Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Fidanspor,  diğer temsilcimiz Sakaryaspor’u 9-1 mağlup ederek haftalar sonra puanla tanıştı.

BAL 2. Grupta mücadele eden Fidanspor ve Sakaryaspor aldığı kötü sonuçlar sonrası ligin dibine demir atmıştı. Çıkış arayan iki takım Batıpark futbol sahasında karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan ekip Sakaryaspor olurken karşılaşmanın 14. dakikasında 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra maça ağırlığını koyan Fidanspor, 16. dakikada durumu 1-1’e getirdi. Maçta beraberliği yakalayan yeşil-sarılı ekip, öne geçmek için geliştirdiği sağlı-sollu ataklarla 21. dakikada 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın 35 ve 42. dakikalarında iki gol daha bularak ilk yarıyı 4-1’lik skorla önde kapattı. İlk yarıda bulduğu 4 golün rahatlığı ile ikinci yarıya da hızlı başlayan Fidanspor, 46, 58, 60, 69 ve 71. dakikalarda bulduğu gollerle sahadan 9-1 gibi farklı bir skorla ayrıldı. Bu sonuçla Fidanspor puanını 6’ya yükseltirken ligde ikinci galibiyetini aldı. Sakaryaspor ise 3 puanla son sırada kaldı.

‘BU GALİBİYETİ ÇIKIŞ MAÇI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ’

Fidanspor Teknik Sorumlusu İbrahim Uyduran, 3 puanı aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Uyduran, “İyi bir hazırlık dönemi geçirmemize karşın lige iyi bir başlangıç yapamadık, Haliyle yeni bir takım olmanın zorlukları ile karşılaştık. Oynadığımız maçlarda görüyoruz ki ekip olarak iyi futbol oynamamıza rağmen bir türlü sonuca gidemiyoruz. Sakaryaspor maçından da mutlaka 3 puan almamız gerekiyordu. Futbolcularım 90 dakika boyunca iyi futbol ortaya koyarak farklı skorla galip gelmesini bildik. Artık bu galibiyeti bir çıkış maçı olarak değerlendiriyoruz. Önümüzdeki haftalarda da puanlar alarak, alt sıralardan kurtulup üst sıralara doğru çakacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Mesut Benli

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz