Dünyayı kasıp kavuran pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır müsabakaya çıkamayan amatör spor kulüpleri, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonundan gelen talimatlar doğrultusunda Kasım ayı içerisinde sahaya inmeyi planlıyor. Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da bu çerçevede 2021-2022 Sezonu Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısı düzenleyerek, Kahramanmaraş amatör spor camiasını bir araya getirdi. Güzel bir atmosferde geçen istişare programına, amatör yöneticilerin yanı sıra TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, TÜFAD Başkanı Mesut Çanak, Kulüp Başkanları ve sporcular katıldı.

“ULUSLARARASI BAŞARILARDA İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ”

Programda konuşan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, toplumun spora ve futbola bakışının pozitif ve olumlu olmadığını belirterek, “İş adamından tüccarına, belediyesinden muhtarına herkes bu işe yeterince ilgi gösterse biz 82 milyonluk çok büyük bir ülkeyiz, dünyada en genç nüfusa sahip olan bir ülkeyiz ve artık bir mazeretimiz kalmadı tesisleşme anlamında da çok büyük mesafeler almış bir ülkeyiz. Ama gerek spor yapan insan sayısı gerek uluslararası başarılarda istediğimiz noktada değiliz. Bunun temel sebebi ne? Toplum olarak hala spora hak ettiği önemi, ilgiyi, alakayı herkesin gösterememesidir” dedi.

“SPORA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Spor destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Güvenç, “Biz ‘her yaşta herkese her zaman spor’ diyoruz. Bunun için çaba harcıyoruz ve devletin imkanlarını da bu yönde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, talimatlarıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Tesisleşme anlamında çok mesafe aldık, çok yol aldık. Daha da gedecek çok yolumuz var. Spora destek vermeye devam edeceğiz, heyecanımızı hiçbir şekilde kaybetmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ GENÇLERİMİZİ SPORA YÖNLENDİREREK KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRMAK”

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan, ise konuşmasında şunları söyledi: “Amatör spor camiası olarak amacımız gençlerimizi bir araya getirip spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sağlıklı bir gelecek için sağlıklı nesiller yetiştirmeye çalışmaktır. Biz büyük bir aileyiz. Bizler biliyoruz ki en büyük yatırım gençliğe yapılan yatırımdır. Maalesef pandemiden dolayı Amatör spor müsabakalarını geçen yıllarda gerçekleştiremedik. İnşallah bu yıl Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonumuzun gelen talimatları doğrultusunda Kasım ayı içerisinde ligimizi başlatmayı düşüyoruz.”

Editör: Mahmut Beyaz