Kahramanmaraş’ta birçok spor branşının tek bayan antrenörü olan fitness eğitmeni, Müjgan Hoca Spor Merkezi Antrenörü Müjgan Paçacı, “Vücut Geliştirme Fitness Balkan Şampiyonası’na” katılmaya hak kazandı ama hala sponsor olan kimse olmadı.

29 yıldır Kahramanmaraş’ta birçok dalda sporculara eğitmenlik yaparak onların fiziksel olarak hayaline kavuşmasına yardımcı olan ve beklentilerini yerine getirerek Kahramanmaraş halkından ve sporcusundan tam not alan Fitness eğitmeni Müjgân Paçacı, önümüzdeki ay önemli bir şampiyonaya katılacak. Önümüzdeki ay Vücut Geliştirme Fitness Balkan Şampiyonasına katılacak olan Paçacı, şampiyonaya büyük bir çalışma yaparak hazırlanıyor. Sporculardan ve öğrencilerinden katılacağı yarışma için büyük destek alan Paçacı, Türkiye’de birçok şampiyonluklar kazanmasına rağmen hala sponsor bulamadı. Katılacağı şampiyonayla ilgili Manşet Gazetesi Spor Muhabiri Hakan Aydın’a özel açıklamalarda bulunan Paçacı, sponsor bulmadığından yakınarak, yetkililerden destek bekledi.


“HEM KAHRAMANMARAŞ’I HEM TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEĞİM”
Şampiyonaya çok iyi hazırlandığını ve şampiyonada hem Kahramanmaraş’ı hem de Türkiye’yi temsil edeceğini belirten Paçacı, şunları söyledi: “Ben şampiyonaya gerçekten yoğun bir şekilde hazırlanmaya çalışıyorum. Biz zaten sporcular olarak her an bir yarışma varmış gibi hazırlıklıyızdır, hazırlıklı olmamız gerekiyor zaten. Daha önce ayrıca Türkiye’de üst üste 3 tane derecelerim var. Bu kez de gözümüzü daha ileriye dikerek Balkan Şampiyonasını hedefliyoruz. Artık sadece Kahramanmaraş’ı değil, şampiyonalarda Türkiye’yi de temsil edeceğiz. Ortalama 3 aylık bir süreç olmuş olacak bu kulvarda. 3 aydır da bu şampiyonaya hazırlanıyorum. Daha öncesinde böyle bir yarışma düşüncem olmadığı için böyle bir fikrim yoktu. Son 3 aydır çok sıkı antrenmanlar yapmaya başladım. 3 aydan öncesine kadar dediğim gibi çok sıkı antrenmanlar içinde değildim ama bu şampiyona benim için önemli o yüzden iyi hazırlanmak zorundayım. Çok sıkı beslenme programları ve diyetlerle ağır bir tempoda ilerliyoruz şuan. İnşallah güzel bir derecede almak istiyorum. Ama şöyle bir şeyde var; benim için Balkan Şampiyonasına katılmayı hak etmek bile bu çok önemli bir noktadır. Oradaki dereceden ziyade öyle bir şampiyonaya katılabilmek, o vücudu yapmış olabilmek, ben bu teklif geldiğinde bununla gurur duydum. Yani sizi artık Balkan Şampiyonasında görmek istiyoruz dediklerinde vay be dedim. Artık son noktalara gelmişim dedim.”

İYİ BİR DERECE YAPACAĞIMA İNANIYORUM”
Çevresindeki kişilerin ve öğrencilerinin kendisine çok destek verdiğini belirten Paçacı, şampiyonada iyi bir derece yapacağına inandığını söyledi. Paçacı, “Zaten katılacağım şampiyona öncesi çevrem bana hep destekler veriyor. Açıkçası çevremdeki kişiler benden daha heyecanlı. Öğrencilerim benim iyi bir derece yapmam için dua ediyorlar. Eğer ki orada iyi bir derece yaparsam dönüşte büyük bir izdiham olacaktır diye düşünüyorum. Zaten bende derece yapacağıma da inanıyorum. Kaçıncı oluruz onu bilemiyorum ama umarım derece yaparım, ben buna inanıyorum. Çünkü artık o altyapıyı oluşturdum. Çevremdekiler benden daha heyecanlı dediğim gibi. Ayrıca böyle bir şampiyonaya Kahramanmaraş’tan ilk defa bir bayan katılacak. Daha önce Türkiye Şampiyonasına katıldığımda da ilk kez Maraş’tan bir bayan katılmış oldu ve şuan Balkan’da yine bir ilki yapacağım ve Kahramanmaraş’tan yine i.lk defa Balkan Şampiyonasına bir bayan katılmış olacak. Eğer ki orada iyi bir derece yaptığım zaman zaten bu büyük bir başarı olacak. Yani bu da benim için yine bir ilk olacak bu” şeklinde konuştu.

SPONSORUM YOK, OLDUĞU TAKDİRDE AVRUPA VE ULUSLARARASI ŞAMPİYONALARA KATILACAĞIM”
Ayrıca daha önce Türkiye şampiyonasında dereceler alan ve şampiyonlukta yaşayan Müjgan Paçacı, şimdiki katılacağı yarışma öncesi sponsor bulamadı. Bu zamana kadar kazandığı şampiyonalarda bile sponsoru olmayan Paçacı, yine Kahramanmaraşlı bir kadın olarak ilk kez birisi Uluslararası bir yarışmaya katılmış olacak. Paçacı ise sponsor bulamamaktan yakınarak şunları söyledi: “Bu zamana kadar şampiyonalara katıldım ama katıldığım şampiyonalar öncesi sponsor bulamadım. Yani badi, denge sporudur aslında. Maliyetli bir spordur. Beslenmesi çok ağır ve protein ağırlıklıdır. Yani hep kaliteli besin malzemeleri tüketiyoruz. Biz süt içerken bile normal bir süt içmiyoruz. Bir yumurta yerken bile marketten alıp yemiyoruz biz o yumurtayı, köy yumurtası olarak alıyoruz. Bunların her birinin fiyatı da normal bir gıda fiyatının üzerinde bir fiyat. Günlük bir koli yumurta tüketiyorum mesela ben. Bunu köy yumurtasından hesaplayacak olursak normal yumurtanın fiyatının iki katı. Kullandığımız sporcu gıdaları dediğimiz ürünlerinde maliyeti yüksek bir ürünler. Yani yarışma hazırlık sürecinde bizim beslenmemiz çok ayrı bir külfet. Ve o yarışmaya gidiş geliş, otel parası bunların hepsi, yarışmadaki giyeceğimiz kıyafetler bile çok yüksek maliyetler. Sponsor olmadığı için gelecek diğer yarışmalara katılamayacağım. Artık Balkanlara katılabileceğim. Ama eğer ki sponsor bulabilirsem diğer yarışmalara da katılabileceğim. Hatta bunlardan en önemlisi bir kâinat şampiyonası var. Oralarda da ben Kahramanmaraş’ı çok temsil etmek isterim. Bu konuyla ilgili ben belediyemizden destek istiyorum. Çünkü ben bir bayan olarak Kahramanmaraş’ta bir ilki yapıyorum. Ben artık Kahramanmaraş’ı değil, Türkiye’yi temsil ediyorum. Yani şuan Kahramanmaraş’ın elinde böyle bir hoca var, kendini yurtdışında temsil edecek bir hoca var. Bu durumla ilgili sahip çıkılmasını istiyorum. Yetkililer en azından şampiyonadan dönen bir sporcuya en azından bir ödül töreni yapsın. En azından maddi bir destek çıkartsın ki ona teşvik olsun. Teşvik olsun ki bizde zaten önümüzdeki yarışmalara hazırlanalım.”

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz