Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa illerinde 10 yıl Valilik görevinde bulunan, ardından 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa’nın İlk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Celalettin Güvenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle sıla-i rahim yaparak 01 Kasım 2015 seçimlerinde memleketi Kahramanmaraş’tan 26. Dönem AK Parti Milletvekili olmuştu. Ardından yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığına seçilen Güvenç, 27. Dönem de de AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığına seçilmişti. Halka yakınlığı ve kolay ulaşılabilirliğinin yanı sıra özellikle de spora yakınlığı nedeniyle sporsever vatandaşların büyük sevgisini kazanan Güvenç, kentin tek profesyonel takımı olan Kahramanmaraşspor’a destek vermeye devam ediyor. Kahramanmaraşspor’un en zor zamanlarında en büyük desteği veren Güvenç, bu kez ise takım için hayati önem taşıyan sorunu çözüme kavuşturdu. Eski yönetim borç batağına sürüklemesi nedeniyle zor günler geçiren Kahramanmaraşspor, Fatih Mehmet Ceyhan’ın kulüp başkanı olmasıyla birlikte borçlarını bir bir eritirken, bu sezon başında Kahramanmaraşspor A.Ş., SGK’dan gelen haberle sarsıldı. 900 bin TL’yi aşkın müfettişler tarafından yazılan yazı nedeniyle Kahramanmaraşspor’un az kalsın lisans çıkaramama tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Bu noktada ise Güvenç devreye girerek sorununu çözümü için çalışmalar başlattı.

LİSANS İÇİN KAYNAK GEREKİYORDU”

Kahramanmaraşspor’un lisans çıkaramama tehlikesini sezon başında çözdüklerini anlatan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, “Transferin son gününde o problemler çözülmese Kahramanmaraşspor’umuz lisans çıkaramayacaktı. Bunun için önce Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) 900 bin liradan fazla müfettişlerin yazdığı bir konu vardı. Cuma günü sabah bizzat SGK Başkanı’nın yanına gittim, öğleye kadar onu çözdük. Ondan önce bütün temaslarımızı telefonla yapmıştım. Lisans için kaynak sağlanması gerekiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Valimizle, iş adamlarımızla, OSB ile görüştük, hamdolsun belirli bir kaynak sağladık. Kulüp Başkanımız konuyu biliyor, SGK problemini çözdük ve lisanslar çıkarıldı. Biz lafta değil, özde sporu seviyoruz, özde Kahramanmaraşspor’u destekliyoruz gücümüzün yettiği kadar” dedi.

TARAFTARLAR VE İŞ ADAMLARI SAHİP ÇIKMALI”

Taraftarların ve iş adamlarının da Kahramanmaraşspor’a destek vermesi, sahip çıkması gerektiğini belirten Güvenç, “Profesyonel futbol çok kolay bir iş değil ama dün olduğu gibi bugün de kulübümüzün yanındayız. Gücümüzün yettiği, elimizden geldiği kadar peşindeyiz. Ama Kahramanmaraş’ın bu takımımıza sahip çıkması gerekir. Bütün iş dünyasının sahip çıkması gerekir, bir tek Celalettin Güvenç’in, bir tek Büyükşehir Belediyesi’nin, bir tek Fatih Mehmet Ceyhan’ın sahiplenmesiyle olmaz bu işler. Şeffaf yönetim kurmak lazım, hesap verilebilir bir yönetim kurmak lazım. Başkanımız uğraşıyor, mücadele ediyor ama hamdolsun son süreçte de çok ciddi şekilde kulüp başkanımızla temas halinde olarak gerek Ankara’da gerekse de burada çalışmalar yürüttük. Hakikaten destek verdik, Türkiye Futbol Federasyonu’yla görüştüm, Spor Toto İdaresi ile görüştüm. O konuları tam çözemedim ama temaslarımız sürüyor, biz kulüp için gereken her şeyi yapacağız. Takımızın iyi olacağı ümidindeyiz, iyi olur İnşallah” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz