar kitlesi gördün mü?
Kahramanmaraş çok büyük bir şehir, çok güzel potansiyele sahip. Bu bizim için büyük bir avantaj, seyircinin desteği çok büyük bir itici güç oluşturuyor. Taraftarın maça gelişi, stadı dolduruşu bize moral desteği sağlıyor. Daha önce oynadığım takımlarda böyle taraftar kitlesini Eskişehir, Giresun ve Kayseri'de de gördüm. Ayrıca ben gerçekten Kahramanmaraşspor taraftarını çok seviyorum. Kahramanmaraşspor beni takımında görmek istediği sürece bende bu şehir de bu formayı terletmek isterim.
Durdu kariyerinde, PTT 1. Lig 228, TFF 2. Lig 156, Türkiye Kupası'nda ise 20 maçta forma giyerek, toplamda da 40 gol kaydetti.
 
 
 


Editör: Mahmut Beyaz