Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve ligin ilk yarısında aldığı sonuçlarla 18 puan toplayan Kahramanmaraşspor, ikinci yarıda dirilişe geçti. İlk yarıda fazla bir kadro derinliği bulunmayan ve ikinci yarıda önemli futbolcuları kadrosuna kazandıran Kahramanmaraşspor, Konya Anadolu Selçukspor galibiyetiyle ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmıştı. İkinci yarının ilk maçında alınan galibiyetle büyük bir moral bulan Kırmızı-beyazlılar, daha sonraki hafta deplasmanda Nazilli Belediyespor’a 2-0 yenilmişti. Yeniden bir çıkış arayan Kahramanmaraşspor, 20. Hafta maçında kendi evinde İstanbulspor’u 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etmişti. Ligin 21. Hafta maçında deplasmanda Tepeciksporla karşılaşan temsilcimiz, bu maçı da 1-0 kaybederek âdeta hüsran yaşamış ve inişli-çıkışlı bir grafik ortaya koymuştu. Grupta alt sıralardan kurtulmak için artık kaybetmeye tahammülü kalmayan temsilcimiz, bu haftadan sonra oynadığı 4 maçtan da beraberlikle ayrılarak hanesine 4 puan yazdırdı. 26. hafta maçında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Fatih Karagümrükspor’u ağırlayan Kahramanmaraşspor, bu maçı 1-0 kazanarak uzun bir aradan sonra 3 puan alabilmişti. Fatih Karagümrükspor karşısında alınan galibiyet sonrası geçtiğimiz hafta içerisinde ise Buca deplasmanına konuk olan Kahramanmaraşspor, buradan da 1 puan çıkartmasını bilmişti. Son haftalarda topladığı puanlar ile dikkat çeken Aslanlar, en son kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Ofspor’u mağlup ederek alt sıralardan kurtulma adına önemli bir galibiyet aldı. Alınan bu galibiyet sonrası takımda büyük sevinç yaşanırken, galibiyetin yankılara da devam ediyor.

KMS 3 SEZONUN EN İYİ GRAFİĞİNİ SERGİLİYOR

2013-2014 futbol sezonunda PTT 1. Ligde mücadele eden ve aynı sezon tekrar 2. Lige düşen Kahramanmaraşspor, 2014-2015 sezonunda 38 puan, 2015-2016 sezonunda 34 puan toplayarak her iki sezonda ligi 14. sırada tamamlamıştı. Bu sezon ise ligin bitimine 6 maç kala 35 puanla 11. Sırada yer alan Kırmızı-beyazlılar, 3 sezonun en iyi grafiğini sergiliyor. Oynadığı 28 maçta 8 galibiyet, 11 beraberlik, 9 da mağlubiyet alan temsilcimiz, grubun ilk 5 sırasında bulanan takımlardan puan çıkarmayı da başardı. Kahramanmaraşspor, genelde berabere kaldığı ve kaybettiği maçlar da son dakikada kelesinde goller gördü.

RAKİP KOCAELİ BİRLİKSPOR

Öte yandan Kahramanmaraşspor, ligin 29. Haftasında grubun güçlü takımlarından Kocaeli Birlikspor deplasmanına konuk olacak. Temsilcimiz, bu maçın hazırlıklarına bugün kenti tesislerinde Teknik Sorumlu Mehmet Bulut nezaretinde başlayacak. Çalışmalara Ofspor maçında kolundan sakatlanan ve çıkık tespit edilen sol kanat oyuncusu Aytürk katılmayacak.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz