Doğuştan iki kolu olmayan ve kalça çıkığı nedeniyle bir ayağı diğerinden 12 santim kısa olan Kahramanmaraşlı Beytullah Eroğlu, Hilal ve Mustafa Eroğlu çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü. Suyla tanıştığı gün zincirlerinden kurtularak sadece Türkiye’de değil dünya çapında ün kazanan genç sporcu Eroğlu, 2005 yılında, henüz 10 yaşında olmasına rağmen Türkiye şampiyonu oldu. 2010 yılında Almanya'da Dünya Şampiyonası elemelerinde beş stilde yarışıp hepsinde dünya şampiyonasına katılma hakkını elde eden sporcu, 50 metre kelebek ve 50 metre sırtüstünde gümüş madalya alırken, aynı yıl Hollanda'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda kelebek ve sırtüstü yüzdü, her ikisinde de dünya altıncılığını elde etti. 2011 yılında Berlin'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 50 metre kelebekte altın madalya; 200 metre karışıkta ise gümüş madalya kazanan Eroğlu, 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatlarında kurbağa, kelebek, sırtüstü ve 200 metre karışıkta yarışarak Paralimpik 7.si oldu. Eroğlu, elde ettiği bu başarılar sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer oldu.

YÜZME HAVUZU HİZMETE SUNULDU

 Bu Kulüpte de başarılarına başarı ekleyen Eroğlu, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Şampiyon sporcunun başarıları ise Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından taçlandırılarak, Ümraniye’de dört ayda yapımı gerçekleştirilen Yüzme Havuzu’na Beytullah Eroğlu ismi verildi. Geçtiğimiz hafta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı bir törenle Beytullah Eroğlu’nun isminin verildiği Yüzme Havuzu hizmete sunuldu.

MUTLULUKLA KARŞILANDI

Başarılarıyla Kahramanmaraş’ı gururlandıran Eroğlu’nun İstanbul gibi mega kent bir şehirde isminin anılması memleketinde mutlulukla karşılandı. Azmiyle hayatının seyrini değiştiren Eroğlu’nun herkese örnek teşkil edeceğini söyleyen Kahramanmaraş halkı, “Beytullah bu şehrin bir değeridir. Dezavantajlı durumunu azmiyle avantaja çeviren ve gelecek nesile örnek olan başarısı yıllar boyu konuşulacak. İstanbul Ümraniye Belediyesi’nin Beytullah’ın bu başarılarını göz ardı etmeyerek adına yaptırdığı yüzme havuzunda birçok şampiyonlar yetişecek. Biz Kahramanmaraş halkı olarak Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a teşekkür ederiz. Beytullah, Kahramanmaraşlı olmasına karşın maalesef siyasetçilerimiz, iş insanlarımız sahip çıkmadılar ama Ümraniye Belediyesi sporcumuzun başarılarını göz ardı etmeyerek ona sahip çıkmıştır” ifadelerine yer verdiler.

Editör: Mahmut Beyaz