Kısa bir süre önce Kahramanmaraş’ta yaşayan Göksunlular tarafından kurulan Göksunlular Derneği, başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coykun Aydın’ı dernek binasında üyeleriyle buluşturan Göksunlular Derneği, bu kez ise kentte futboldaki fair-play ruhuyla dikkatleri üzerine çeken Onikişubat İdman Yurduspor’u ağırladı. Onikişubat İdman Yurduspor yöneticileri ve futbolcularının katıldığı ziyarette Türkiye’de pek de görülmeyen bir birlikteliğe imza atıldı. Göksunlular Derneği ile Onikişubat İdman Yurduspor hem kardeş takım hem de kardeş sivil toplum kuruluşu olma kararı aldı. Ziyarete Göksunlular Derneği Başkanı Mehmet Elbistan ve Onikişubat İdman Yurduspor Kulüp Başkanı Ahmet Öztürk’ün yanı sıra Göksunlular Derneği başkan vekili Kubilay Erzurum, yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Onikişubat İdman Yurduspor futbolcusu Muharrem Durna, üyeler Yusuf Bayram Demirci ve Mücahit Keleşoğlu, Onikişubat İdman Yurduspor Teknik Direktörü Serhat Kapudere ve oyuncuları katıldı.

“ONİKİŞUBAT İDMAN YURDUSPOR HERKESİN TAKDİRİNİ KAZANIYOR”

Ziyaretle ilgili bilgiler veren Göksunlular Derneği Başkanı Mehmet Elbistan, Onikişubat İdman Yurduspor’un maçlarda gösterdiği fair play ruhuyla herkesin takdirini kazandığını belirterek, “Onikişubat İdman Yurduspor kulübü yöneticileri ve sporcuları derneğimizi ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Arkadaşımız Muharrem Durna hem Göksunlular Derneği’mizin yönetim kurulu üyesi hem de Onikişubat İdman Yurduspor’da aktif bir şekilde futbol oynuyor, kalecilik yapıyor. Onikişubat İdman Yurduspor, kentimizin güzide takımlarından bir tanesidir. Ayrıca takımımız oynadığı maçlar gösterdiği fair play ruhuyla herkesin takdirini kazanıyor. Onikişubat İdman Yurduspor oynadığı maçlarda hiç kırmızı kart görmeyen, hiç küfür duyulmayan, lan kelimesinin bile çok nadir kullanıldığı bir kulüp. Böyle maçları maalesef bu zamanda pek göremiyoruz, maçlar adeta küfür edilen bir arena gibi görülüyor. Bu açıdan da biz Onikişubat İdman Yurduspor’a önem veriyoruz” dedi.

“KARDEŞ TAKIM OLDUK, BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

Göksunlular Derneği ile Onikişubat İdman Yurduspor’un kardeş takım ve kardeş sivil toplum örgütü olduğuna dikkat çeken Elbistan, “Onlar da Göksunlular Derneği olarak bizim Kahramanmaraş’taki yaptığımız faaliyetleri duyunca, derneğimizle dost kulüp olup, dost sivil toplum örgütü olmak istediklerini belirttiler. Sadece futbolun dışında başka sosyal çalışmaların da içine gireceklerini söylediler. Bu kapsamda bizlere bir ziyaret gerçekleştirdiler, hatta bizlere birer forma hediye ettiler. Kardeş takımımızın maçlarına da gideceğiz, onlara destek olma noktasında neler yapabilirsek her şeyi yapacağımızı söyledik. Bu tür ziyaretleri Çocuk Esirgeme Kurumu, yurtlar ve huzurevi gibi yerleri de ziyaret etmelerini, kulüple toplum arasında bir bütünlük sağlayacağını beyan ettim. Sosyal projelerde kulübümüz ve derneğimiz birlikte hareket edecektir. Tabi bizler dernek olarak sadece Onikişubat İdman Yurduspor’un değil diğer bütün spor takımlarımızın da yanındayız. Onikişubat İdman Yurduspor’un takım ruhunun, centilmenliğinin diğer takımlarımıza örnek olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Onikişubat İdman Yurduspor Kulüp Başkanı Ahmet Öztürk ise misafirperverliğinden dolayı Göksunlular Derneği Başkanı Mehmet Elbistan’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret, Onikişubat İdman Yurduspor Kulüp Başkanı Ahmet Öztürk’ün Göksunlular Derneği Başkanı Mehmet Elbistan’a forma takdiminin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz