Kahramanmaraş’ta fitness dendiğinde akla ilk gelen salonlardan olan Riva Fitness Salonu, son teknolojik spor aletleri ve nitelikli hocalarıyla kent halkına hizmet vermeye devam ediyor. Her geçen gün kendini yenileyerek hizmet kalitesini sürdüren Riva Fitness Salonu, fit, sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmak isteyen insanların taleplerini en iyi şekilde karşılamaya çalışıyor. Bu kapsamda Riva Fitness Salonu’nun tecrübeli hocalarından Mesut Toman, gazetemize fitnessın insan vücuduna sağlığını ve neden yapılması gerektiğini anlattı. Fitness demenin zindelik demek olduğunu vurgulayan Toman, fitnessın vücudu geliştirmenin yanı sıra sindirim, hazımsızlık ve metabolizma sorununu gibi sorunları da çözdüğüne dikkat çekti. Ayrıca Toman, “Fitness insanların kronik rahatsızlığının yanı sıra uyku probleminizi de ortadan kaldırarak günlük yaşantınızda daha dinç ve enerjik olmanızı sağlar” diye konuştu.

PEKİ NİÇİN FİTNESS YAPMALIYIZ!

Mesut Toman, fitness ile ilgili şunları söyledi: “Fiziksel uygunluğa dayanan kişinin kendini daha iyi bir seviyeye getirmesi metotudur. Peki niçin fitness yapmalıyız, insan vücuduna ve sağlığına ne gibi bir faydaları vardır? Bu konuyu ele almak gerekirse düzenli bir şekilde yapılan fitness kalp ritminizin düzenlenmesini sağlayarak, kalbinizin eskisinden daha güçlü ve daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra tansiyonu dengeler. Günümüzde bir çok insanda tansiyon hastalığı vardır, bu durumu spor yaparak tedavi etmek istiyorsanız ve eskisinden daha dinç olmak istiyorsanız fitness tam size göre bir spordur. Ayrıca pandemi sürecinde insanlarımız çoğu zaman hareketsiz kalarak sağlıksız beslenmekte ve kilo alma durumunda kaldırlar. Bu sebeple fitness kilo problemini de ortadan kaldırır kolesterolü de dengeler.

“DAHA RAHAT NEFES ALIP VERMESİNİ SAĞLAMAKTADIR”

İnsanların Kronik rahatsızlığının yanı sıra uyku probleminizi de ortadan kaldırarak günlük yaşantınızda daha dinç ve enerjik olmanızı sağlar. Sindirim, hazımsızlık ve metabolizma problemi yaşayan bireylerin bu sorununu çözmekle birlikte gün içerisinde daha rahat nefes alıp vermesini sağlamaktadır. Vücut olarak faydalarına bakmak gerekirse; fitness yaparak kemik sağlığınızı güçlendirip, yaşlılıkta kemik erimesini önleyerek daha esnek bir yapıya sahip olursunuz. Fitness sayesinde kardiyovasküler yani dolaşım sisteminizi iyileştirebilir, kas gücünüzü ve dayanıklılığınızı artırabilir, hizası bozulan vücudunuzu da dengeleyebilirsiniz. Fitness ile hedeflerinize ekipmanlı ya da ekipmansız olarak ulaşmanız mümkündür. En önemlisi bilinçli bir şekilde diyet uygulayarak antrenör eşliğinde disiplin ile çalışmaktır.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz