Kahramanmaraş 1’inci Amatör Küme Büyükler Ligi takımlarından B grubunda Fidanspor, Pazarcık Kartalkayaspor’u 3-1 mağlup etti. Bu sezon yaptığı flaş transferlerle Bölgesel Amatör Ligi’ni hedefleyen Fidanspor, Ligin 3’üncü hafta maçından da 3 puanla ayrıldı.

Kahramanmaraş 1’inci Amatör Küme Büyükler Ligi’nde heyecan devam ediyor. Hafta sonu oynanan maçlarla, Lig’de 3’üncü hafta karşılaşmaları oynandı. Kahramanmaraş 1’inci Amatör Küme Büyükler Ligi’nde, derbi niteliği taşıyan maçlardan birisi olan Fidanspor ve Pazarcık Kartalkayaspor arasında oynandı. Kırmızı kartların havada uçuştuğu heyecanlı ve bir o kadarda çekişmeli geçen maçta, Fidanspor rakibi karşısında maçın ilk yarısında ve ikinci yarısında bulduğu gollerle rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı. Oynanan bu karşılaşma öncesinde Fidanspor 6 puanla lider durumda bulunurken, Pazarcık Kartalkayaspor’da yine 6 puanla 2’inci sırada bulunuyordu.

TARAFTARLAR MAÇA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Fidanspor ve Pazarcık Kartalkayaspor, karşılaşması Pazar günü saat 17.30’da Saim Çotur Futbol sahasında oynandı. Fidanspor’lu taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada Fidanspor oynadığı futbolla spor severlerden tam not aldı. Pazarcık Kartalkayspor’un vuruşu ile başlayan karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Bu dakikadan sonra Fidanspor geliştirdiği ataklarla rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. Maçın 20’inci dakikasında sol kanattan Enes ile atak geliştiren Yeşil-sarılı ekip, Enes’in ceza sahası içine ortasında Mesut, dokunarak topu filelerle buluşturdu. 1-0 Fidanspor attığı bu golden 5 dakik sonra 25’inci dakikada yine Enes’in sol kanattan ceza sahası içine ortasında Cemal takımının 2’inci golüne imza attı. 2-0’ın verdiği avantajla daha rahat futbol oynayan Fidanspor rakibine pozisyon dahi vermeyerek, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde kapattı.

PAZARCIK KARTALKAYASPOR’UN ÇABASI SONUÇ VERMEDİ
Karşılaşmanın ikinci yarısına yine hızlı başlayan taraf Fidanspor oldu. Maçın 52’inci dakikasında Fidanspor Pazarcık Kartalkayaspor ceza sahası önünde atak geliştirdi. Orta sahadan atılan uzun pasta topu önünde bulan Mesut, 3 futbolcuyu birden geçerek pasını Cemal’e aktardı, Cemal, düzgün bir vuruşla takımını 3-0 öne geçiren golü kaydetti. Fidanspor kalesine gol bulmak için yüklenen Pazarcık Kartalkayaspor, karşılaşmanın 82’inci dakikasında Ersin ile bir gol bularak, farkı 2’ye indirdi. Bu dakikadan sonra her iki takımında pozisyonları sonuç vermedi ve karşılaşma Fidanspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Fidanspor aldığı bu galibiyetle puanını 9 yaparken, ligde ise, rakip kalelere 17 gol kaydetti ve kalesinde ise 1 gol gördü.

STAT: SAİM ÇOTUR

Hakemler: Abdulkerim Koca, Murat Emre, Hanifi Vurucu

FİDANSPOR: Ali, Doğan, Enes, (dk. 80 Mustafa), Mehmet, Soner, Ferdi, Ufkun, (dk. 72 Gökhan), Ozan, (dk. 65 Cengiz Yılmaz) Cemal, Taha, Mesut

PAZARCIK KARTALKAYASPOR: Muhammet, Sefa, Ersin, Erkan, Ali, Gökhan, Ali Salman, Mahmut, Ahmet, Selim, Emrecan

SARI KART: Ferdi, Taha Fidanspor, (Ahmet Pazarcık Kartalkayaspor)

KIRMIZI KART: Dk. 85 Cengiz Yılmaz Fidanspor, (dk. 88. Salman Pazarcık Kartalkayaspor)


Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz