Kahramanmaraş 1’inci Amatör Kümenin ilk hafta maçında B grubunda mücadele eden Fidanspor, rakibi Kahramanmaraşspor’u 6-0 mağlup ederek, lige galibiyetle başladı.

Kahramanmaraş 1’inci Amatör Küme Büyükler liginde heyecan hafta sonu oynanan karşılaşmalarla start alırken, bu sezon hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak belirleyen Kahramanmaraş’ın köklü Kulüplerinden olan Fidanspor, rakibi Kahramanmaraşspor’u karşılaşmanın her iki yarısında bulduğu gollerle 6-0 mağlup ederek, haftayı 3 puanla kapattı. Lige yeni Yönetim, yeni Teknik ekip ve yeni futbolcularla başlayan Fidanspor, 2015-2016 futbol sezonun ilk maçında taraftarı ile buluştu. Bu sezon hedefini BAL ligi olarak belirleyen Fidanspor, rakibi Kahramanmaraşspor ile Pazar günü Batıpark futbol sahasında karşı karşıya geldi. Yaklaşık bine yakın Fidanspor’lu taraftarların izlediği maçta, yeşil-sarılı ekip, taraftarına heyecanlı bir karşılaşma izlettirdi. 90 dakika boyuncu rakibine hiç pozisyon dahi vermeyen yeşil-sarılı ekip, Doğan, Cemal ve Mehmet’in golleri ile karşılaşmanın ilk yarısını 3-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da rakibi karşısında etkili olan Fidanspor, yine Cemal’in 2 golü ve Ufkun’un golleri ile karşılaşmadan 6-0 galip ayrıldı.

İLK YARI 3-0 TAMAMLANDI
Kahramanmaraşspor’un başlama vuruşu ile başlayan karşılaşmada yeşil-sarılı ekip Fidanspor, hem seyirci, hem de saha avantajını arkasına alarak rakibi kalesinde sağlı sollu ataklar geliştirerek, etkili olmaya çalıştı. Fidanspor’un geliştirdiği ataklarda Kahramanmaraşspor Kalecisi Hanifi yaptığı kurtarışlarla gole izin vermedi. Gol bulmak için rakip kalede ataklarını sıklaştırmaya başlayan Fidanspor 20’inci dakikada geliştirdiği bir atakta, ceza sahası içinde karambolde kalan topa Doğan çok sert vurdu, kaleciye de çarpan top, filelerle buluştu. 1-0 oldu. İlk yarı boyunca Kahramanmaraşspor yarısı sahasından çıkmayan yeşil-sarılılar, maçın 40’ıncı dakikasında penaltı atışı kazındı. Bu penaltı atışını Cemal Gole çevirdi. 2-0 oldu. İlk yarının bitimine dakikalar kala Fidanspor atağında sol kanttan Enes’in ceza sahası içine ortasında kale önünde Mehmet’in kafa vuruşu filelerle buluşarak, 3-0 oldu. Yeşil-sarılı ekip, karşılaşmanın ilk yarısını 3-0 önde tamamladı.

FİDANSPOR, 2’İNCİ YARIDA DA ETKİLİ OYUNUNU SÜRDÜRDÜ
Karşılaşmanın ikinci yarısına 3-0’lık skorun verdiği avantajla çıkan Fidanspor, rakibini yine ikinci yarıda kendi sahasına hapsetti. Maçın 68’inci dakikasında Mesut’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cemal sert ve düzgün bir vuruşla takımının 4’üncü golüne imza attı. Bu golden sonra iyice rahatlayan Fidanspor, ataklarını sürdürmeye devam etti. 85’inci dakikada Cemalin sağ kanattan ceza sahası içi kale önünü ortasında Ufkun ser bir vuruşla 5’inci gole imza attı. Maçın son dakikalarında Cemal ile bir gol daha bulan Fidanspor, maçtan 6-0’lık bir galibiyetle ayrılmasını bildi.

‘BU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GALİBİYET OLDU’
Fidanspor Antrenörü Bülent Okyaz yaptığı açıklamada, lige galibiyetle başlamanın sevindirici olduğunu söyledi. Fidanspor’un köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Okyaz, “Fidanspor tüm sporseverler tarafından ayrı bir haz duyulan bir takımdır. Yeni bir başkan yeni bir futbolcu kadrosu ile taraftarımızla buluştuk ve ilk maçımızda galibiyetle ayrıldık. Bu bizim için önemli bir galibiyet oldu. Bizim hedefimiz belli. Burada bu yıl şampiyon olup BAL ligine yükseleceğiz. Aldığımız bu galibiyeti önümüzdeki haftalara yayarak, lig sonunda şampiyon olacağız” dedi.

STAT: Batıpark
HAKEMLER: Ali Karadutlu, Selahattin Abacı, Ümit Barış Bayhan
FİDANSPOR: Ali, Doğan, Enes, Soner, Mehmet, Ferdi, Taha, Ozan, Cemal, Mesut, İlker, (dk. 30 Ufkun)
KAHRAMANMARAŞSPOR: Hanifi, Ozan, Abdurrahim, Mehmet, Serkan, Murathan, Devlet, (dk.54 Oğuzhan), Muhammet, İsa, İbrahim, Veli
Goller: dk. 20 Doğan, dk. 40, 68,89 Cemal, dk. 43 Mehmet, dk. 85 Ufkun Fidanspor
Sarı Kart: Abdurrahim Kahramanmarşspor

Haber: Mahmut Beyaz

 

Editör: Mahmut Beyaz