6 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Güreş Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda Başkanlığa seçilen Avrupa ve Dünya Şampiyonu, Olimpiyat 2.’si Şeref Erdoğlu, göreve geldikten sonra ilk şehir dışı ziyaretini memleketi Kahramanmaraş’a yaptı. Ziyaret programı kapsamında ilk olarak Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun daha sonra ise Büyükşehir Belediye Başkanıyla bir araya gelen Eroğlu, ardından babaocağını ziyaret etti. Akşam saatlerinde ise kentte görev yapan gazetecilerle MADO evinde bir araya gelen Eroğlu, burada hedeflerini ve planlarını anlattı. Türk güreşinin daha iyi yerlere gelebilmesi için ellerinden gelenin daha fazlasını yapacaklarını söyleyen Eroğlu, ilk hedeflerinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunun altını çizdi. Ayrıca Eroğlu, adaylık sürecinde maddi ve manevi desteği hiçbir zaman esirgemeyen Mado’ya teşekkürlerini iletti.

 “İLK HEDEFİMİZ 2024 PARİS OLİMPİYATLARI”

Şeref Eroğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Benim hayattaki felsefem, her zaman şu oldu: Milletim için ne yapabilirim, devletim için ne yapabilirim, nasıl iz bırakabilirim, nasıl eser bırakabilirim. Çünkü bunlar gerçekten ülkemize çok önemli hasretler. Zaten kazandığımız başarılarla siz bizi biliyorsunuz. Ama bu saatten sonra artık güreşen değil güreştiren bir federasyon başkanı olarak buradayım. İçinde bulunduğumuz durumu ortada. Son olimpiyatlarda, son dünya şampiyonasında milletimizin beklediği devletimizin beklediği başarılar güreşten bir türlü gelmemişti. Biz sadece güreşe yeni bir ses, yeni bir nefes olmak için arkadaşlarla yola çıktık. İnşallah bu işi en kısa sürede toparlayacağız. Güreşi milletimizin istediği, beklediği o eski günlere döndürmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Tabii ilk hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları. Bunun için zaten bir seferberlik başlattık. Buradan başlayacağız ama ondan önce yine Avrupa, Dünya Şampiyonalarımız olacak ama bunun yanında güreşe yeni isimler, yeni marka değerleri yetiştirmek için bu yoldayız ve bunu da inşallah hep birlikte başaracağız.

“GÜREŞE BİRDE GÜREŞÇİLERİN ELİ DEĞSİN BAKALIM NASIL OLACAK”

Biz yola çıkarken güreşi güreşçiler yönetsin dedik, zaten yönetimimize de baktığınız zaman Dünya Şampiyonları, Kırkpınar Başpehlivanları, eski milli güreşçileri görürsünüz. Şu anda yönetimin çoğunluğu zaten güreşçi. Güreşe birde güreşçilerin eli değsin bakalım nasıl olacak. Bunun mücadelesi içerisindeyiz. İnşallah güzel olacak.”

“EROĞLU, GÜREŞİ ÜST KADEMELERE ÇIKARACAK”

MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, ise şunları söyledi: “Şeref Eroğlu şimdiden Kahramanmaraş’ın reklamını yapmaya başladı. Güreşi üst kademelere çıkaracak, biz de kendisini izleyeceğiz. Her şey daha iyi olacak. İnşallah federasyon daha iyi yerlere getirecek ve şampiyonlarımız daha da artacak.  Biz o madalyaları çocuklarımızda gördüğümüz zaman daha ne isteriz.”

Editör: Mahmut Beyaz