Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Kahramanmaraşspor, ligin ilk maçına Nazilli Belediyespor deplasmanında çıkıyor. 2012-2013 futbol sezonunda PTT 1. Lig’e çıkma başarısı gösteren Kahramanmaraşspor, bu ligde tutunayarak tekrar 2. Lig’e düşmüştü. Daha sonraki sezonlarda kulübün borçları, transfer yasakları, eski futbolcuların alacakları gibi birçok sorunla baş eden Kahramanmaraşspor, Fatih Mehmet Ceyhan’ın başkan olmasının ardından iki yıl gibi kısa bir sürede adeta düzlüğe çıktı. Bu çalkantılı dönemlerde 3 sezon 2. Lig’de kalma başarısı gösteren Kahramanmaraşspor, bu yıl işi daha sıkı tutuyor. Geçtiğimiz günlerde kulüp başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın açıkladığı şehrin önde gelenlerinden oluşacak olan Kahramanmaraşspor İstişare Kurulu’da taraftarların gönlüne su serpmişti. Ligin ilk maçı olan Nazilli Belediyespor karşılaşmasında da artık bütün gözler takıma çevrildi.

ASLAN, ÜÇ AŞAMALI KAMP DÖNEMİ GEÇİRDİ

Sezona şampiyonluk parolası ile start verecek olan Kahramanmaraşspor, kadrosuna kattığı birçok futbolcu ve yeni teknik direktörü ile beraber ligde dikkatleri üzerine çekiyor. 2017-2018 sezonunun ilk antrenmanına Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda 9 Temmuz Pazar günü start veren temsilcimiz, 21 Temmuz’a kadar burada çalışmalarını sürdürmüştü. İkinci etap kamp çalışmalarına Nevşehir’de başlayan Kırmızı-beyazlılar, daha sonra 6 Ağustos’ta üçüncü etap kamp çalışması dahilinde Afyon’da lige hazırlandı. Böylelikle sezon başında üç aşamalı bir hazırlık kampı yapan temsilcimiz sıkı bir hazırlık dönemi geçirdi ve lige hazır duruma geldi. Afyon kampı sonrası buradan Aydın’a geçen Kahramanmaraşspor, maç saatini beklemeye başladı. Takımızda tek hedef puan ve puanlarla Kahramanmaraş’a dönerek sezona iyi bir başlangıç yapmak olurken, yarın Nazilli İlçe Stadyumunda oynanacak olan mücadeleyi Muğla bölgesinden Ali Zağlı yönetecek. Karşılaşma saat 17.00’da başlayacak.

GALİP GELEREK İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ”

Yeni sezonun hem takımlar hem de Türk futbolu için hayırlı olması temennisinde bulunan Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Cafer Aydın, futbolun içerisinde olması hoş karşılanmayacak olaylar ve davranışların sezon sonuna kadar yaşanmamasını diledi.

Verimli bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getiren Aydın, “Sezon başında oyuncuların birbirine daha iyi tanıması adına üç aşamalı bir hazırlık dönemi geçirdik. Böylelikle diğer rakiplerimize oranla daha fazla antrenman yapma fırsatı bulduk. Teknik heyet olarak oyuncularımızın performanslarından memnunuz. Kamp boyunca özveriyle çalıştılar. Hazırlık maçlarında alınan kötü sonuçlar takım olarak lige kötü başlayacağız anlamına gelmemelidir. Bu tür maçlar oyuncularımızın ve takımımızın eksikliklerini görme adına çok önemliydi. Takıma katkı sağlayacak ve kulübümüzün mali yapısını sıkıntıya sokmayacak oyuncuları kadromuza dahil etmeye çalıştık. Ligin ilk maçını Nazilli deplasmanında oynayacağız. Burada alacağımız galibiyetle lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Hedefimiz bu takımı PTT 1. Ligine tekrar çıkarmaktır. Bizde bu potansiyel var. Taraftarlarımızı da arkamıza alarak bu sezon iyi bir çıkış yakalayacağız” dedi.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz