Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) 14’üncü olağan genel kurulu, bugün saat 15.00’te Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapılacak. Toplantı, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise, 15 Eylül 2017 tarihinde çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek. Bugün yapılacak olan genel kurulda, mevcut Başkan Ergün Önal ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdulbaki Kale yarışacak. Kongre öncesi Basın Mensuplarıyla bir araya gelen adaylardan Abdulbaki Kale, ASKF tüzüğünde yer alan bazı maddelerin değişmesi gerektiğine vurgu yaparak, seçimlerin insanlar için en demokratik hak olduğunu söyledi.

‘BÖYLE BİR DAYATMA OLMAMASI LAZIM’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun hazırlamış olduğu, Dernek tüzüğünde çok abes olan bir madde olduğuna dikkat çeken Kale, “Amatör Spor Kulüpleri Başkanlığına aday olabilecek kişinin, en az 4 yıl Amatör Spor Kulüp Yönetim Üyeliği yapması lazım diye bir şart var. Böyle bir dayatma olmaması lazım. Amatör Spor Kulübü camiasının içerisinde olan kulüp başkanları ve her kimse, federasyon başkanlığına aday alabilmeli” dedi.

‘BU NE DEMOKRASİYE SIĞAR, NE DE İNSAN HAKLARINA SIĞAR’

Kulüplerin kendine görev vermesi halinde ilk yapacağı işin tüzük değişikliği olduğunu belirten Kale, “ Dernekler kanununda derki, ‘olağan durumlarda, genel kurul delegeleri genel kurul salonunda, divan heyeti seçildikten sonra divan kurulu başkanının isteği doğrultusunda, listesi olan var mıdır diye sorduğunda, başkan adayları listeleri genel kurulda verir’, diye bir madde var. Fakat bizim ASKF’mizin tüzüğünde maalesef böyle bir maddeyi şu şekilde değiştirmişler. ‘Başkan adayları genel kurul kararı alındıktan sonra 10 gün içerisinde listesini vermesi lazım’. Böyle bir şey olabilir mi? Ben şimdi listemi hazırlayacağım genel kurul yapılmasından bir hafta önce liste mi götüreceğim. Karşıda rakip aday yahut ta kişiye teslim edeceğim ve o arkadaşta benim hazırlamış olduğum liste üzerinden çalışmalar yapacak. Bu ne demokrasiye sığar, ne de insan haklarına sığar. Kulüplerimiz bize görevi verirse eğer, ilk yapacağımız şey bu tüzüğün değişmesi olacaktır. Amatör Spor Kulüplerimizin her delegesi, her başkanı, federasyon başkanlığına aday olabilmeli. Federasyon başkanlığı orada kimsenin kalıcı malı olmamalıdır. Çalışan ve hizmet yapan arkadaşım 5 yıl 10 yıl hizmetine devam etsin eğer çalışıp hizmet yapabiliyorsa. Fakat çalışmayıp hizmet yapmayacaksa bir sonraki yıla başka bir aday arkadaşımız çıkıp onun karşısında aday olabilmelidir.”

‘İKİLİ İLİŞKİLERİMİZİ DEVAMLI SICAK TUTMALIYIZ’

Kale, “Ben yönetimime tüm ilçelerden birer tane yönetim kurulu üyesi aldım. Bunları neden aldık, Amatör Spor Kulüp Federasyonu deyince, Maraş merkezden yönetilen bir kurum olmamalıdır. İlçedeki yönetim kurulundaki arkadaşımız da, kendi ilçelerinde ki Amatör Spor Kulüpleri ile ilgili, futbol olur basketbol olur, güreş olur, ne olursa olsun önemli değil, bu ilçesinde ki sıkıntıları amatörlerle ilgili yapılması gereken ne varsa, bunları orada çalışma yapıp, federasyonun genel kuruluna getirip, orada görüşüp ilçelerimizin bu problemlerini çözmelidir. Bir yönetim kurulu üyesinin ilçede olması, bizim için ASKF’nin yükünü biraz daha hafifletecek diye düşünüyorum. Biz inşallah yönetime geldiğimiz takdirde, tüm siyasi kurumlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla ikili ilişkilerimizi devamlı sıcak tutup, Amatör Kulüplerimiz için nasıl destek sağlayabiliriz diye bu ikili ilişkileri sıcak tutacağız, bunun düşüncesindeyiz.”

‘ASKF KAMU KURUMU GİBİ ÇALIŞACAK’

Kulüplere hizmet etmek için Başkanlığa aday olduğunun altını çizen Kale sözlerini şöyle tamamladı: “Yıllardan beri ASKF’de bir türlü çalışma sistemi oturtulmadı. Yani ne zaman açık olduğunu, ne zaman kapalı olduğunu hiçbir kulübümüz bilemiyor. Öyle olmayacak. Bir kamu kurumu gibi sabahleyin belirli saatte mesai başlayacak belirli saatte de kapanacak. Orası açık olmadığı sürece hizmet verilmez. Biz bunlar için yola çıktık bunları yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şimdiden aday olan arkadaşıma ve ekibine seçim arifesinde başarılar diliyorum.”

Haber: Halil Öksüzce


 

Editör: Mahmut Beyaz