Son beş sezondur TFF 2. Lig’de mücadele eden, bu sezonda Kırmızı Grup’ta yer alan Kahramanmaraşspor, yeni bir futbolcu kadrosu oluşturarak lige başlamıştı. Ligin ilk maçında Bandırmaspor’a mağlup olan Kırmızı-beyazlılar, 6. Haftaya kadar galibiyet yüzü görmemişti. Bu haftada Tokatspor’u 2-1 mağlup ederek 2018-2019 Futbol Sezonunun ilk galibiyetini alan temsilcimiz, ilerleyen haftalarda ise bir türlü istikrar yakalayamadı. Ligin 15. Hafta maçında kendi sahasında Etimesgut Belediyespor’a 2-0 mağlup olan ve bu maçta taraftarın teknik direktör Erdal Alparslan’ı mağlubiyetin sorumlusu olarak gösterip, istifaya çağırması sonrası Alparslan maç sonu istifa etmişti. Takımdaki olumsuz hava bir türlü dağılmazken, temsilcimiz hafta içerisinde Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor’a konuk olmuş, ilk yarıyı beraberlikle bitirmesine karşın ikinci yarıda özellikte maçın son 10 dakikasında kalesinde gördüğü gollerle rakibine 7-2 mağlup olarak son yılların en farklı yenilgisini elde etmişti. Tekrar lige dönen Kahramanmaraşspor, 16. Hafta maçında ise deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor’a 4-0’lık skorla mağlup olmuştu. Son haftalarda hem iç sahada hem de dış sahada varlık gösteremeyen temsilcimiz, ilk yarının son maçında ise sahasında Pendikspor’u konuk etti.

BERABERLİĞİ YAKALADIK AMA TUTUNAMADIK!

12 Şubat Stadyumu’nda oynanan mücadeleye Kahramanmaraşspor başladı. Saha ve seyirci desteğini arkasına almasına karşın tutuk bir performans sergileyen temsilcimiz, ileri uçta istediği pozisyonları bir türlü yakalayamadı. Kanatlardan da istediği atakları gerçekleştiremeyen Kırmızı-beyazlılar, oyunda bir türlü üstünlüğü kuramadı ve maçın 23. Dakikasında kalesinde gördüğü golle geriye düştü. Aynı zamanda bu gol ilk yarının da skoru oldu. 0-1. Karşılaşmanın ikinci yarısına daha derli toplu başlayan ve hızlı çıkan taraf olan Kahramanmaraşspor, 56. Dakikada ceza sahasına yakın bir noktada serbest atış kazandı. Topun başına geçen Hurşit’in ceza sahasına yaptığı ortayı Yusuf Emre düzgün bir vuruşla gole çevirdi ve maçta eşitliği sağladı. 1-1 Bulduğu gol sonrası zaman zaman özellikle Hurşit ve Burak Cankut ile girdiği pozisyonları değerlendiremeyerek öne geçme fırsatını kaçıran temsilcimiz, 70. Dakikada kalesinde beklenmeyen bir gol daha gördü. Böylelikle 2-1 geriye düşen Kahramanmaraşspor, mücadelenin geri kalan dakikalarında da bulduğu fırsatlardan yararlanamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Mücadelenin 89. Dakikasında Ethem Ercan, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kahramanmaraşspor aldığı bu sonuçla ligin ilk yarısını 17 puanla, 15. sırada tamamladı.

Stat: 12 Şubat

Hakemler: Turgut Doman, Ali Rıza Öztürk, Murat Tuğberk

Kahramanmaraşspor: Özkan, Hakan Vural (Dk.77 İbrahim), Safa Ali, Ethem Ercan, Aytürk Halil, Yusuf Emre, Burak Can, Emin (Dk.73 Civar), Hurşit, Abdülkadir, Mehmet (Dk.83 Süleyman)

Pendikspor: Emre, Oktay (Dk.59 Berkan), Ozan, Batuhan, Gökhan (Dk.85 Erdem), Okan, Mahmut Caner, Berk (Dk.46 Ahmet), Erdinç, Süheyl, Tunay

Goller: Dk. 57 Yusuf Emre (Kahramanmaraşspor) - Dk. 23 Mahmut Caner, Dk. 71 Okan (Pendikspor)

Sarı Kartlar: Mehmet (Kahramanmaraşspor) - Tunay, Süheyl, Erdem (Pendikspor)

Kırmızı Kart: Dk.89 Ethem Ercan (Kahramanmaraşspor)

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz